ANDALUZIJSKA TURA 29.04.20

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

•Cena za treću osobu u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem: 1190€ redovna cena. Na upit! 
• Jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit i uz doplatu!

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Cirih-Malaga-Cirih-Beograd, avio-takse u trenutku pravljenja programa oko 99 evra na dan objavljivanja programa (Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.), smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Toremolinosu i predgrađu Sevilje, u dvokrevetnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom, ručak u Kadisu, autobuski transferi i razgledanja prema programu, obilazak Malage, Granade, Marbelje, Kadisa,Kordobe i Sevilje, ulaznice za Meskitu u Kordobi, Katedralu u Sevilji, usluge vodiča Kontiki Travel  i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata:  ulaznica za Alhambru u Granadi (Konačna informacija u vezi ulaznica za Alhambru znaće se 7 dana pre polaska na put. Cena ulaznica je 20€ po putniku i placa se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, pre polaska na put), fakultativne izleti i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za vozača na turi (10€ po putniku) , međunarodno putno osiguranje.

Napomena: 
Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Fakultativni izleti ( ukoliko bude vremena za organizaciju istih) nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Smeštaj:
Toremolinos : Hotel Melia Costa del Sol 4 * https://www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/melia-costa-del-sol/index.htm
Hotel iz poznatog hotelskog lanca Melia, nalazi se na prvoj liniji do plaže (Bahondiljo plaža), u centru Toremolinosa i u blizini marine. Malaga je od Toremolinosa udaljena 15-tak minuta vožnje. U okviru hotela nalazi se veliki SPA centar, teretana, restoran, bar, kongresne sale, vrt. Sve sobe su prostrane i svetle, opremljene modernim nameštajem, sa terasom i pogledom na more. Sve sobe imaju  kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Sevilja-(Bormuhos predgrađe): Hotel Vertice Sevilla Aljarafe 4* https://www.verticehoteles.com/hoteles/hotel-vertice-sevilla-aljarafe/
Hotel se nalazi u predgrađu Sevilje, mestu Bormuhos, u blizini autoputa i na 10 km  od starog dela grada. U blizini hotela nalaze se restorani i tržni centar. Na 700 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza koja vodi prema centru Sevilje. Potebno je promeniti dva prevoza da bi se došlo do pešačke zone grada ( oko 56 minuta vožnje). U okviru hotela je restoran, bar, kongresne sale, spoljašnji bazen (u upotrebi samo leti), vrt. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti  po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Krajnji rok za prijavu: 20.februar 2020. Ili do popune mesta.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Na letu Lufthanse i Swiss Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.

Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Andaluzijska tura
Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA: 
 
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO
 
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,17.februar 2020.                KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarceva 3.
Program broj 4                                                     Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                                                  Kategorija licence A 40
     

ANDALUZIJSKA TURA 29.04.20 Španija/Kosta Del Sol/Malaga
ANDALUZIJSKA TURA 29.04.20-
 
 

Smeštaj:
Toremolinos : Hotel Melia Costa del Sol 4 * https://www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/melia-costa-del-sol/index.htm
Hotel iz poznatog hotelskog lanca Melia, nalazi se na prvoj liniji do plaže (Bahondiljo plaža), u centru Toremolinosa i u blizini marine. Malaga je od Toremolinosa udaljena 15-tak minuta vožnje. U okviru hotela nalazi se veliki SPA centar, teretana, restoran, bar, kongresne sale, vrt. Sve sobe su prostrane i svetle, opremljene modernim nameštajem, sa terasom i pogledom na more. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Sevilja-(Bormuhos predgrađe): Hotel Vertice Sevilla Aljarafe 4* https://www.verticehoteles.com/hoteles/hotel-vertice-sevilla-aljarafe/
Hotel se nalazi u predgrađu Sevilje, mestu Bormuhos, u blizini autoputa i na 10 km od starog dela grada. U blizini hotela nalaze se restorani i tržni centar. Na 700 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza koja vodi prema centru Sevilje. Potebno je promeniti dva prevoza da bi se došlo do pešačke zone grada ( oko 56 minuta vožnje). U okviru hotela je restoran, bar, kongresne sale, spoljašnji bazen (u upotrebi samo leti), vrt. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


 
 
 

Smeštaj:
Toremolinos : Hotel Melia Costa del Sol 4 * https://www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/melia-costa-del-sol/index.htm
Hotel iz poznatog hotelskog lanca Melia, nalazi se na prvoj liniji do plaže (Bahondiljo plaža), u centru Toremolinosa i u blizini marine. Malaga je od Toremolinosa udaljena 15-tak minuta vožnje. U okviru hotela nalazi se veliki SPA centar, teretana, restoran, bar, kongresne sale, vrt. Sve sobe su prostrane i svetle, opremljene modernim nameštajem, sa terasom i pogledom na more. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Sevilja-(Bormuhos predgrađe): Hotel Vertice Sevilla Aljarafe 4* https://www.verticehoteles.com/hoteles/hotel-vertice-sevilla-aljarafe/
Hotel se nalazi u predgrađu Sevilje, mestu Bormuhos, u blizini autoputa i na 10 km od starog dela grada. U blizini hotela nalaze se restorani i tržni centar. Na 700 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza koja vodi prema centru Sevilje. Potebno je promeniti dva prevoza da bi se došlo do pešačke zone grada ( oko 56 minuta vožnje). U okviru hotela je restoran, bar, kongresne sale, spoljašnji bazen (u upotrebi samo leti), vrt. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


 

ANDALUZIJSKA TURA
MALAGA –TOREMOLINOS-GRANADA–MARBELJA-KADIS- SEVILJA –KORDOBA-TOREMOLINOS

Polazak: 29.april 2020. Povratak: 5.maj 2020.
(7 dana / 6 noćenja) – avionom i autobusom

Cena po osobi 1200€

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelepim gradovima i živopisnim belim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Lepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mesto gde se susreću istok i zapad u egzotičnoj mešavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture. 

Dan 1
BELGRADE
(29.april) BEOGRAD– CIRIH – MALAGA-TOREMOLINOS Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 07.00 sati. Poletanje za Cirih u 09.20 (let LX1413). Dolazak u Cirih u 11.15 sati. Nastavak putovanja za Malagu sa istog aerodroma u 12.00 (let LX2114). Dolazak u Malagu u 14.35 sati. Panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion... Nakon razgledanja Malage transfer do hotela u Toremolinosu Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za odmor i šetnju. Noćenje.
Dan 2
TOREMOLINOS
(30.april) TOREMOLINOS-GRANADA-TOREMOLINOS (oko 210 km) Doručak. Poludnevni izlet za Granadu .Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Odlazak do podnožja Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije, odakle se može sagledati arhitektura ovog kompleksa u svoj svojoj lepoti. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Fakultativno obilazak palate i šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti, parkove Heneralife. Nakon obilaska Alhambre i kraće pauze za odmor povratak u Malagu. (Cena ulaznica za Alhambru: 20€) Noćenje.
Dan 3
SEVILJA
(1.maj) TOREMOLINOS-MARBELJA- KADIS-SEVILJA –(Bormuhos) (oko 300km) Doručak. Vožnja duž obale Kosta del Sol do Marbelje, najpoznatijeg letovalištu ove regije. Panoramski obilazak grada i kraće zadržavanje radi odmora. Nastavak putovanja prema luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smešten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije. Panoramski obilazak grada i šetnja istorijskim centrom Kadisa. Odlazak u restoran na ručak. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja prema Sevilji i vožnja kroz oblast Heres "rodno mesto" šerija i poznatog vinogradarskog kraja. Cela oblast je poznata ne samo po strastvenom flamenku i uzgoju andaluzijskih konja autentične španske rase ''kartuhano'' već i po poznatom vinu Heres. Po dolasku u Sevilju transfer do predgrađa Bormujos. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 4
SEVILJA
(2.maj) SEVILJA Doručak. Odlazak do istorijskog dela Sevilje u panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i šetnju. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 5
SEVILJA
(3.maj) SEVILJA-KORDOBA– SEVILJA (oko 280 km) Doručak. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita.Povratak u Sevilju. Noćenje.
Dan 6
TOREMOLINOS
(4.maj) SEVILJA-TOREMOLINOS (oko 250 km) Doručak. Vožnja planinskim predelima ka Kosta del Sol. Kraće pauze radi odmora. Nastavak putovanja prema Toremolinosu.. Smeštaj u hotelu. Slobodno popodne za individualnu šetnju, odmor. Noćenje.
Dan 7
BELGRADE
(5.majl) TOREMOLINOS–aerodrom-MALAGA-CIRIH-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma u Malagi. Poletanje za Cirih u 12.55 (let LX2111). Dolazak u Cirih u 15.35 sati. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 17.25 (let LX1418). Dolazak u Beograd u 19.10 sati.