ALZIR 26.09.2022.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 294,42 EUR (EUR 180.00-YQ, EUR 19.00-YR - nerefundabilne takse), EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 19.90-DE, EUR 44.74-RA, EUR 8.19-XE), smeštaj prema programu u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 4*, turističkom kompleksu u Biskri i u tradicionalnoj kući u Gardaji, usluga na bazi punog pansiona, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače, viza 30 evra i usluga viziranja 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


Napomena:

Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
- 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
- 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:

Alzir – NEW DAY hotel 4* ili sličan
Sve sobe imaju plazma TV sa satelitskim kanalima, neke imaju i balkon a svaka kupatilo. Hotel omogućava besplatni WiFi. Doručak je na bazi švedskog stola. Ima 24časovnu recepciju.

Setif – TADJ AL MAWADA hotel 3*(lux) - http://www.hoteltadj.com/ ili sličan

Hotel za koji kažu da je “kuća daleko od kuće”. Zbog izvanredne atmosfere i divnog  komfora gosti se vraćaju više u puta u njega. Hotel je mali i nudi sobni servis, besplatni WiFi, izvanredan doručak. U blizini hotela ima nekoliko restorana sa mediteranskom kuhinjom, a takođe se mogu obići neke od atrakcije grada koje su u blizini.

Konstantin – NOVOTEL hotel 3* ili sličan

https://all.accor.com/hotel/6492/index.en.shtml?utm_campaign=seo+maps&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps

Hotel ima dobru lokaciju. Sobe i apartmani su dekorisani u modernom stilu, imaju LCD TV, mini bar. U glavnom restoranu imaju dobar izbor internacionalne i mediteranske kuhinje. Hotel pruža i besplatni WiFi, saunu i fitness.


Batna – TIMGAD TRAJAN hotel 4* -  http://www.trajan-hotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi  80 metara od rimskih arheoloških iskopina Timgad, koje je Unesco proglasio za svetsko kulturno  nasleđe. Hotel ima 20 soba, uključujući i 4 luksuzna apartmana. Postoji grejanje i klima u sobama, kao i besplatni WiFi.

Biskra – SIDI YAHIA - https://www.sidiyahiabiskra.com/ ili sličan

turistički kompleks (nema kategorizaciju) sa hamamom koji ima prirodnu termalnu vodu.

Uargla – TASSILI hotel 3* ili sličan

Hotel u veoma dobrom stanju sa dvorištem i bazenom. Nalazi se u centru grada.

Gardaja – AKHAM BENI ISQUEN -  ili sličan

Tradicionalna kuća (nema kategorizaciju) je hotel uređen u tradicionalnom stilu, sa bazenom, lepim sobama sa kupatilom.

Oran – ASSALA hotel 3* - http://www.hotel-assala.com/ ili sličan

vrlo lepo lociran hotel, u centru grada, u blizini tvrđave Santa Kruz. Nalazi se i u blizini atrakcija kao sto su Trg novembra i luke. Sobe imaju besplatni WiFi, TV, privatna, dobro opremljena kupatila. Sve sobe su klimatizovane.

Tlemsen – hotel LES ZIANIDES 4*  https://hotelzianides.com/ ili sličan


Nalazi se na pešačkoj razdaljini od od Velike Džamije Tlemsena. Ima 142 klimatizovane sobe, sa mini barom, besplatnu flaširanu vodu. Gosti mogu da očekuju i besplatni WiFi i satelitsku TV, kupatila sa tuševima. Hotel ima i spoljašnji bazen, salu za sastanke, osoblje na recepciji govori po nekoliko starnih jezika. Postoje hotelski sefovi, prostor za prtljag i mogućnosti za hemijsko čišćenje i pranje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

Uslovi za ulazak: Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Alžir uz prethodnu saglasnost nadležnih alžirskih vlasti. Trenutni uslovi ulaska su: posedovanje digitalnog sertifikata o vakcinaciji (ne stariji od 9 meseci) ili posedovanje negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata za lica koja nisu vakcinisana. Ove mere su podložne izmenama u skladu sa epidemiološkom situacijom.

VIZA: Viza za Alžir je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Državljani R. Srbije koji turistički putuju u Alžir treba da uz zahtev za dobijanje vize prilože i potvrdu turističke agencije u kojoj se navodi priroda i destinacija putovanja kao i potvrda o pokrivanju troškova boravka u Alžiru.
potrebna dokumentacija:

• dva (02) formulara koja je podnosilac zahteva valjano popunio i potpisao; 
• dve (02) skorašnje fotografije za lična dokumenta;
• pasoš koji je važeći jos najmanje šest meseci i jedna fotokopija pasoša.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA: 1USD = 142.42 DZD; 1EUR = 156.58 DZD (alžirski dinar)

KLIMA: Leto je u Alžiru, kao i u gotovo celoj Africi, veoma toplo i suvo. U pustinji u ovo doba, su uobičajene pustinjske oluje Godišnja količina padavina u Sahari je zanemarljiva - od 0 do 50 mm. Međutim, u planinama Atlas godišnje padavine iznose i do 400-1200 mm. Najbolje vreme za putovanje u Alžir su jesenji meseci kada intenzivna vrućina počne da jenjava.
Državni jezik: arapski
Religija: Većina onih koji žive u Alžiru su sunitski muslimani (hanefije i malikiji). Mali broj vernika sekte Ibadi nastanio se u dolini Mzab, Alžiru i Ouargleu. Državna religija  se smatra islamom. Osim toga, u ovoj zemlji živi oko 150 hiljada hrišćana, većina njih su katolici, a ima I oko 1.000 jevreja.

OSTALE NAPOMENE
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:


Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 

• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine , kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 


Program broj 2 od 03.08.2022.                                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     

Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

ALŽIR
(15 dana / 13  noćenja) – avionom
Polazak: 26. septembar 2022. / Povratak: 10. oktobar 2022.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u  

Alžir je jedna od najfascinantnijih afričkih zemalja i ako je to na prvi pogled zemlja pustinja, dolina, slanih jezera, visokih temperatura ... Ipak, to je zemlja duge i bogate istorije, tradicije, kulturno istorijskih i religioznih spomenika, divnih i gostoprimljivih ljudi. Nalazi se na Mediteranu između Tunisa i Maroka, a ostale pogranične zemlje su Libija, Zapadna Sahara, Mali, Mauritanija i Niger. Mediteranski deo Alžira ima zaista puno da pokaže. Svako ostane zadivljen živopisnim gradićima, kao i ruševinama Djemile, Tipase, Timgada i  dr. gde je potpuno oživljena feničanska, rimska, i vizantijska istorija. Mnogobrojne su i sjajne velike džamije , kao i moćni bastioni Almohada i tvrđave Masouraha. Pustinja Sahara, koja zauzima čak nešto više od četiri petine cele teritorije poznata je po svojim “plavim ljudima”, tj. Tuarezima, plemenima koja vekovima krstare pustinjom u društvu svojih vernih pratilaca kamila. I ako je Alžir čvrsto ukorenjen starim tradicijama tu je glavni grad Alžir, koji nije ništa drugo do mešavina starog tradicionalnog alžirskog sa modernim zapadnim uticajima.                     

Dan 1
BELGRADE
(26.09.2022.) BEOGRAD – FRANKFURT – ALŽIR Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 04:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:20 časova (let LH 1411). Dolazak u 08:20 časova. Nastavak putovanja za Alžir u 09:30 časova (let LH 1316). Dolazak u 11:05 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada, poseta Spomeniku i Muzeju mučenika. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 2
ALZIR
(27.09.2022.) ALŽIR – TIPAZA – ALŽIR Doručak. Polazak za Tipazu (70 km.) sa obilaskom hrišćanske grobnice “Tombeau de la Chretienne” i grada Šeršel. Ručak u ribljem restoranu. Poseta rimskim ruševinama, lokalitetu koji je UNESCO proglasio za svetsku kulturnu baštinu. Veličanstveno rimsko mesto koje se nalazi oko rta u podnožju planine Šenua. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
SETIF
(28.09.2022.) ALŽIR – DŽAMILA – SETIF Doručak. Polazak za Džamilu (325 km.) Po dolasku ručak, a zatim obilazak arheološkog rimskog lokaliteta Džemila “CUICUL”, koji datira iz 96 – 98 g. n.e., a osnovao ga je car Nerva. Obilazak arheološkog muzeja. Nastavak putovanja za Setifu (45 km.) Dolazak. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 4
KONSTANTIN
(29.09.2022.) SETIF – KONSTANTIN Doručak. Polazak za Konstantin. Po dolasku obilazak džamije Amira Abd-el-Kadera. Ručak. Obilazak muzeja Sirte i starog grada sa visećim mostovima. Ručak. Poseta kanjonu Konstantina. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
BATNA
(30.09.2022.) KONSTANTIN – TIMGAD – BATNA Doručak. Polazak za Timgad. Usput obilazak numidijske grobnice Medracen. Ručak. Poseta arheološkog nalazišta TIMGAD, jednog od najpoznatijih rimskih gradova koje je osnovao car Trajan 100.g. Obilazak vojnog grada Lambezisa. Nastavak putovanja do Batne. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 6
BISKRA
(01.10.2022.) BATNA – EL GUFI – BISKRA Doručak. Polazak za El Gufi. Poseta terase El Gufija, a to je je kanjon dužine 3-4 km. koji pravi reka Abiod. Ručak. Nastavak putovanja ka Biskri. Po dolasku obilazak pijace. Večera. Noćenje.
Dan 7
UARGLA
(02.10.2022.) BISKRA – TUGURT – UARGLA Doručak. Polazak za Uarglu. Usput poseta Zauine Tamasine u Tugurtu, koja je jedna od najvećih zauija u svetu, a obuhvata i bratstvo Tidžanija, u okviru koranske škole koja je razvijala i širila tolerantni sufi islam u podsaharaskoj Africi. Ručak. Dolazak u Uarglu. Obilazak peščanih dina i jezera u Uargli, u kojima se mogu videti različite vrste ptica selica i flamingosi. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 8
GARDAJA
(03.10.2022.) UARGLA – GARDAJA Doručak. Polazak za Gardaju. Po dolasku panoramski pogled na Gardaju. Poseta doline M’Zab, sa pijacom u Gardaji. UNESCO ga je proglasio za svetsku baštinu, a sastoji se od 5 gradova. Ručak. Posle ručka obilazak mauzoleja Sidi Brahim u gradu El Ateuf, prvom gradu izgrađenom u dolini M’Zab. Poseta Beni Isguena, sa njegovom pijacom na kojoj se prodaja vrši putem aukcije. Večera i noćenje u tradicionalnoj kući u oazi Gardaja. Veče uz tradicionalnu muziku.
Dan 9
ALZIR
(04.10.2022.) GARDAJA – ALŽIR Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Alžir u 08:15 časova (let AN 6201). Dolazak u 09:45 časova. Po dolasku odlazak do grada. Obilazak muzeja antikviteta i islamske umetnosti. Obilazak Bastiona 23 (Begova palata). Ručak između poseta. Večera. Noćenje.
Dan 10
ALZIR
(05.10.2022.) ALŽIR Doručak. Polazak u razgledanje Kazbe (stari deo grada), koji je UNESCO proglasio za svetsku baštinu. Nalazi se u samom centru grada i pravi je arhitektonski orijentir sa svojim uskim ulicama i draguljima mavarske umetnosti. Obilazak bazilike Notre Damme d’Afrique. Ručak. Nakon toga poseta botaničkoj bašti uz obilazak centra grada. Večera. Noćenje.
Dan 11
ORAN
(06.10.2022.) ALŽIR – ORAN Doručak. Polazak ujutru za Oran autobusom ili vozom. Dolazak u vreme ručka. Posle podne obilazak tvrđave sa bazilikom Santa Kruz. Večera. Noćenje.
Dan 12
TLEMSEN
(07.10.2022.) ORAN – TLEMSEN Doručak. Razgledanje centra grada i španskog kvarta. Poseta muzeju Ahmeda Zabana. Ručak. Polazak za Tlemsen. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 13
TLEMSEN
(08.10.2022.) TLEMSEN Doručak. Tlemsen predstavlja “Afričku Andaluziju” i prestonica je islamske arhitekture 2011 g. Svojom drevnom arhitekturom, starim gradom i uskim trgovačkim ulicama podseća na Andaluziju. Obilazi se El Mašuar palata, kao i džamije Sidi Bumediena i njenog mauzoleja. Ručak. Takođe se obilaze i džamija Mansura i platoa Lala Seti odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Večera. Noćenje.
Dan 14
ALZIR
(09.10.2022.) TLEMSEN – ALŽIR Doručak. Ranije ujutru polazak autobusom za Alžir. Po dolasku ručak. Slobodno posle podne u centru grada Alžira. Večera. Noćenje.
Dan 15
BELGRADE
(10.10.2022.) ALŽIR – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrome. Poletanje za Frankfurt u 12:25 časova (let LH 1317). Dolazak u 16:00 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 21:50 časova (let LH 1410). Dolazak u 23:40 časova.