ALJASKA I KANADA KRSTARENJE I TURA 20. AVGUST 2019

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)
 
Jednokrevetna soba i kabina se dobijaju na upit.

Rezervacija trokrevetnih soba se vrši na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za treću osobu ne  preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardoj veličini.


U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u hotelima 3/4* u standardnim  dvokrevetnim sobama u Vankuveru i Aljasci, boravak  na brodu (7 noćenja), ishrana, obilasci i transferi prema programu, lučke takse i napojnice na brodu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Krstarenje na brodu RADIANCE OF THE SEAS jednom od najvećih i najluksuznijih brodova kompanije Royal Caribbean International (www.royalcaribbean.com/ships). Usluga na brodu uključuje: doručak, ručak, popodnevni snek, večeru i ponoćni švedski sto. Pića koja se ne plaćaju  poslužuju uz doručak i ručak, dok se sva ostala pića u barovima i uz večeru dodatno plaćaju. Kodeks oblačenja: preko dana sportski, udobno, uveče elegantnija odeća, za muškarce obavezan sako, a preporučuje se odelo.


Napomena:
 Brodska kompanija ima diskreciono pravo da promeni luku ukrcavanja/iskrcavanja bez prethodnog obaveštenja.


U cenu putovanja nije uračunato: Avio takse 354,63 evra (nerefundabilne: EUR 22.00YQ, EUR 224.00YR, EUR 4.10FE, EUR 25.78HU, EUR 29.72QX, EUR15.60FR,EUR EUR 24.54US, EUR 4.93AY, EUR 3.96XF) iznos je dat u trenutku pravljenja programa, a konačan iznos avio taksi podložan je promeni do dana štampanja avio karata, obično sedam dana pred put, fakultativni izleti, troškovi viziranja (viza za SAD plaća se u Banca Intesa u iznosu od 160 usd u dinarskoj protivvrednosti nakon popunjavanja aplikacije, viza za Kanadu iznosi 130 evra u dinarskoj protivvrednosti), usluga viziranja 20 evra, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, lokalne avio takse u inostranstvu (ukoliko postoje) koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu obavezne i  međunarodno putno osiguranje.


Hoteli:

Vankuver - Century Plaza Hotel 3/4* ili sličan https://www.century-plaza.com
Hotel se nalazi u centru grada u blizini elitne trgovačke četvrti, kao I brojnih restorana I kafića. Udaljen je desetak minuta od muzeja savremene umetnosti I umetničke galerije. Sobe su prostrane, imaju plazma TV, kuhinju opremljenu frižiderom I mikro-talasnom rernom. Takođe postoji aparat za spremanje kafe. Hotel ima saunu I frizera.

Suvord – Harbour 360 Hotel 3/4*  ili sličan www.harbor360hotel.com 
U hotelu je pogled od 360° na zaliv i Kenaj planine. Nalazi se na obali zaliva , ima zatvoreni bazen i toplu kadu. Prostrane, jednostavne opremljene sobe besplatni WiFi, , radni sto i aparat za kafu. Kontinentalni doručak uključuje topla i hladne jela. U hotelu postoji biznis centar.  U blizini hotela nalaze se brojni restorani i prodavnice.

Enkoridž-Hilton Anchorage 3+* ili sličan  www3.hilton.com/en/hotels/alaska/hilton-anchorage-ANCAHHF/index.html
Hotel se nalazi na desetak minuta vpžnje od meunarodnog aerodroma, sa pogledom na planine. Sve sobe imaju kablovsku tv, dizajnirani toaletni pribor i apartat za kafu. Hotel ima zatvoreni bazen, parno kupatilo i besplatni wifi.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne vize za SAD i Kanadu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).
Troškovi pribavljanja viza: viza za SAD plaća se u Banca Intesa u iznosu od 160 usd u dinarskoj protivvrednosti nakon popunjavanja aplikacije; viza za Kanadu iznosi 70 eur i 60 eur kao naknada za biometrijske podatke. Potrebno je lično prisustvo u kanadskom viznom centru radi uzimanja biometrijskih podataka. Uluge viziranja agencije iznose 20 evra.

KLIMA: Glavna turistička sezona na Aljasci je od sredine maja do sredine septembra kada su dani najduži i najviše temperature. U septembru vreme može biti nepredvidivo, sa smenjivanjem sunčanih i kišnih intervala i temperarurama od 4-15 (20)˚C. Zbog toga se preporučuje slojevito oblačenje, kao i kišna kabanica. Ipak, to je još uvek period svih spoljašnjih aktivnosti. Poneti udobnu obuću, kapu ili šešir, kreme i naočare za sunce, kao i toplu jaknu.

VALUTE:  SAD: americki dolar    1 EUR = 1,13 USD

Kanada: kanadski dolar 1 EUR = 1,513 CAD; 1 USD=1,331 CAD   

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE DO 20.APRILA 2019.  ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre puta (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski – čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 20.februar 2019.   KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3/V sprat
Program broj 2.                  Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.
 

SMESTAJ KANADA Kanada/Vankuver
SMESTAJ KANADA-
 
 

Vankuver - Century Plaza Hotel 3/4* ili sličan https://www.century-plaza.com
Hotel se nalazi u centru grada u blizini elitne trgovačke četvrti, kao I brojnih restorana i kafića. Udaljen je desetak minuta od muzeja savremene umetnosti i umetničke galerije. Sobe su prostrane, imaju plazma TV, kuhinju opremljenu frižiderom i mikro-talasnom rernom. Takođe postoji aparat za spremanje kafe. Hotel ima saunu i frizera.


 
 
 

Vankuver - Century Plaza Hotel 3/4* ili sličan https://www.century-plaza.com
Hotel se nalazi u centru grada u blizini elitne trgovačke četvrti, kao I brojnih restorana i kafića. Udaljen je desetak minuta od muzeja savremene umetnosti i umetničke galerije. Sobe su prostrane, imaju plazma TV, kuhinju opremljenu frižiderom i mikro-talasnom rernom. Takođe postoji aparat za spremanje kafe. Hotel ima saunu i frizera.


 
SMESTAJ KRSTARENJE Kanada/Vankuver
SMESTAJ KRSTARENJE-
 
 

Krstarenje na brodu RADIANCE OF THE SEAS jednom od najvećih i najluksuznijih brodova kompanije Royal Caribbean International (www.royalcaribbean.com/ships). Usluga na brodu uključuje: doručak, ručak, popodnevni snek, večeru i ponoćni švedski sto. Pića koja se ne plaćaju poslužuju uz doručak i ručak, dok se sva ostala pića u barovima i uz večeru dodatno plaćaju. Kodeks oblačenja: preko dana sportski, udobno, uveče elegantnija odeća, za muškarce obavezan sako, a preporučuje se odelo. 


 
 
 

Krstarenje na brodu RADIANCE OF THE SEAS jednom od najvećih i najluksuznijih brodova kompanije Royal Caribbean International (www.royalcaribbean.com/ships). Usluga na brodu uključuje: doručak, ručak, popodnevni snek, večeru i ponoćni švedski sto. Pića koja se ne plaćaju poslužuju uz doručak i ručak, dok se sva ostala pića u barovima i uz večeru dodatno plaćaju. Kodeks oblačenja: preko dana sportski, udobno, uveče elegantnija odeća, za muškarce obavezan sako, a preporučuje se odelo. 


 
SMESTAJ ALJASKA Sjedinjene Americke Drzave/Anchorage
SMESTAJ ALJASKA-
 
 

Suvord – Harbour 360 Hotel 3/4* ili sličan www.harbor360hotel.com
U hotelu je pogled od 360° na zaliv i Kenaj planine. Nalazi se na obali zaliva , ima zatvoreni bazen i toplu kadu. Prostrane, jednostavne opremljene sobe besplatni WiFi, , radni sto i aparat za kafu. Kontinentalni doručak uključuje topla i hladne jela. U hotelu postoji biznis centar. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i prodavnice.

Enkoridž-Hilton Anchorage 3+* ili sličan www3.hilton.com/en/hotels/alaska/hilton-anchorage-ANCAHHF/index.html
Hotel se nalazi na desetak minuta vpžnje od meunarodnog aerodroma, sa pogledom na planine. Sve sobe imaju kablovsku tv, dizajnirani toaletni pribor i apartat za kafu. Hotel ima zatvoreni bazen, parno kupatilo i besplatni wifi.  


 
 
 

Suvord – Harbour 360 Hotel 3/4* ili sličan www.harbor360hotel.com
U hotelu je pogled od 360° na zaliv i Kenaj planine. Nalazi se na obali zaliva , ima zatvoreni bazen i toplu kadu. Prostrane, jednostavne opremljene sobe besplatni WiFi, , radni sto i aparat za kafu. Kontinentalni doručak uključuje topla i hladne jela. U hotelu postoji biznis centar. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i prodavnice.

Enkoridž-Hilton Anchorage 3+* ili sličan www3.hilton.com/en/hotels/alaska/hilton-anchorage-ANCAHHF/index.html
Hotel se nalazi na desetak minuta vpžnje od meunarodnog aerodroma, sa pogledom na planine. Sve sobe imaju kablovsku tv, dizajnirani toaletni pribor i apartat za kafu. Hotel ima zatvoreni bazen, parno kupatilo i besplatni wifi.  


 

SAD I KANADA

ALJASKA I KANADA
Krstarenje i kratka tura

Polazak: 20.avgust 2019. / Povratak: 03.septembar 2019. 

15 dana/ 12 noći, avionom i brodom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


SAD, relativno mlada zemlja, jedna je od najpoželjnijih i najpopularnijih destinacija sveta. Milioni turista svake godine posete Ameriku i njene gradove i prirodne lepote. Tamo gde svet počinje ili se završava nalazi se raj za svakog pravog avanturistu, bisernoledena Aljaska, koja je u stvari poluostrvo na severozapadu Severne Amerike. Godišnje je poseti veliki broj turista, bez straha od hladne subpolarne klime i divljih životinja. U stvari, medvedi, vukovi, foke i kitovi glavni su magnet za ljubitelje safarija, dok one zaljubljene u drevno i mistično fascinira starosedelačka kultura ovog poluostrva.
Kanada, druga po veličini zemlja na planeti nudi beskrajnu raznolikost pejzaža. Planine koje se stapaju sa nebom, blistavi glečeri, nestvarna šumska prostranstva prostiru se na čak šest vremenskih zona. Kanada je dom i za brojne životinjske vrste poput polarnih medveda, grizli medveda, kitova, i najpopularnijih  losova. Grad Vankuver je jedan od od najlepših gradova Kanade I poznat je kao “biser Pacifika”.                                              

Dan 1
BELGRADE
(20.avgust 2019.) BEOGRAD-BUDIMPEŠTA Sastanak putnika u večernjim satima na parkingu kod hotela Intercontinental (savksa strana, putnici će naknadno biti obavešteni o tačnom vremenu sastanka i polaska). Polazak autobusom za Budimpeštu.
Dan 2
VANKUVER
(21.avgust 2019.) BUDIMPEŠTA-PARIZ–VANKUVER Dolazak na aerodrom u ranim jutarnjim satima. Poletanje za Pariz u 06:00 sati (let AF 1695). Sletanje u 08:25. Nastavak putovanja za Vankuver u 10:20 (let AF 374). Dolazak u 11:25 (po lokalnom vremenu). Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 3
VANKUVER
(22.avgust 2019.) VANKUVER Doručak. Pre podne razgledanje jednog od najlepših gradova Kanade, na obali Tihog okeana. Nalazi se u najjugozapadnijem delu države, okružen sa tri strane okeanom i planinom u pozadini. Najveći je grad u provinciji Britanska Kolumbija, a treći po veličini u zemlji. Jedna je od najvećih luka. Razgledanje obuhvata Kinesku četvrt, Gastaun, najstariji deo grada sa kaldrmisanim ulicama, starim kućama, parnim satom, sjajnim radnjicama, Stenli park, Engleski zaliv i Granvil ostrvo. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 4
KRSTARENJE
(23.avgust 2019.) VANKUVER–POČETAK KRSTARENJA Doručak. Slobodno vreme za individualnu šetnju po ovom veoma lepom gradu. Transfer do luke. Ukrcavanje na brod RADIANCE OF THE SEAS. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.
Dan 5
INSIDE PASSAGE
(24.avgust 2019.) INSAJDE PESIDŽ Doručak. Plovidba ka Aljasci ide kroz Insajd pesidž (unutrašnji prolaz), veoma slikoviti predeo obale, bogate fjordovima, ostrvima, morskim životinjskim svetom. Tu su bili nastanjeni indijanska plemena Tlingit, Haida i Čimšian koja su imala svoje totemske stubove. Ruski i drugi doseljenici u potrazi za ogromnim blagom koje je ova zemlja obećavala ostavili su tragove svoga prisustva. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 6
KEČKEMET
(25.avgust 2019.) KEČIKEN (06:00 – 16:00). Doručak. Iskrcavanje. Kečiken je nekada bio poznat kao svetska "prestonica lososa", kao treći u svetu po broju kišnih dana u godini i kao grad sa najvećim brojem stubova totema. Danas je poznatiji kao "prvi grad" u koji uplovljavaju brodovi sa juga kontinenta. To je četvrti po veličini grad u Aljasci. Centar grada građen je na stubovima uz obalu, a stariji delovi su na obroncima brda. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta preko brodske kompanije. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 7
JUNEAU
(26.avgust 2019.) AJSI STREJT POINT (09:00 – 18:00). Doručak. Iskrcavanje na obalu čamcima. Ajsi Strejt Point je najnovija luka u Port Frederik zalivu u koju uplovljavaju brodovi na krstarenjima. Nalazi se oko 35 km od nacionalnog parka Glečer zaliv. Ima interesantnih radnjica sa lokalnim proizvodima, kako umetničkih zanata, tako i prehrambenih. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta preko brodske kompanije. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 8
JUNEAU
(27.avgust 2019.) ŽUNO (07:00 – 21:30). Doručak. Iskrcavanje. Žuno je neobična, mala prestonica Aljaske do koje može da se dođe jedino avionom ili brodom. Nastao je u periodu zlatne groznice koja je obuhvatila ovu teritoriju krajem 19.veka. Kažu da je to najlepši grad ove države i da ga njegovi stanovnici zovu "malim San Franciskom”. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta preko brodske kompanije na licu mesta. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 9
SKAGWAY
(28.avgust 2019.) SKAGVEJ (07:00 –17:00). Doručak. Iskrcavanje. Skagvej je prijatno malo mesto, takođe osnovano na zlatu i snovima, te je tako postao kapija ka poljima zlata. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta preko brodske kompanije. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 10
HUBBARD GLACIER
(29.avgust 2019.) HUBARD GLEČER Doručak. Plovidba duž glečera (09:00 – 11:00). Hubard glečer proteže se desetak kilometara na severnom delu Jakutat zaliva i najduže je ledeno polje Aljaske. Jedan je od najaktivnijih, te ga nazivaju i "galopirajućim glečerom". Ručak i večera. Noćenje.
Dan 11
HUBBARD GLACIER
(30.avgust 2019.) SUVORD – ISKRCAVANJE Uplovljavanje u luku Suvord. Doručak. Iskrcavanje u toku jutra prema rasporedu brodske kompanije. Transfer do hotela. Slobodno vreme za šetnju po ovom veoma prijatnom i zanimljivom gradiću ili fakultativni odlazak na turu brodom za Kenaj fjordovi nacionalni park, jedan od najpopularnijih u Aljasci, gde se mogu videti brojni uzani fjordovi, glečeri i fantastičan morski svet, kao kitovi, morski lavovi, morske vidre i dr. Noćenje.
Dan 12
ANCHORAGE
(31.avgust 2019.) SUVORD – ENKORIDŽ Doručak. Polazak autobusom do Suvorda. Vožnja kroz divlje predele koji se pružaju između dva grada. U toku vožnje vidi se dugačak niz glečera. Dolazak u hotel. Smeštaj. Orijentaciono razgledanje najvećeg grada u Aljasci. Osnovan je 1914 g. i za manje od jednog veka nekadašnji grad pod šatorima izrastao je u ekonomski, trgovinski i transportni centar države. U poređenju sa divljinom ostaka zemlje Ankoridž je pravi kulturni centar sa puno muzeja, pozorišta, parkova i lepih prodavnica. Noćenje.
Dan 13
ANCHORAGE
(01.septembar 2019.) ENKORIDŽ Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu. Noćenje.
Dan 14
AMSTERDAM
(02.septembar 2019.) ENKORIDŽ – SIETL -AMSTERDAM Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Amsterdam preko Sietla u 08:05 (let DL 142). Dolazakk u Sietl u 12:35. Nastavak putovanja za Amsterdam 13:40 (let DL 142).
Dan 15
BELGRADE
(03.septembar 2019.) AMSTERDAM - BUDIMPEŠTA - BEOGRAD Dolazak u 08:35. Nastavak putovanja za Budimpeštu u 11:20 (let KL 1975). Dolazak u 13:15. Polazak autobusom za Beograd. Dolazak u ranim večernjim satima.