Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs
SKOPELOS - IZLETI
 

KRSTARENJE DO SKIJATOSA Jednodnevni izlet brodom tokom kojeg se upoznaju prirodne osobenosti ostrva Skijatos. Krstari se do plaže Lalaria (do nje je moguće doći samo s mora) sa  belim šljunkom i tirkiznom bojom mora na kojoj je predviđeno slobodno vreme za kupanjei uživanje u vodi i suncu. Plovidbu nastavljamo posetom starom naselju Kastru, nekadašnjem glavnom gradu Skijatosa. Šetnja kroz zidine starog grada uz posetu crkava koje su stari više od tri veka.  U nastavku izleta zadržavanje na  plaži  koje se može iskorititi za kupanje ili ručak. Nastavak krstarenja uz plaže Mandraki, Agia Eleni, Banana, Koukounaries. Uplovljavanje u luku Skijatos. Obilazak glavnog grada Skijatosa. Povratak na Skopelos u ranim večernjim satima.

ALONISOS Krstarenja do ostrva Alonisos i luke Patitiri. Mogućnost odlaska do starog sela koji se nalazi na vrhu litice odakle se pruža očaravajući pogled na Egejsko more i Marin park koji je dom retkih vrsta foka „monachus-monachus“ i delfina. Alonisos ima specifičnu floru i faunu koju stanovnici pažljivo neguju od lekovitog bilja koje se ovde uzgaja još iz antičke ere pa je na Alonisosu smeštena Međunarodna akademija za klasičnu homeopatiju. U nastavku izleta zadržavanje na  plaži  koje se može iskorititi za kupanje ili ručak. Povratak na Skopelos u popodnevnim časovima.

TURA PO SKOPELOSU Poseta crkvi sv. Jovana Krstitelja. Ova lepa crkva stoji na vrhu stene i pruža neverovatan pogled na obale Skopelosa i Alonisosa. Smatra se da je crkva ranije bila mali dvorac koji je služio da zaštiti ostrvo od pirata. Ova mala crkva je stekla veliku popularnost nakon snimanja filma „Mamma Mia“, gde su snimljni čuveni kadrovi venčanja. Mala plaža se nalazi odmah ispod stene i veoma je popularna među turistima. Odlazak do glavnog grada u kome ćemo prošetati uzanim živopisnim sokacima i upoznati se sa tradicijom i istorijom ostrva. Skopelos je čuven po svojih 360 crkava, specifičnoj arhitekturi, fascinantnim pejzažima i ukusnim lokalnim poslasticama. Posle razgleda sledi vreme za šoping ili posetu jednoj od brojhih crkava.