LETO VAS ZOVE U ŠARM EL ŠEIK
 

Kako bi bilo da ovo leto provedete na obalama Crvenog mora u čuvenom egipatskom letovalištu  Šarm el Šeik? Rekli bismo idealan plan putovanja za sve ljubitelje suve i tople klime, bogatog podvodnog sveta, toplog mora i prelepih plaža. Ovaj turistički grad smešten je na krajnjem jugoistočnom delu Sinajskog poluostrva, a za samo tri časa avionskog leta, putnici naše zemlje stižu direktnim letom upravo do ove destinacije. Nekada ribarsko naselje, a danas kosmpolitsko letovalište koje privlači turiste iz svih delova sveta.

Ukoliko se odlučite za ovo mesto, vreme je da pripremite plan sopstvene avanture jer vam zasigurno sadržaja za obilaske neće nedostajati. Ovo mesto je karakteristično po veoma bogatom podvodnom svetu tako da nije čudno što ronioci iz svih delova sveta žele da uživaju u dubinama i prizorima koje vode Crvenog mora kriju. Raznolikost i obilje korala uz bogat morski život neće biti samo avantura sa profesionalne ronioce već i za one koji to nisu, a koji žele uz asistenciju stručnih instruktora da se oprobaju u ronilačkoj ulozi. Tu su i kvad ture po pustinji. Osim vožnje kvadova, koja nesumnjivo pruža dozu adrenalina, tu je i nezaobilazno jahanje kamile, a kraj jednog ovakvog dana može se završiti beduinskim specijalitetima koji su propratni sadržaj celodnevnog programa u pustinji.

Centar Šarm el Šeika i svakako jedno od omiljenih mesta za šetnju i noćne izlaske je šetalište u regiji koja se zove Nama Bej. Ovo šetalište obiluje raznovrsnim prodavnicama, čajdžinicama, kafićima i klubovima, a najbitnije je da je u potpunosti zaštićeno od saobraćaja što predstavlja veliko olakšanje za porodice koje uživaju u šetnji sa decom.

Više od 200 hotela nalazi se u ovom turističkom mestu, a veliki izbor od najluksuznijih do manje luksuznih hotela nalaze se u ponudi naše turističke agencije koja godinama unazad razvija odlične partnerske odnose sa predstavnicima ove regije što putnicima naše zemlje omogućava siguran i prijatan odmor!