UZ KONTIKI OVOG LETA DO RODOSA
 

Pitate se zašto je ovo idealno mesto za odmor? Osim što se odlikuje nestvarnim plažama, morem prošarano različitim nijansama plave boje, ovo ostrvo je stecište kulture i istorije u kombinaciji sa modernim i uređenim gradom po ukusu za svakog turistu koji želi raznovrstan sadržaj na ostrvu koje posećuje.

Rodos predstavlja prirodnu granicu između Sredozemnog i Egejskog mora sa obalom od 220 kilometara na kojima se protežu peščane, kamenite i šljunkovite plaže. Zapadnu obalu zapljuskuje vetroviti Egej, a istočnu Sredozemno more. Na ostrvu živi 100 000 stanovnika te je sasvim izvesno da je ostrvo zaista razvijeno, ne samo za turizam već i za život.

Turisti nikako ne propuštaju obilazak luke Mandraki na čija su dva doka postavljene figure srne i jelena. Prema legendi, ostrvo je bilo prepuno zmija, a upravo su ove životinje spasile ostrvo i omogućile život na njemu pa su njima u čast postavljene figure koje su omiljeno mesto za fotografisanje. Još jedno predanje govori o tome da je baš na tom mestu stajala čuvena statua Kolosa sa Rodosa, jedno od Sedam svetskih čuda antičkog sveta. U blizini se nalazi i ulazak u Stari grad, koji će vas možda podsetiti po kamenim zidinama na Kalemegdan. Brojne uličice prošarane restoranima, kafeima, različitim prodavnicama sa mnoštvom zelenila i cveća ostaviće vas bez daha. Tu su i brojne palate u koje se ulazi kroz dvorišta popločana belo-plavim mozaicima. Među palatama najviše se ističe palata Velikog majstora izgrađena u 14.veku kao sedište Reda vitezova Svetog Jovana, a koja danas predstavlja muzej.

Ima još mnogo lokacija, poput Banje Kalitee koju treba posetiti, a koja je udaljena samo 9 kilometara od grada, Sulejmanovu džamiju, Dolinu leptira koja je prirodni rezervat i plaže koje su u samom svetskom vrhu.

Jedno ovakvo ostrvo obiluje mnoštvom hotela različitih cenovnih kategorija i u zavisnosti od onoga šta putnici žele i preferiraju, široka je paleta izbora koji nudi naša turistička agencija.