PALMA DE MAJORKA - NEPRIKOSNOVENA LEPOTA MEDITERANA
 

Ispred njene lepote niko nije ostao imun. Mesto po meri i ukusu svakog turiste. Prelepe peščane plaže, skrivene lagune duž obale duge 540 kilometara, borove šume, palme, ali i planinski venci. Jedno od tri Balearska ostrva, Palma de Majorka, biće definitivno pravi turistički i letnji hit ove letnje sezone. Mediteranska klima, prelepo uređeno ostrvo sa mnoštvom znamenitosti, bistro more sa nestvarnim plažama, opčinili su milione turista koji svake godine posećuju ovo mesto.

Najveća znamenitost ostrva je njegov glavni grad Palma. Grad krasi katedrala La Seu koja je građena čak 400 godina, a koju je rekonstruisao čuveni arhitekta Gaudi. Unutrašnjost katedrale pretvorena je u muzej slika. I dok šetate ovim gradom koje je poput Barselone u zelenilu, ne zaboravite da obiđete park Parc de la Mar. Osim kulturnih sadržaja i istorijskih zdanja, krenite u avanturu obilaska najlepših plaža Evrope. Izdvojićemo samo neke koje su turisti stavili na top listu najlepših poput plaža Playa de Palma, Palma Nova I Illetas koju još i nazivaju španskim Monte Karlom. Plaže odlikuje tirkizno plavo more, na nekima postoji i prirodan hlad u vidu borove šume, a neke su izuzetno popularne za sportiste zbog mogućnosti surfovanja, ronjenja, paraglajdinga…

Prisutne su brojne atrakcije ovog grada, a mi vam između ostalog preporučujemo Akvarijum, koji dočarava podvodni svet svih mora i okeana. Zatim selo Valdemosa, smešteno u planinama poznato po kući kompozitora Šopena. Tu je i Castel Medieval koji dočarava period vitezova i kraljeva koji su se međusobno borili.

Ne treba zaboraviti da je ovo ujedno urbano i moderno mesto sa mnoštvom kafića, restorana i klubova, pa mladi vole ovu destinaciju i zbog noćnog provoda koji je na ovom ostrvu zagarantovan. Jedan od najvećih centara noćnog života je Magaluf koji je udaljen samo 24 kilometra od glavnog grada. Pored brojnih beach barova, dnevnih i noćnih žurki, ovo mesto se ističe i najlepšim plažama na ostrvu.

KonTiki je pripremio široku ponudu hotelskog smeštaja i izleta za ovo ostrvo, a mi ne sumnjamo da ćete u raju naći vaše parče mira i lepote. Uz španska vina i specijalitete provedite leto na proverenoj destinaciji za odličan odmor.