Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs

NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Kontiki, Lord Travel. Lokalni partner organizator, Lord Travel, zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Ne izletima je prisutan lokalni vodič, uz pratioca na srpskom. Kontiki Travel & Service d.o.o.  ne snosi nikakvu odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

CITY TOUR – KRF I OSTRVO VIDO 

Prvi deo izleta posvećen je gradu Krfu i njegovim znamenitostima. Uz prijatnu šetnju s obilaskom brojnih spomenika i relikta iz prošlosti oživljava i  duh ovog kosmpolitskog grada koji se od 2007. godine nalazi pod zaštitom Uneska. Šetnja obuhvata: Spianada park, Kraljevsku palatu, šetalište Liston, Staru tvrđavu i Bosketo park.

Drugi deo izleta posvećen je srpskoj istoriji na ovom ostrvu. Sve  počinje obilaskom Srpske kuće, zatim i muzeja u kome su izložena brojna svedočanstva o stradanju srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Po obilasku muzeja, predviđen je odlazak do ostrva Vido, mesto hodočašća hiljada i hiljada Srba. Oko ovog malog ostrva prostire se „Plava grobnica“.

ALBANIJA – SARANDA

Posle isplovljavanja iz grada Krfa, plovidba se nastavlja prema luci i gradu Agia Saranda na južnoj strani obale Albanije, koji je okružen prelepim i živopisnim pejzažima albanskih sela. Najlepši deo izleta je susret sa gradom Butrint koji se nalazi pod zaštitom Uneska od 1997. Obilaskom starog grada sa dobro očuvanim arheološkim spomenicima i starim pozorištem, koje predstavlja mešavinu helenističkog i rimskog perioda, vratićete se 2500 godina unazad. Lepotu Starog grada, smeštenog na obali jezera,  čini posebno atraktivnom centralnim deo sa hramom ukrašenim prelepim mozaicima. Iznad Starog grada dominira Ali Pašin zamak iz perioda Otomanskog carstva odakle se pruža pogled na grad, jezero i planine. Odlazak u Butrint se dotano plaća.  Prilikom povratka u Agia Sarandu imaćete priliku da se upoznate sa albanskom kuhinjom.

KASSIOPI – KRSTARENJE BRODIĆEM (SA UKLJUČENIM RUČKOM)

Izlet, namenjen gostima smeštenim u Dasiji, obuhvata plovidbu istočnom obalom Krfa sa kupanjem na najlepšim plažama, zatim i posetu mestu Kasiopi plus kupanje kod Plave špilje.

Plovi se duž istočne obale, prema severu, gde je more  po pravilu mirno i toplo. Preporučuje se umerenim avanturistima i porodicama sa decom do četiri godine. Ranijim ukrcavanjem, može se zauzeti mesto po želji.

Posle 40 minuta plovidbe uz  obalu pored mesta Ipsos, Barbati, Nisaki, Kalami i Kulura, uz laganu muziku, sledi pauza  na peščano-šljunkovitoj plaži (nepristupačna sa kopna) sa izuzetno bistrom vodom. Do mora se  (1 m dubine) se stiže  drvenim stepenicama…

Prediviđen je i obrok na brodu s menijem: roštilj (svinjetina ili piletina) i grčka salata plus piće - vino, sokovi i voda. Ostala pića se plaćaju. Nastavak plovidbe duž razuđene obale do turističkog gradića Kasiopi koji je zadržao ambijent ribarskog sela kao i relikte iz vremena vladavine Venecije. Pauza od 60 minuta nudi mogućnost šetnje, osvežavanja u obližnim kafanicama ili kupanje na obližnjoj plaži. Povratak u Dasiju, uz zadržavanje pored Plave špilje, radi kupanja i istraživanja unutrašnjosti špilje, poznatoj po plavoj refleksiji svetlosti.

PAXOS, ANTIPAXOS (I PEĆINE)

Izlet  skrsterenjem obuhvata obilazak pećina i ostrva Antipaksos, kao i uživanje na prelepim plažama, uz doživljaj luke Gaios, koja je i glavni grad Paksosa, jednog od najmanjih ostrva Jonskog mora, odnosno i jednog od 20 najlepših ostrva sveta udaljenog 30 milja južno od Krfa. Gaios se nalazi u uskom kanalu ostrva odakle  se pruža pogled na ostrva Svetog Nikole i Panagie.

OSTRVSKA TURA

Moto izleta je: “Obiđite najlepša mesta u jednom danu”. Priča počinje obilaskom palate austrijske carice Elizabete Sissy. U okviru palate je muzej  posvećen carici ali i nemačkom caru Vilijemu, kao i vrtovi Ahileona s brojnim skulpturama.

Nakon sat vremena putovanje se nastavlja prema dragulju ostrva Krfa, Paleokastritsi, mestu prepunom divnih pejzaža. Posetu započinjemo obilaskom Bogorodičinog manastira iz 13. veka sa vrednim ikonama od kojih je najznačajnija Bogorodičina, stara preko 130 godina.

Nakon toga sledi obilazak prelepih krfskih sela koja su bila inspiracija mnogim slikarima i pesnicima. Prelepi pogled na Mediteran pružiće vidikovac Golden Fox. Od sela Lakones i Makrades, put dalje vodi preko prevoja Troumpeta sa kojeg se pruža pogled na severni i centralni deo ostrva.