Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs
KOS - IZLETI
 

BODRUM – TURSKA Posetite Bodrum, antički grad i jedan od današnjih napopularnijih turskih letovališta, koji je od ostrva Kos udaljen svega 45 minuta plovidbe. Po dolasku, slobodno vreme za kupovinu, šetnju marinom ili razgledanje gradskih znamenitosti.

VULKANSKO OSTRVO NISIROS I OSTRVO KALIMNOS  Ukrcavanje na brod u jutarnjim satima i plovidba do vulkanskog ostrva bogatog florom i faunom – Nisiros. Po dolasku ćemo otići do vulkanskog kratera, slobodno vreme u mestu Mandraki s lepom arhitekturom gde ćete uživati u razgovoru s ljubaznim domaćinima, u nastavku izleta plovidba do ostrva Kalimnos poznato po morskim suđerima. Povratak na Kos u popodnevnim satima.

TURA PO HIPOKRATOVOM OSTRVU Izlet ćemo započeti u gradu Kos, kod najstarijeg evropskog platana ispod koje je Hipokrat, otac moderne medicine proučavao sa svojim učenicima ovu nauku. Obilazak viteškog grada i hrama posvećenog bogu zdravlja. Sledi odlazak do sela Zia i slobodno vreme za šetnju i kupovinu suvenira. Nakon posete jednog od najomantičnijih sela na ostrvu odlazak na južni deo ostrva u Kefalos, gde će biti vremena za kupanje i ručak u nekoj od taverni uz more, a u povratku poseta Kardameni drugom po veličini turitičkom centru na ostrvu

GRČKO VEČE  Veče puno zabave u tradicionalnom i romantičnom selu Zia gde ćete se uz večeru upoznati sa tradicionalnim grčkim folklorom, muzikom i pesmama iz ovog dela Grčke. Pogled na susedna ostrva Nisiros i Kalimnom doprinosi da atmosfera bude još lepša. Ritmovi grčke muzike, sirtaki, jagnjetina, vino sa Kosa doprineće da svkao od posetilaca zapleše kao pravi grk Zorba.