KRSTARENJE GULETOM


Krstarenje guletom je jedinstvena prilika da provedete svoj odmor na originalan i neuobičajen način, da istražite prelepu tursku obalu onako kako ona to zaslužuje – sa mora. Ovo putovanje sportskog karaktera namenjeno je ljudima kojima su kontakt sa prirodom, kupanje u najčistijim zalivima, druženje i opuštena atmosfera, draži od raskošnih hotela i luksuzno opremljenih soba.

Guleti su autentični turski ribarski drveni jedrenjaci, adaptirani za potrebe turista. Najčešće imaju 6-8 kabina, u koje je na malo prostora vrlo vešto upakovano sve što Vam na ovakvom putovanju može zatrebati. Kabine primaju maksimalno dve osobe i imaju malo kupatilo sa wc-om i tušem. Na palubi su postavljeni dušeci, pa se mnogi odlučuju da noć provedu spavajući pod vedrim nebom, okruženi mirisom mora. Posadu čini nekoliko mornara koji su istovremeno kuvari, konobari i dobri poznavaoci obale. Usluga je na bazi punog pansiona, a hrana je uglavnom lagana, letnja, sa raznovrsnim salatama i jelima pripremljenim tako, da ćete možda naučiti nešto novo i pokušati da ih i sami spremite kod kuće. Piće se plaća, a cene na brodu su pristupačne.

Prva i poslednja noć ovog putovanja provode se u marini u Marmarisu ili Bodrumu, živopisnim gradovima turske egejske obale, idealnim za noćni provod i šoping. Ostali dani i noći su u najlepšim zalivima poteza obale između Bodruma i Fetija koji karakterišu borova šuma i kristalno čisto, tirkizno more. Grčki biseri, Simi i Rodos, takođe čekaju da istražite njihove stare gradove, tvrđave, arheološka nalazišta, čisto more i prelepe plaže. Iskusna posada bira uvale bez gužve, kojima je najčešće pristup moguć samo sa vode. Na Vama je samo da uživate u kupanju, ronjenju, sunčanju, odmoru, ukratko – jednom vrhunskom doživljaju, po pristupačnoj ceni.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u