MARMARIS I FETIJE
 

Leto je na pragu, a vi još uvek razmišljate gde biste putovali? Ako se odlučite za Tursku kao destinaciju, a volite zelenilo i prirodan hlad, različite vrste plaža, raznovrsne izlete, noćni provod i hotelsku uslugu na najvišem nivou, naša preporuka za leto je Egejska regija Turske.

Ovaj prostor danas je najpopularnija destinacija turista iz svih delova sveta, a o tome govori podatak da se više od  90 posto turista koji posete ovo mesto, ponovo vrate.

Jedno od najpopoluranijih i najposećenijih letovališta u ovoj regiji je Marmaris koje je ujedno i omiljeno mesto za jedrenje u vodama Egejskog mora. Zamislite mesto sa tirkizno plavim morem, dugim peščanim plažama, zelenilom u izobilju, izolovanim zalivima, uvalama, surovim planinama i drevnim gradovima. Slobodno možemo reći da je Marmaris spojio sve ono što tražite. Ako su to istorijska zdanja, nadomak grada su spomenici kulture Efes, slavni antički grad posvećen boginji Artemidi koji je proglašen za jedno od 7 Svetskih čuda ili Kuća Bogorodice u kojoj je Devica Marija provela poslednje dane života.

Ako pak više volite noćni život, toga vam sigurno neće nedostajati jer ovaj grad nikada ne spava. Ulica barova koja je smeštena u samom centru obiluje mnoštvom restorana, kafića i klubova. Tu se nalazi i Grand Bazar za ljubitelje šopinga. Možete naći sve što zamislite. Prostirke, grnčariju, setove za kafu, suvenire, garderobu... Turisti koji dođu u ovo mesto nikako ne propuštaju obilazak Pamukala, pamučnu tvrđavu stvorenu od termalnih mineralnih voda koje su formirale geološke fenomene, male bele kaskadne bazene sa toplom vodom. Ovo mesto je sigurno jedno od najinteresantnijih na svetu, a fotografije koje tamo napravite nikoga neće ostaviti ravnodušnim. A u neposrednoj blizini Marmarisa je poznati turistički gradić Ičmeler udaljen samo 8 kilometara. Odlikuje se dugom peščanom plažom koja je najlepša u regiji, okružena planinama i borovom šumom.

Još jedno mesto koje se u poslednjih nekoliko godina izdvojilo kao izuzetno popularno za naše turiste u Egejskoj regiji su Fetije. Ovo mesto prepoznaćete po mirisu četinara, bujnoj vegetaciji i zvanično najlepšoj plaži Mediterana Olu Deniz (Plava laguna). Prekrivena sitnim šljunkom, duga je 3 kilometra, a završava se sprudom koji ovu mirnu lagunu odvaja od otvorenog mora.

Ovo prestižno letovalište obiluje bogatstvom spomeničke kulture. Osim toga planinski pejzaž, zelenilo u kombinaciji sa kućicama izgrađenim u etno stilu sigurno će vas očarati ako posetite ovo mesto. A hoteli, rečima je nemoguće dočarati kako se naziru iz zelenila, potpuno ušuškani i izlovani, pružiće vam potpuni mir i komfor, a to je složićete se sve ono što tražite na odmoru.

Marmaris ili Fetije? Izbor je na vama, mada ne sumnjamo da ćete u konsultaciji sa zaposlenima  u našoj turističkoj agenciji sigurno naći pravu oazu mira i uživanja u prelepoj Egejskoj regiji Turske.