Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 9 –21h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs

armanda519a.jpg

rixos819levo2.jpg

golden495a.jpg

pullman1q.jpg

DUBAI - IZLETI 2019/20.


Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Kontiki. Lokalni partner organizator zadržava pravo promene programa i cena izleta u zavisnoti od broja prijavljenih putnika. Na izletima je prisutan lokalni vodič. Kontiki Travel & Service ne snosi nikakvu odgovornost za organizaciju i sprovodjenje fakultativnih izleta. Navedene cene fakultativnih izleta su informacionog karaktera.

ABU DABI OBILAZAK GRADA
POGLEDAJTE VIDEO PREZENTACIJU

Abu Dabi, glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i sedište državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriji ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”.

Putovanje iz Dubaija do Abu Dabija pored velike industrijske zone Džebel Ali otvaranjem novog auto-puta skraćeno je na svega 1 sat i 15 minuta. Ovo je grad koji je u poslednjih nekoliko godina doživeo veliku transformaciju a projekti koji su u toku učiniće da se fizionomija celog grada znatno izmeni. Prolazeći pored „Emirates Palace“, hotelskog zdanja sa sedam zvezdica, odvešćemo Vas da vidite staro jezgro grada sa posetom etno selu. U jednom od hotela u gradu planiran je i ručak. Obilazak novih delova grada podrazumeva odlazak do Sadijat ostrva – gde su trenutno u izgradnji novi projekti  kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World“. Svakako najupečatljiviji utisak sa ovog izleta ponećete iz šeik Zaidove džamije, jedne od najvećih džamija na svetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo u kojem je pohranjeno telo oca nacije šeika Zaida poznato je i kao njegov mauzolej.

Cena 90 USD

DUBAI OBILAZAK GRADA
POGLEDAJTE VIDEO PREZENTACIJU

POGLEDAJTE VIDEO PREZENTACIJU 2

Obilazak grada je osmišljen tako da imate utisak da putujete kroz istoriju. Počinje obilaskom nationalnog muzeja i tradicionalnih sukova, sa vožnjom brodiće kroz „creek“ gde možete videti kako je ovaj grad živeo pre pronalaska nafte. U tradicionalnim sukovima ćete pronaći bazare zlata,.. začina svile, začinjene opojnim mirisima arapskog čaja kojim će vas trgovci nuditi na svakom koraku kao odraz njihovog gostoprimstva. Obilazak nastavljate modernim bulevarima ovog grada i sa posetom Palme, arhitenktonskog čuda sveta, prvog veštačkog ostvrva u obliku palme. Provozaćete se kroz Dubai marinu i obilazak završiti kod Dubai Mall-a gde ćete prisutvovati fantastičnom muzičko-vizuelnom dogadjaju najpoznatije muzičke fontane na svetu. Za putnike koji se na to odluče, biće omogućeno da se popnu na najvišu zgradu na svetu Bur Khalifa sa koje pruža nestvaran pogled.

Cena 140 USD sa uključenom ulaznicom za Bur Khalifu

SAFARI U PUSTINJI
POGLEDAJTE VIDEO PREZENTACIJU

Želite pravu avanturu i nezaboravno iskustvo? Ne propustite pustinjski safari, najpopularniji izlet u Dubaiju i UAE. Iskusni vozači, specijalno obučeni za snalaženje po pustinjskim dinama, učiniće da Vam iskustvo adrenalinske vožnje u udobnim i klimatizovanim džipovima sasvim sigurno ostane u sećanju. Posle ovako atraktivne vožnje, poseta beduinskom naselju pružiće Vam mogućnost da spoznate   sve čari drevne arapske tradicije od jahanja kamila, preko oslikavanja kanom do pušenja nargila u arapskom svetu poznatih pod nazivom “sheesa”… Pravo arapsko gostoprimstvo osetićete uz nezaboravan zalazak sunca ali i lepotu pustinjske večeri sedeći pod zvezdama. Uz ples zanosnih trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju doživećete pravi Orijent…

Cena 60 USD

VOŽNJA HELIKOPTEROM

Za sve koji žele da dožive Dubai na jedan poseban način, vožnja helikopterom iznad krovova nebodera u Dubai-ju. Pogled iz kabine helikoptera na Dubai oduzima dah i pruža novi pogled na sve najznačajnije atrakcije Dubai-ja.

Cena 250 USD-15 minuta vožnje/400 USD-25 minuta vožnje

VOŽNJA BALONOM

Doživite neverovatno iskustvo, vozite se balonom na topli vazduh iznad pustinje ovog jedinstvenog Emirata.

Cena 380 USD

OBIĐITE MAGIČNU BAŠTU

Magična botanička bšta Dubai-ja je izgradjena i zvanično otvorena na dan zaljubljenih 14.februara 2013 godine. Sa svojih 72.000 kvadratnih metara površine i preko 109 miliona zasadjenih biljaka ova bašta predstavlja najveću baštu ovog tipa na svetu.

Cena 65 USD

YAS WATERWORLD

Posetite jedan od najvežih tematskih akva parkova na svetu, inspirisan tradicionalnim načinom lova na bisere i pričom „The Legend of a lost pearl“. Prvi mega park u Emiratim je opremljen sa 45 neverovatnih tobogana koji pružaju neverovatno iskustvo. 5 tobogana je posebno jer su jedistveni za ovaj park, ne mogu se pronaći nigde više u svetu. Jedan od njih je i Dawwama, prvi hidro-magnetski tornado tobogn na svetu.

Cena 95 USD

FERARI SVET

Posetite najveći tematski park u zatvorenom i vozite se najbržim rolerkosterom na svetu – Formula Rossa.

Cena 105 USD