BODRUM
 

Da li ste spremni da udahnete miris Egejskog mora, dočekate zalazak Sunca na vidikovcima sa najlepšim pogledom na ovo mondensko mesto? Staze bogate istorijom kombinovane sa luksuzom kojim ovo turističko mesto nesumnjivo odiše, čempresi i niske bele kuće. Takav prizor možda će vas podsetiti na Grčku, ali samo na momenat. Zapravo, reč je o jednoj od najprestižnijih egejskih regija u Turskoj - Bodrumu. Ukoliko ste ljubitelj istorije pronaći ćete pravu riznicu informacija iz prošlosti. S obzirom na to da su Grci na tom prostoru živeli hiljadama godina pre Turaka, moći ćete da se pohvalite da ste boravili u rodnom gradu čuvenog starogrčkog istoričara Herodota. Najveću slavu nekadašnji grad Halikarnas, a današnji Bodrum, doživeo je za vreme Mauzola, a njegova grobnica predstavlja jedno od Sedam svetskih čuda antičkog sveta. Međutim, najveća znamenitost ovog grada, dragulja Bodrumskog poluostrva je tvrđava Svetog Petra koja se nalazi na mestu susreta Egejskog i Sredozemnog mora.

Uz KonTiki koji je dugi niz godina posvećen organizaciji turističkih aranžmana najvišeg kvaliteta, čiji zaposleni biraju najkvalitetnije i najbolje hotele različitih cenovnih kategorija budite uvereni da će vaš odmor biti po najvišim standardima.

Ovo mesto dobilo je reputaciju centra turske umetničke populacije zahvaljujući svojoj živoj, prijateljskoj i boemskoj atmosferi i velikom broju malih galerija. Ako ste od onih turista koji osim uživanja u hotelskim uslugama i komforu požele da upoznaju život lokalnog stanovništva, nećete pogrešiti da nekim od prevoznih sredstava dođete u sam centar grada gde vas čekaju šetališta sa mnoštvom restorana, kafića i različitih prodavnica, zaštićena od saobraćaja ili izaberete neki od celodnevnih brodskih izleta po skrivenim uvalama poluostrva gde ćete baš kao pravi stanovnik Bodruma uživati u degustaciji morskih plodova uz vino. Celo Bodrumsko poluostrvo odlikuje prijatna Mediteranska klima, tako da posebno u večernjim satima nećete osetiti karakteristične letnje vrućine.

Uz turističku agenciju KonTiki, budite sigurni da će predstavnici agencije kao vaši saputnici na ovom putovanju biti potpuno posvećeni vama i vašim potrebama. Vaše je samo da se naoružate osmehom, spakujete kofere i uz KonTiki očekujte najlepši letnji odmor u Bodrumu!