Sakriti Dodaj sobu
 

Patra leto 2021. I First minute ponude I Grčka letovanje

PATRA - LETO 2020 (NOVO U PONUDI)
 
Poluostrvo Peloponez nalazi se na jugu Grčke, južno od Korintskog kanala. S ostatkom Grčke povezan je preko Korintske prevlake i mostom Rio-Antirio koji je izgrađen 2004. Zahvaljujući ovom  poduhvatu ali i modernom autoputu koji spaja severni deo Grčke sa   Peloponezom  sada se na primer od Beograda do Patre (1.050 km) putuje neuporedivo lakše i u proseku za 10 sati.

Peloponez je podeljen  u sedam upravnih oblasti. Najveći gradovi su Patra, Tripoli, Sparta, Pirgos, Kalamata, Korint i Nafplio.Najvažniji grad regije je Patra,koji je treći po veličini u Grčkoj. Obala kod Patre nije previše  široka, a nedaleko od nje izdižu se planine Panahaiko,što je uslovilo podelu grada na donji i gornji deo, koji su međusobno povezani stepenicama.Neoklasične zgrade, crkve, muzeji, prodavnice, barovi, kafići i buran noćni život ,glavne su odlike ovog grada koji je ne samo jedna od najvećih luka Grčke, već i jako važan studenski centar. Od kulturno-istorijskog nasleđa u regiji se nalazi još i drevna Mikena, jedna od najstarijih grčkih naseobina, zatim selo Kalavrita kao i Epidaurus.  

Važni arheološki spomenici, interesantni festivali-Patraski festival, kulturni događaji, moderni putevi, planine, reke  i prelepe plaže odlikuju ovaj deo Peloponeza.

U oblasti Patre najpoznatije plaže su Rodini, Psathopyrgos, Rio i Kalogria  koja je ujedno i najlepša i najposećenija plaža regije.