BARSELONA,Nova godina, Španija,jedan od najlepših gradova na svetu, mnoštvo zabave i kulturno istorijskih spomenika, Kon Tiki

BARSELONA - NOVA GODINA
 

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 20. SEPTEMBRA 2019. POPUST 50€ PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Priča o Barseloni je zapravo priča o izuzetnim ljudima koji su u njoj živeli i stvarali. Zadivljujuća i raskošna arhitektura delo je nenadmašnih arhitekata koji su pripadali stilu Art Nuvo. Među njima, svakako, najistaknutiji i najznačajniji je Antonio Gaudi. Njegova dela su danas symbol Barselone. Smatra se jednim od najkontroverznijih a pre svega revolucionarnih arhitekata sa stilom koji karakterišu meke i valovite linije, odnosno elementi koji podsećaju na žive organizme kao i nadaleko poznati mozaici kojima su obloženi delovi fasada, nameštaja. Barselona mnogo duguje Gaudiju jer je zahvaljujući njegovoj arhitekturi grad postao turistička atrakcija. Obilazak Barselone ne može se zamisliti bez upoznavanja sa njegovim remek delima.

Osim po izuzetnim znamenitostima u Barseloni je i kupovina postala turistička atrakcija. Ovaj grad u januaru i februaru postaje  jedna od najatraktivnih šoping destinacija Evrope,  kada popusti dostižu i 70 % i kada  Barselonom kruži autobus „Barcelona shopping line“, koji prevozi putnike kroz sve najznačajnije šoping zone u gradu.

evropa-sina.jpg