VELIKA JUŽNOAMERIČKA TURA 17. JANUAR 2018.

(RASPORED OBILAZAKA LOKALITETA MOŽE BITI PROMENJEN U TOKU PROGRAMA)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrši se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju. 


U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uključenom bespovratnom taksom za gorivo YQ),  smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4*u Limi- hotel Jose Antonio Deluxe, 3/4* u Cuscu hotel jose Antonio Cusco, 3/4* u Punu hotel Jose Antonio Puno, 4/5* u La Pazu  Hotel Europa, 4* hotel Neruda u Santijago de Čileu, 4* hotel de Las Americas  u Buenos Ajresu, 4* u Iguasu –Hotel San Martin, 4* U Rio de Žaneiru Hotel Mirador Rio Copacabana (ili slični) po lokalnoj kategorizaciji, na bazi noćenja s doručkom (u zavisnosti od hotela može biti kontinentalni ili švedski sto), ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima (vozom i autobusom) i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Hoteli:
 

Lima – Jose Antonio Deluxe hotel 4* www.hotelesjoseantonio.com

 Nalazi se u srcu turističkog dela Miraflores, u direktnoj blizini Kenedi parka, restorana i radnjama. Od obale je udaljen 20 tak minuta. Ima 166 klimatizovanih soba. Sve su opremljene bežičnim internetom (WIFI), pisaćim stolom, foteljom, minibarom, aparatom za pravljernje kafe, plazma TV, itd. Hotel ima dva restorana, bar, servis za pranje veša, biznis centar, rum servis, fitnes centar, centar za masažu, otvoreni bazen, terasu, salu za konferencije i parking.

Kusko – Jose Antonio Cusco hotel 3/4* - www.hotelesjoseantonio.com

Udaljen od glavnog trga sa restoranima i barovima. i restoranima, 10 tak minuta od aerodroma. Ima 126 soba koje imaju grejanje, WiFi, sef, minibar, kablovsku TV i fen za kosu. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice i privatnu garažu.

Puno –Jose Antonio Puno 3/4 *www.hotelesjoseantonio.com

 Nalazi se na obali jezera na 10tak minuta od grada. Ima 106 soba, Imaju WiFi, grejanje, sef, minibar, kablovsju TV, telefon i fen. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice.

La Paz – Hotel Europa 4/5* - www.hoteleuropa.com.bo

 Nalazi se u centru La Paza u blizini restorana i prodavnica.  Ima 110 klimatizovanih soba koje su opremljene kablovskom TV, telefonom, WiFi, grejanjem, sefom i minibarom. Postoji restoran, klub za rekreaciju i biznis centar.

Santiago de Čile – Hotel Neruda 4* - www.hotelneruda.cl

Nalazi se u kulturnom i poslovnom centru satijaga, Providencija, blizu metro stanice Pedro de valdivia. Ima 39 prostranih i dobro opremljenih soba- apartmana. Svaka soba je opremljena kuhinjom, grejanjem, WiFi, kablovskom TV i sefom.Hotel ima restoran, bazen, salu za vežbanje, parking, sobni servis i servis za pranje.

Buenos Ajres – Cyan Hotel De las Americas 4* - www.cyanhoteldelasamericas.com

Nalazi se u srcu Rekoleta četvrti, ima prostarne klimatizovane sobe  u neposrednoj blizini popularne Avenije 9.juli i Santa Fe.  Služi se buffet doručak  i druge mogućnosti za obroke preko dana. Imaju 24 časovni sobni servis. Ima besplatni WiFi i nepušačke sobe.

Iguasu –Hotel San Martin 4* www.hotelsanmartin.com.br

Nalazi se na glavnom putu od Iguasu Nacionalnog parka i Iguasu vodopada, na 15 tak minuta kolima. Ima 135 klimatizovanih soba, sa TV om, dierktnim telefonskim biranjem, minibarom, sefom (naplaćuje se)i posebnim kupatilom sa tušem. Ima bazen sa barom i saunom, teniski teren, restoran i bar u lobiju.

Rio de Žaneiro – hotel Mirador Rio Copacabana 4* - www.hotelmirador.com.br

Nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.

U cenu putovanja nije uključeno:
 Avio-takse u iznosu od 423,66 evra a sastoje se od sledećih taksa izraženih u Eur: (EUR 19.12DE,EUR 42.76RA,EUR 79.66XT,XT EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR0.22RS, EUR 30.64BR, EUR 14.10BR, EUR 12.52DY, EUR 20.87A7, EUR 40.53YW ,XT EUR 40.19BO, EUR 25.04ZQ, EUR 4.33XR ,EUR EUR 70.53XT 0.97TQ) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 45 USD po osobi za ceo boravak kako za vodiča, tako i za vozača), fakultativni izleti, troškovi viza (oko 100 evra), kao ni međunarodno putno osiguranje, koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

NAPOMENA: S obzirom da tura uključuje i mesta sa visokim nadmorskim visinama, oko 4.000 m n/v, preporučujemo potencijalnim  putnicima sa srčanim problemima i visokim krvnim pritiskom da obavezno konsultuju lekara.

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Boliviju. Dobija se na licu mesta na  granici. Plaća se lično (cena je podložna promeni, trenutno iznosi oko EUR 100), a od dokuemetnacije su potrebne dve fotografije, rezervacija hotela (obezbedjuje Kontiki) i kopija pasoša.
 

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA :                                         
Peru: SOL        1usd = 3,179 PEN      1eur = 3,557 PEN
Bolivija : Boliviano    1usd = 6.89 BOB        1eur = 7.72 BOB
Čile:  Č. PESO          1usd = 643,301CLP    1eur  = 720,295CLP
Argentina: A.PESO  1usd = 9,140  ARS      1eur = 10,199 ARS
Brazil: B.REAL          1usd = 3,161BRL        1 eur = 3,526 BRL                                 
KLIMA:  U svim zemljama vrlo prijatna, sa dnevnim temperaturama 20 – 35°C, sem na Andima (Peru,Bolivija), gde su jutra i večeri nešto svežiji  (10-20 °C noćne temperature). Mala mogunost za kraće pljuskove.
                                 
PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE (40%) 15 novembar 2017.  ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena
• Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• U cenu aranžmana nije uključeno osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put
platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 27 oktobar. 2017.                                      KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, 27. marta 12.
Program broj  3                                                                   OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ JUZNOAMERICKA TURA-
 
 

Hoteli:

Lima – Jose Antonio Deluxe hotel 4* www.hotelesjoseantonio.com

Nalazi se u srcu turističkog dela Miraflores, u direktnoj blizini Kenedi parka, restorana i radnjama. Od obale je udaljen 20 tak minuta. Ima 166 klimatizovanih soba. Sve su opremljene bežičnim internetom (WIFI), pisaćim stolom, foteljom, minibarom, aparatom za pravljernje kafe, plazma TV, itd. Hotel ima dva restorana, bar, servis za pranje veša, biznis centar, rum servis, fitnes centar, centar za masažu, otvoreni bazen, terasu, salu za konferencije i parking.

Kusko – Jose Antonio Cusco hotel 3/4* - www.hotelesjoseantonio.com

Udaljen od glavnog trga sa restoranima i barovima. I restoranima, 10 tak minuta od aerodroma. Ima 126 soba koje imaju grejanje, WiFi, sef, minibar, kablovsku TV i fen za kosu. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice i privatnu garažu.

Puno –Jose Antonio Puno 3/4 *- www.hotelesjoseantonio.com

Nalazi se na obali jezera na 10tak minuta od grada. Ima 106 soba, Imaju WiFi, grejanje, sef, minibar, kablovsju TV, telefon i fen. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice.

La Paz – Hotel Europa 4/5* - www.hoteleuropa.com.bo

Nalazi se u centru La Paza u blizini restorana i prodavnica. Ima 110 klimatizovanih soba koje su opremljene kablovskom TV, telefonom, WiFi, grejanjem, sefom i minibarom. Postoji restoran, klub za rekreaciju i biznis centar.

Santiago de Čile – Hotel Neruda 4* - www.hotelneruda.cl

Nalazi se u kulturnom i poslovnom centru satijaga, Providencija, blizu metro stanice Pedro de valdivia. Ima 39 prostranih i dobro opremljenih soba- apartmana. Svaka soba je opremljena kuhinjom, grejanjem, WiFi, kablovskom TV i sefom.Hotel ima restoran, bazen, salu za vežbanje, parking, sobni servis i servis za pranje.

Buenos Ajres – Cyan Hotel De las Americas 4* - www.cyanhoteldelasamericas.com

Nalazi se u srcu Rekoleta četvrti, ima prostarne klimatizovane sobe u neposrednoj blizini popularne Avenije 9.juli i Santa Fe. Služi se buffet doručak i druge mogućnosti za obroke preko dana. Imaju 24 časovni sobni servis. Ima besplatni WiFi i nepušačke sobe.

Iguasu –Hotel San Martin 4* www.hotelsanmartin.com.br

Nalazi se na glavnom putu od Iguasu Nacionalnog parka i Iguasu vodopada, na 15 tak minuta kolima. Ima 135 klimatizovanih soba, sa TV om, dierktnim telefonskim biranjem, minibarom, sefom (naplaćuje se)i posebnim kupatilom sa tušem. Ima bazen sa barom i saunom, teniski teren, restoran i bar u lobiju.

Rio de Žaneiro – hotel Mirador Rio Copacabana 4* - www.hotelmirador.com.br

Nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.

Trokrevetne sobe (dvokrevetne sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 
NAPOMENA: S obzirom da tura uključuje i mesta sa visokim nadmorskim visinama, oko 4.000 m n/v, preporučujemo potencijalnim  putnicima sa srčanim problemima i visokim krvnim pritiskom da obavezno konsultuju lekara.
 
   
 

Spisak hotela na Južnoameričkoj turi


 
 
 

Hoteli:

Lima – Jose Antonio Deluxe hotel 4* www.hotelesjoseantonio.com

Nalazi se u srcu turističkog dela Miraflores, u direktnoj blizini Kenedi parka, restorana i radnjama. Od obale je udaljen 20 tak minuta. Ima 166 klimatizovanih soba. Sve su opremljene bežičnim internetom (WIFI), pisaćim stolom, foteljom, minibarom, aparatom za pravljernje kafe, plazma TV, itd. Hotel ima dva restorana, bar, servis za pranje veša, biznis centar, rum servis, fitnes centar, centar za masažu, otvoreni bazen, terasu, salu za konferencije i parking.

Kusko – Jose Antonio Cusco hotel 3/4* - www.hotelesjoseantonio.com

Udaljen od glavnog trga sa restoranima i barovima. I restoranima, 10 tak minuta od aerodroma. Ima 126 soba koje imaju grejanje, WiFi, sef, minibar, kablovsku TV i fen za kosu. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice i privatnu garažu.

Puno –Jose Antonio Puno 3/4 *- www.hotelesjoseantonio.com

Nalazi se na obali jezera na 10tak minuta od grada. Ima 106 soba, Imaju WiFi, grejanje, sef, minibar, kablovsju TV, telefon i fen. U hotelu se nalazi restoran “El Rejo” i bar El Molino”. Servis za pranje, menjačnicu, ATM internet, biznis centar, saunu, đakuzi, salu za konferencije, prodavnice.

La Paz – Hotel Europa 4/5* - www.hoteleuropa.com.bo

Nalazi se u centru La Paza u blizini restorana i prodavnica. Ima 110 klimatizovanih soba koje su opremljene kablovskom TV, telefonom, WiFi, grejanjem, sefom i minibarom. Postoji restoran, klub za rekreaciju i biznis centar.

Santiago de Čile – Hotel Neruda 4* - www.hotelneruda.cl

Nalazi se u kulturnom i poslovnom centru satijaga, Providencija, blizu metro stanice Pedro de valdivia. Ima 39 prostranih i dobro opremljenih soba- apartmana. Svaka soba je opremljena kuhinjom, grejanjem, WiFi, kablovskom TV i sefom.Hotel ima restoran, bazen, salu za vežbanje, parking, sobni servis i servis za pranje.

Buenos Ajres – Cyan Hotel De las Americas 4* - www.cyanhoteldelasamericas.com

Nalazi se u srcu Rekoleta četvrti, ima prostarne klimatizovane sobe u neposrednoj blizini popularne Avenije 9.juli i Santa Fe. Služi se buffet doručak i druge mogućnosti za obroke preko dana. Imaju 24 časovni sobni servis. Ima besplatni WiFi i nepušačke sobe.

Iguasu –Hotel San Martin 4* www.hotelsanmartin.com.br

Nalazi se na glavnom putu od Iguasu Nacionalnog parka i Iguasu vodopada, na 15 tak minuta kolima. Ima 135 klimatizovanih soba, sa TV om, dierktnim telefonskim biranjem, minibarom, sefom (naplaćuje se)i posebnim kupatilom sa tušem. Ima bazen sa barom i saunom, teniski teren, restoran i bar u lobiju.

Rio de Žaneiro – hotel Mirador Rio Copacabana 4* - www.hotelmirador.com.br

Nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.

Trokrevetne sobe (dvokrevetne sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 
NAPOMENA: S obzirom da tura uključuje i mesta sa visokim nadmorskim visinama, oko 4.000 m n/v, preporučujemo potencijalnim  putnicima sa srčanim problemima i visokim krvnim pritiskom da obavezno konsultuju lekara.
 
   
 

Spisak hotela na Južnoameričkoj turi


 

VELIKA JUŽNOAMERIČKA TURA

PERU, BOLIVIJA, ČILE, ARGENTINA I BRAZIL

Polazak: 17. Januar 2018./Povratak : 06.februar 2018.

21 dan/18 noćenja, avionom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u
 
 

Dan 1
BELGRADE
(17.01.2018.) BEOGRAD–FRANKFURT–SAO PAOLO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 11:40 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:40 časova (let LH 1407). Sletanje u 15:40 časova. Nastavak putovanja za Sao Paolo u 19:45 časova (Let JJ 8071 ). Obrok u avionu.
Dan 2
SAO PAULO
(18.01.2018.) SAO PAOLO–LIMA Dolazak u 04:50. Poletanje za Limu je u 08:30 (let JJ 8066) Sletanje u 10:35 časova. Po dolasku poludnevno razgledanje prestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao Grad kraljeva. U 16. i 17. veku važila je za najveći i najmoćniji grad u Južnoj Americi. U toku razgledanja obilaze se Trg oružja, na kome se nalaze sjajne stare kolonijalne građevine, kao što su katedrala, gradska većnica, predsednička i biskupova palata. Vožnja kroz grad do čuvenog manastira San Francisco sasvojim tunelima I katakombama. Kasnije, obilazak jednog od najzanimljivijih muzeja – Muzej zlata. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
LIMA
(19.01.2018.) LIMA–KUSKO Doručak. Transfer na aerodrom. Pre podne poletanje za Kusko. Transfer do hotela, smeštaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Posle podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najlepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale I Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gde su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana. Noćenje.
Dan 4
CUSCO
(20.01.2018.) KUSKO Doručak. Celodnevni izlet do čuvene Svete doline Inka reke Urubamba, koja je za vreme Inka bila glavni poljoprivredni centar. Obilazak vrlo koloritne pijace u Pisku, kao i ostataka moćnog Inka utvrđenja Oljantajtambo. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Kusko. Noćenje.
Dan 5
CUSCO
(21.01.2018.) KUSKO–MAČU PIKČU–KUSKO Doručak. Transfer do Oljanta stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim autobusima do svetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.
Dan 6
PUNO
(22.01.2018.) KUSKO–PUNO (Titikaka jezero) Doručak. Rani jutarnji (oko 06.00 časova) polazak autobusom za Puno (oko 6-7 sati vožnje) sa usputnim zadržavanjima za kratki predah i obilaske. Ručak (box lunch). Obilazak ruševina Siljustani, koje su poznate po svojim čulpasima, kulama u kojima su sahranjivali svoje pokojnike. Ceo kompleks nekropola je jedan od najvećih u Americi. Dolazak u Puno. Po dolasku, vožnja brodićem po jezeru do Uros ostrva, koja su poznata kao "plutajuća". Na njima žive potomci Ajmara Indijanaca u kolibama od pruća. Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 7
LA PAZ
(23.01.2018.) PUNO–JEZERO TIKIKAKA–LA PAZ Rani jutarnji doručak. Polazak autobusom ka gradiću Kopakabana, koje je po mišljenju mnogih, najvažnije hodočasničko mesto u Latinskoj Americi. Odatle se katamaranom prelazi jezero Titikaka, najviše plovno jezero na svetu (3.820 m), do ostrva Sunca, koje već pripada Boliviji. Lagani ručak na katamaranu. Obilazak dela ostrva. Iskrcavanje u pograničnom mestašcu Kokotoni a zatim autobusom za La Paz. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 8
LA PAZ
(24.01.2018.) LA PAZ Doručak. Pre podne razgledanje glavnog grada Bolivije, najviše metropole na svetu, koja leži na oko 4000 m n/v. Smešten je u valovitoj dolini Čokejapu i okružen je visokim vrhovima večito pokrivenim snegom. Grad je osnovan u 16. veku i do danas je zadržao mnoge građevine iz kolonijalnog vremena. Posle razgledanja grada vožnjom kroz vrlo elegantne četvrti, dolazi se do čuvene Mesečeve doline, koju nazivaju geološkom "prostotom" majke prirode. Ako ranije niste, na ovom mestu ćete sigurno uspeti da dočarate sebi mesečev pejzaž od crvenkastih i zelenih stena starih nekoliko miliona godina. Povratak u grad. Noćenje.
Dan 9
SANTIJAGO DE ČILE
(25.01.2018.) LA PAZ–SANTIAGO DE ČILE Transfer na aerodrom. Poletanje za Santijago u 11:30 (let LA 893). Dolazak u 15:30. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme.Noćenje.
Dan 10
SANTIJAGO DE ČILE
(26.01.2018.) SANTIAGO DE ČILE Doručak. Ovaj grad, koji u svojoj zaleđini ima Ande, važi za jedan od najčistijih i najevropskijih gradova Južne Amerike. U toku prepodnevnog razgledanja prolazi se pored puno lepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (Predsednička palata), Trg Ustava i dr. Vožnja kroz moderne i elegantne četvrti grada do brda San Kristobal, odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 11
BUENOS AJRES
(27.01.2018.) SANTIAGO DE ČILE–BUENOS AIRES Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do čuvenih letovališta Vinja del Mar i Valparaiso. Transfer na aerodrom. Poletanje za Buenos Ajres u 20:05 časova (let LA7813). Dolazak u 22.10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 12
BUENOS AJRES
(28.01.2018.) BUENOS AIRES Doručak. Buenos Aires, lepotica među prestonicama Južne Amerike, važi za jednu od deset najvažnijih metropola u svetu. To je grad koji je pretrpeo najveći evropski kulturni uticaj, pa ga s pravom nazivaju Parizom Južne Amerike. Današnje poludnevno razgledanje grada obuhvatiće vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9. juli, Trg Maja, Casa Rosada (Predsednička palata), katedralu, Kabildo-gradsku većnicu, pozorište Kolon, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gde se nalazi istoimeno groblje. Na njemu je sahranjena legendarna Evita Peron. U nastavku razgledanja ide se do nekada radničke, a danas boemske četvrti grada La Boka, interesantne po svojim šareno obojenim kućicama. Ostatak dana slobodan. Mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do delte reke Parane, Tigre. Uveče mogućnost organizovanja večere sa tango predstavom. Čuvena igra rođena je baš u ovom gradu, gde se još uvek igra na pravi način. Noćenje.
Dan 13
BUENOS AJRES
(29.01.2018.) BUENOS AIRES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom Gaučo tura sa folklornim programom i ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se steći prava slika o životu "kauboja" Južne Amerike. Noćenje.
Dan 14
BUENOS AJRES
(30.01.2018.) BUENOS AIRES Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili mogućnost fakultativnih izleta. Noćenje.
Dan 15
IGUAZU FALLS
(31.01.2018.) BUENOS AIRES–IGUASU VODOPADI Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Iguasu vodopade u 06:15 časova (let LA 7502). Dolazak u 08:05 časova. Odlazak do vodopada i šetnja oko najlepših vodopada na svetu, remek dela prirode, koji su smešteni između tri zemlje: Argentine, Brazila i Paragvaja. Današnji obilazak obuhvata argentinsku stranu. Transfer do hotela koji se nalazi sa brazilske strane. Smeštaj. Noćenje.
Dan 16
RIO DE ŽANEIRO
(01.02.2018.) IGUASU VODOPADI–RIO DE ŽANEIRO Doručak. Pre podne nastavak razgledanja vodopada, najpoznatijeg čuda prirode Južne Amerike, sa brazilske strane. Transfer na aerodrom. Poletanje za Rio u 15:30 časova (let JJ 3624). Dolazak u 17:25 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 17
RIO DE ŽANEIRO
(02.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Po mnogim kriterijumima, Rio je jedan od najlepših i najuzbudljivijih gradova na svetu. Njegov fascinantan polažaj, njegov najlepši ukras – plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada – Glava šećera i Korkovado sa čuvenom statuom Hrista Spasitelja, ulica Branko, ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Naše celodnevno razgledanje obuhvatiće sve ono po čemu će vam Rio ostati u nezaboravnoj uspomeni. Noćenje.
Dan 18
RIO DE ŽANEIRO
(03.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne obilaske i kupovinu. Noćenje.
Dan 19
RIO DE ŽANEIRO
(04.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne obilaske i kupovinu. Noćenje.
Dan 20
FRANKFURT
(05.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO–SAO PAOLO–FRANKFURT Doručak. Slobodan dan. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Sao Paolo u 19:05 časova (let JJ 3571). Dolazak u 20:20 časova. Nastavak putovanja za Frankfurt u 22:10 časova (let JJ 8070).
Dan 21
BELGRADE
(06.02.2018.) FRANKFURT–BEOGRAD Sletanje u Frankfurt u 13:05 časova. Poletanje za Beograd u 22:00 časova (let LH 1410). Sletanje u Beograd 23:50 časova.