UMBRIJA I JUZNA TOSKANA 2018

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Doplata za polazak iz Novog Sada 10 evra po sobi (minimum 4 putnika za transfer)

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Kjanćano termama na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni švedski sto), razgledanje gradova prema programu sa vodičem, troškovi organizacije putovanja, 

U cenu putovanja nisu uračunate fakultativne posete: dinarski deo aranžmana 1790 RSD po rezervaciji, fakultativni izleti – Montepulsiano i Pijenca 20 evra, Peruđa i Asizi 25 evra, obaveznu boravišnu taksu u Kjanćano termama 1 evro po osobi po noći za hotele sa 3* (plaća se na recepciji hotela), međunarodno putno osiguranje i individualni troškovi.

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Hotel Elena 3* www.elenahotel.it;
Hotel se nalazi u blizini banjskog parka. Sve sobe poseduju TV, telefon, mini – bar, kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Ime hotela biće poznato deset dana  pred polazak na putovanje.

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 
- gotovinski-avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
-kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 25. januar 2018.     KonTiki Travel & Service doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva 3.
Program broj 2                          Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

UMBRIJA I JUZNA TOSKANA TURA 2018 Italija/Chianciano Terme
UMBRIJA I JUZNA TOSKANA TURA 2018-
 
 

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Hotel Elena 3* www.elenahotel.it;
Hotel se nalazi u blizini banjskog parka. Sve sobe poseduju TV, telefon, mini – bar, kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje. 


   
 

Hotel na turi po Umbriji i Južnoj Toskani 


 
 
 

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Hotel Elena 3* www.elenahotel.it;
Hotel se nalazi u blizini banjskog parka. Sve sobe poseduju TV, telefon, mini – bar, kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje. 


   
 

Hotel na turi po Umbriji i Južnoj Toskani 


 

ITALIJA
UMBRIJA I JUŽNA TOSKANA
ARECO – MONTEPULSIANO – PIJENCA – PERUĐA – ASIZI
6 dana / 3 noćenja – autobusom

Polazak: 23. Maj 2018.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Vodimo Vas u najživopisniji i najromantičniji deo Italije – južna Toskana i Umbrija. Obilazak počinjemo južnom Toskanom, idemo najpre u etrurski gradić u kome je snimljen film „La vita e bella“ – Areco... Nastavljamo do jedne od najlepših banja Italije – Kjanćano Terme... Putovanje nas dalje vodi u srednjevekovni i renesansni gradić Montepulsiano, potom Pienzu, dva bisera smeštena između toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama. Iz južne Toskane idemo u Umbriju, obilazimo njen glavni grad Perudju i nakon toga nastavljamo prema gradiću Sv. Franje – Asiziju. 
 

Dan 1
BELGRADE
BEOGRAD... Sastanak putnika na parkingu u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta Buvlje pijace (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe) u 17:30 časova. Polazak autobusa u 18:00 časova. Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
Dan 2
CHIANCIANO TERME
ARECO – KJANĆANO TERME Dolazak u gradić Areco u prepodnevnim satima, rodni grad Frančeska Petrarke. Šetnja gradom: Trg Grande koji datira iz XIII veka, poznat je i po scenama iz filma „La vita e bella“, Duomo – gotičko zdanje posvećeno Sv. Donatu, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća. Slobodno vreme. Polazak za Kjanćano terme. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za šetnju, uživanje i odmor u jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
Dan 3
CHIANCIANO TERME
KJANĆANO TERME – MONTEPULSIANO – PIJENCA – KJANĆANO TERME Doručak. Slobodno vreme u Kjanćano termama ili fakultativni odlazak u Montepulsiano i Pijencu. Po dolasku u Montepulsiano obilzak hrama San Biađio, jedno od najlepših zdanja ovog grada, trg Grande, Duomo... Slobodno vreme. Polazak za Pijencu, rodnom gradu Pape Pia II, koji grad obnavlja i gradi u stilu renesanse. Razgledanje grada: Duomo, zgrada opštine, zgrada Borgia... Slobodno vreme za uživanje tokom kojeg preporučujemo da probate ovčiji sir, lokalni proizvod po kome je ovaj grad između ostalog poznat. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
Dan 4
PERUGIA
KJANĆANO TERME – PERUĐA – ASIZI – KJANĆANO TERME Doručak. Slobodno vreme u Kjanćano termama ili fakultativni polazak za Peruđu i Asizi. Peruđa je prestonica Umbrije, poznata po čuvenom slatkišu „Baci Perudini“ (poljupci iz Peruđe). Razgledanje grada: glavni gradski trg IV novembar, srednjevekovna palata Priori, Duomo, mermerna fontana Mađore, trg Republike... Slobodno vreme do polaska za Asizi. Šetnja gradom, obilazak bazilike Sv. Franje osnivača franjevačkog reda i nakon toga slobodno vreme. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
CHIANCIANO TERME
KJANĆANO TERME – AUTLET VALDICIANA... Doručak. Polazak prema autletu Vadiciana (www.valdichianaoutlet.it/en/home). Slobodno vreme za kupovinu oko 2 sata. U dogovoreno vreme polazak za Srbiju. Noćna vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
Dan 6
BELGRADE
BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.