ŠRI LANKA 28. DECEMBAR 2017. NOVA GODINA

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera–švedski sto), razgledanja na turi prema programu, ulaznice za razgledanja prema programu, novogodišnja večera (70usd), transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda).

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 103,38 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 9,12YQ, EUR 14,00YR, EUR 0,98RF, EUR 16,72RS, EUR 4,48LG,  EUR 0,22RS,EUR 15,98F6, EUR41,88LK) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu (u dinarima), lokalne avio takse (ukoliko postoje), fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 45 USD za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje, viza (35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), kao i dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.

Smeštaj:

Wattala (u blizini Kolomba): Pegasus Reef 4* ili sličan     http://www.pegasusreefhotel.com/

Hotel sa nalazi 24km od aerodroma Bandaranaike,  a centar Kolomba je na deset minuta vožnje. Sam hotel je na  200 m od plaže Helakanda. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, fitnes centar, tenisko igralište, bar...Sobe su klimatizovane,  imaju  kablovsku  tv, minibar, sef, balkon

Habarana (u blizini Dambule): Sungreen Resort 4* ili sličan      http://sungreenhabarana.com/

Hotel se nalazi između Dambule i Sigirije, što je vrlo pogodno za razlgedanje oba lokaliteta. Iz hotela se pruža lep pogled na okolne planine, gostima su na raspolaganju otvoreni  bazen, bar, fitnes centar. Sobe imaju klima uređaj, led tv.

Kandy: Royal Kandyan 4* ili sličan     http://www.royalkandyan.lk/

Hotel se nalazi 2,4 km od Kraljevske botaničke bašte u Kendiju.  U hotelu ima besplatan wifi, restoran, biznis centar..  Sobe su klimatizovane, imaju led tv I satelitske programe, minibar.

Obala Indijskog okeana: Club Waskaduwa Beach Resort          http://www.clubwaskaduwa.com/

Nov hotel (otvoren u junu 2016, 5* lokalne  kateforizacije), nalazi se u mestu Vaduva kraj Kalutare, 37 km od Kolomba,  na vrlo lepoj peščanoj plaži,  gostima nudi besplatan wifi, bar, otvoreni bazen, salu za sastanke... Sobe su klimatizovane i imaju led tv i satelitske programe, wifi, aparat za kafu i čaj...

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DO 27. OKTOBRA 2018. ILI DO POPUNE MESTA
NAPOMENA: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

Površina: 65.610km
Državno uređenje:  Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je  Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka,  a 1978. definitivno menja ime u sadašnje)
Glavni grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
Najveci grad: Kolombo, oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika  luka.
Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
Verska pripadnost: budisti 69%, hinduisti 13%, muslimani 9% i katolici 9%
•Vreme: +3,5 časova u odnosu na Srbiju
Roming: obezbedjen

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, a usluga viziranja je 10 evra. Za sve informacije obratite se viznom odeljenju na telefon 011/ 2098-184.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 152,902 LKR; 1EUR = 181,888 LKR

KLIMA: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj i redosled panoramskih razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložni su promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre puta (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak se plaća najkasnije 30 dana pre polaska
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 18. oktobar 2017.  KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd-Palilula, 27. marta 12.
Program broj 3.    Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.
 

SMESTAJ SRI LANKA Šri Lanka/Kolombo
SMESTAJ SRI LANKA-
 
 HOTELI 4*:

Dambula (Habarana): Sorrowa Resort and Spa 4*, www.sorowwa.com ili sličan
Hotel je odlično pozicioniran, u takozvanom “Kulturnom trouglu” Šri Lanke, tako da pruža brz pristup najvažnijim arheološkim lokalitetima zemlje. Sobe imaju balkon i raspolažu sa klima uređajima, besplatan wifi, satelitskom TV.

Kendi: Royal Kandyan Hotel 4*, www.royalkandyan.lk ili sličan
Hotel je centralno pozicioniran, poseduje bazen, wifi, a u sobama su na raspolaganju balkon/terasa, fen, kuvalo za čaj/kafu itd.

Obala Indijskog okeana: Pandanus Beach Hotel, Induruwa 4*, www.pandanusbeach.com ili sličan

Okružen tropskim rastinjem, hotel je smešten u Iduruvi, 54 km od Kolomba. U neposrednoj blizini je Bentota, jedno od većih letovališta na obali. Sobe imaju terasu ili balkon sa pogledom na okean, wifi, klima uređaj, satelitski program & lcd tv, sef, fen, kuvalo za čaj/kafu, min bar itd.
 

   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu


 
 
 HOTELI 4*:

Dambula (Habarana): Sorrowa Resort and Spa 4*, www.sorowwa.com ili sličan
Hotel je odlično pozicioniran, u takozvanom “Kulturnom trouglu” Šri Lanke, tako da pruža brz pristup najvažnijim arheološkim lokalitetima zemlje. Sobe imaju balkon i raspolažu sa klima uređajima, besplatan wifi, satelitskom TV.

Kendi: Royal Kandyan Hotel 4*, www.royalkandyan.lk ili sličan
Hotel je centralno pozicioniran, poseduje bazen, wifi, a u sobama su na raspolaganju balkon/terasa, fen, kuvalo za čaj/kafu itd.

Obala Indijskog okeana: Pandanus Beach Hotel, Induruwa 4*, www.pandanusbeach.com ili sličan

Okružen tropskim rastinjem, hotel je smešten u Iduruvi, 54 km od Kolomba. U neposrednoj blizini je Bentota, jedno od većih letovališta na obali. Sobe imaju terasu ili balkon sa pogledom na okean, wifi, klima uređaj, satelitski program & lcd tv, sef, fen, kuvalo za čaj/kafu, min bar itd.
 

   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu


 

Šri Lanka
TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU

12 dana/9 noćenja - avionom
Polazak: 28.decembar 2017. / Povratak: 08.januar 2018.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Dan 1
BELGRADE
(28.12.2017.) BEOGRAD–DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:45 časova. Poletanje za Dubai u 12:45 časova (let FZ746). Sletanje u 20:55 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.
Dan 2
KOLOMBO
(29.12.2017.) DUBAI-KOLOMBO Sletanje u Kolombo u 05:25 časova. Transfer do hotela u blizini Kolomba. Kraći odmor. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Beli džin - zgrada glavne pošte, Parlament, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
KOLOMBO
(30.12.2017.) KOLOMBO–ANURADAPURA-DAMBULA Doručak. Polazak autobusa za Anuradapuru. Dolazak u Anuradapuru, najpoznatiji arheološki lokalitet Šri Lanke, drevnu prestonicu zemlje (trajala je 1400 godina, do 10. veka naše ere). Ostaci veličanstvenih građevina i dalje govore o njenoj veličini, kao i važnosti Budinih relikvija, koje se čuvaju u jednom od hramova. Ipak, možda je najsvetija relikvija sveto drvo Bo, za koje veruju da je niklo iz mladice autentičnog stabla ispod kog je Buda sedeo i dobio prosvetljenje. Kažu da je zasađeno pre 2250 godina i veruje se da je najstarije istorijsko drvo na svetu. Anuradapura je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a. Nastavak putovanja ka Dambuli. Dolazak i smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
SIGIRIJA
(31.12.2017.) DAMBULA–SIGIRIJA–POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
KENDI
(01.01.2018.) DAMBULA–MATALE-KENDI Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambula, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom (najstarije pećine datiraju iz 1 veka p.n.e). Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina. Nastavak putovanja. Dolazak u Kendi. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 6
KENDI
(02.01.2018.) KENDI Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće sobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 7
KENDI
(03.01.2018.) KENDI–PINAVELA-HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Poseta sirotištu za slonove Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 10
KENDI
(04-06.01.2018.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
Dan 11
KENDI
(07.01.2018.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Slobodan dan. Kasni večernji transfer do aerodroma u Kolombu.
Dan 12
BELGRADE
(08.01.2018.) KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD Poletanje za Dubai u 01:40 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:20 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:20 časova.