PORTUGALSKA TURA USKRS 2018

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

• Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Lisabonu i 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Portu, panoramsko razgledanje Lisabona  i Porta u pratnji lokalnog vodiča, usluge lokalnog vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 154.64 evra na polasku (koje se sastoje od sledećih taksi: 68.00 YQ, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 16.72 RS, 4.48 LG, 9 DE, 40.33 RA, 3.47 PT, 11.44 YP koje se refundiraju. Plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dodatno se plaćaju na licu mesta boravišne takse koje iznose  1 evro po osobi po noći u Lisabonu i od 1.03.2018 se plaćaju boravišne takse u Portu u iznosu od 2 evra po osobi po danu. Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po osobi. U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Vip Zurique *** Rua Ivone Silva, 18, Lisbon      www.hotelzuriquevipexecutive.com

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.

Sao Jose  ***  Rua da Alegria 172, Porto           www.saojosehotelporto.com

Hotel se nalazi u centru grada, okružen prodavnicama i restoranima. Svaka od 94 sobe je klimatizovana sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, satelitskom televizijom i mini-barom. Hotel ima bežični internet koji je besplatan i dostupan u celom hotelu.

KonTiki Travel &Service d.o.o. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 5 dana pre polaska na put.

FAKULTATIVNI  IZLETI:
Gimaraeš i Braga: Gimaraeš je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Šetnja dobro očuvanim srednjovekovnim centrom grada i obilazak Palate vojvoda od Braganse. Nastavak izleta do Brage, najvažnijeg centra barokne umetnosti u Portugalu; poseta prelepoj katedrali započetoj u XII veku, panoramska vožnje kroz grad a potom odlazak na brdo iznad Brage, do svetilišta Bom Žezus, odakle se pruža predivan pogled na grad osnovan u vreme Rimskog carstva, nazvan “portugalski Rim”. Povratak u Porto. Noćenje. Cena izleta: 55€

Mafra, Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš (celodnevni izlet, ručak nije uključen)  Mafra, grad udaljen 30 kilometara od Lisabona, je čuvena po monumentalnoj kraljevskoj palati iz prve polovine XVIII veka, izgrađenoj po nalogu  kralja Žoaoa V u čast rođenja njegove ćerke. Ekstravagantni kralj je želeo da njegova palata dostigne veličinu Crkve Svetog Petra u Rimu i kao takva se činilo da nikada neće biti završena. U njenoj izgradnji je učestvovalo 45000 ljudi a umetnici angažovani u palati su dolazili iz celog sveta. U okviru kompleksa nalazi se i bazilika, manastir i biblioteka koja se ubraja među najlepše u Evropi. Nasatavak voznje do Sintre. Setnja elegantnim gradićem u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, koji je UNESCO 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce. Cena izleta: 70€


OPŠTE NAPOMENE:

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15). Krajnji rok za otkazivanje putovanja zbog nedovoljnog broja putnika od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja KonTiki Travel&Service d.o.o. Beograd. KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


• Fakultativni izleti Portugalu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta  kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).


NAČINI PLAĆANJA:

- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. broj polise 300060268 od 25.01.2018. akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 26.02.2018.        KonTiki Travel&Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva 3.
Program broj 3                             Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SAO JOSE Portugalija/Porto
SAO JOSE-
 
 

Sao Jose  ***  Rua da Alegria 172, Porto                                            www.saojosehotelporto.com/
Hotel se nalazi u centru grada, okružen prodavnicama i restoranima. Svaka od 94 sobe je klimatizovana sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, satelitskom televizijom i mini-barom. Hotel ima bežični internet koji je besplatan i dostupan u celom hotelu. 


   
 

Hotel se nalazi u centru grada, okružen prodavnicama i restoranima. 


 
 
 

Sao Jose  ***  Rua da Alegria 172, Porto                                            www.saojosehotelporto.com/
Hotel se nalazi u centru grada, okružen prodavnicama i restoranima. Svaka od 94 sobe je klimatizovana sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, satelitskom televizijom i mini-barom. Hotel ima bežični internet koji je besplatan i dostupan u celom hotelu. 


   
 

Hotel se nalazi u centru grada, okružen prodavnicama i restoranima. 


 
VIP ZURIQUE HOTEL Portugalija/Lisabon
VIP ZURIQUE HOTEL-
 
 

VAŽNE NAPOMENE ZA POLAZAK: 20.03.2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)


• Popust za dete od 2 do 12 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 30 evra (dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe).  • Jednokrevetne sobe su na upit. • Nisu na raspolaganju trokrevetne sobe

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom Beograd-Minhen-Lisabon-Frankfurt-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji, troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 168,47 evra (koje se sastoje od taksi koje se ne refundiraju: 84,00 YQ/YR i taksi koje se refundiraju: EUR 4,48-LG, EUR 0,98-RF, EUR 16,72-RS, EUR 0,22-RS, EUR 7,34-DE, EUR 39,82-RA, EUR 3,47-PT, EUR 11,44-YP, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).  U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, dinarski deo aranžmana 1790 rsd po osobi, gradska taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1 evra po osobi po noći, kao ni međunarodno putno osiguranje.

VAŽNE NAPOMENE ZA POLAZAK: 28.04.2019.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom Beograd-Minhen-Lisabon-Minhen-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji, troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 158,3 evra (koje se sastoje od taksi koje se ne refundiraju: 84,00 YQ/YR i taksi koje se refundiraju: EUR 14,65-LG, EUR 0,98-RF, EUR 16,72-RS, EUR 0,22-RS, EUR 7,34-DE, EUR 39,82-RA, EUR 3,47-PT, EUR 11,44-YP, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).  U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, dinarski deo aranžmana 1790 rsd po osobi, gradska taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1 evra po osobi po noći (4 evra), kao ni međunarodno putno osiguranje.
 

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, kao i obilazaka predviđenih na turi, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i plaćanje se vrše u agenciji, prilikom otvaranja rezervacije ili najkasnije 30 dana pred put.

Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

Fado veče: U cenu je uključena večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 evra

Pešačka tura: odlazak do Parka nacija (odlazak i povratak metroom): 15 eurOPŠTE NAPOMENE:


•Krajnji rok za prijavu: 17.01.2019. ili do popune mesta

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre polaska (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.


• Fakultativni izleti u Portugalu  plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Rezervacija i uplata fakultativnih izleta se vrše na licu mesta, u dogovoru sa vodičem. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, cena će korigovana.


• Sadržaj panoramskog razgledanja grada i rasporeda fakultativnih izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena, vremenskim nepogodama i slično).


• Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service d.o.o. Beograd-Palilula.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA: 

- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula)
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
- kreditnim karticama izdatim od strane Komercijalne banke, moguće je plaćati iznos do 12 mesečnih rata
- preko računa
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 19.oktobar 2018.                                  KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva br.3
Program broj 1                                                   Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.


   
 
Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.
 
Vip Zurique *** Rua Ivone Silva, 18, Lisbon www.hotelzuriquevipexecutive.com
 
KT Travel doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće definitivan 5 dana pre polaska na put.

   
 

Polazak: 20. mart 2019./ Povratak: 24.mart 2019. 5 dana / 4 noći

1. dan (20.03.2019.) BEOGRAD-MINHEN-LISABON Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 14:55 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 16:55 časova (let LH 1729). Sletanje u Minhen u 18:30 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:40 (let LH 1792). Sletanje u Lisabon u 22:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (21.03.2019.) LISABON Doručak. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje.


3. dan (22.03.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.


Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.


4. dan (23.03.2019.) LISABON Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.

5.dan (24.03.2019.) LISABON-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Slobodno pre podne za individualna razgledanja do transfera na aerodrom ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti  u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 16:50 časova (let LH1169). Sletanje u Frankfurt u 20:50 časova. Poletanje za Beograd u 21:40 (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:25 časova. 

Polazak: 28. april 2019. / Povratak: 02.maj 2019. 5 dana (4 noćenja) – avionom

1. dan (28.04.2019.) BEOGRAD-MINHEN-LISABON Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 04.30 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 06.30 časova (let LH 1727). Sletanje u Minhen u 08:00 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 11:20 (let LH 1790). Sletanje u Lisabon u 13:30 časova. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (29.04.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.

3. dan (30.04.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.

Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

4. dan (01.05.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti  u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela.

5.dan (02.05.2019.) LISABON-MINHEN-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Minhen u 14:20 časova (let LH1791). Sletanje u Minhen u 18:20 časova. Poletanje za Beograd u 21:05 (Let LH1726). Sletanje u Beograd u 22:35 časova. 


 
 
 

VAŽNE NAPOMENE ZA POLAZAK: 20.03.2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)


• Popust za dete od 2 do 12 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 30 evra (dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe).  • Jednokrevetne sobe su na upit. • Nisu na raspolaganju trokrevetne sobe

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom Beograd-Minhen-Lisabon-Frankfurt-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji, troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 168,47 evra (koje se sastoje od taksi koje se ne refundiraju: 84,00 YQ/YR i taksi koje se refundiraju: EUR 4,48-LG, EUR 0,98-RF, EUR 16,72-RS, EUR 0,22-RS, EUR 7,34-DE, EUR 39,82-RA, EUR 3,47-PT, EUR 11,44-YP, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).  U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, dinarski deo aranžmana 1790 rsd po osobi, gradska taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1 evra po osobi po noći, kao ni međunarodno putno osiguranje.

VAŽNE NAPOMENE ZA POLAZAK: 28.04.2019.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom Beograd-Minhen-Lisabon-Minhen-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji, troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 158,3 evra (koje se sastoje od taksi koje se ne refundiraju: 84,00 YQ/YR i taksi koje se refundiraju: EUR 14,65-LG, EUR 0,98-RF, EUR 16,72-RS, EUR 0,22-RS, EUR 7,34-DE, EUR 39,82-RA, EUR 3,47-PT, EUR 11,44-YP, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate).  U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, dinarski deo aranžmana 1790 rsd po osobi, gradska taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1 evra po osobi po noći (4 evra), kao ni međunarodno putno osiguranje.
 

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, kao i obilazaka predviđenih na turi, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i plaćanje se vrše u agenciji, prilikom otvaranja rezervacije ili najkasnije 30 dana pred put.

Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

Fado veče: U cenu je uključena večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 evra

Pešačka tura: odlazak do Parka nacija (odlazak i povratak metroom): 15 eurOPŠTE NAPOMENE:


•Krajnji rok za prijavu: 17.01.2019. ili do popune mesta

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre polaska (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.


• Fakultativni izleti u Portugalu  plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Rezervacija i uplata fakultativnih izleta se vrše na licu mesta, u dogovoru sa vodičem. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, cena će korigovana.


• Sadržaj panoramskog razgledanja grada i rasporeda fakultativnih izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena, vremenskim nepogodama i slično).


• Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service d.o.o. Beograd-Palilula.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA: 

- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula)
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
- kreditnim karticama izdatim od strane Komercijalne banke, moguće je plaćati iznos do 12 mesečnih rata
- preko računa
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 19.oktobar 2018.                                  KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva br.3
Program broj 1                                                   Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.


   
 
Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.
 
Vip Zurique *** Rua Ivone Silva, 18, Lisbon www.hotelzuriquevipexecutive.com
 
KT Travel doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće definitivan 5 dana pre polaska na put.

   
 

Polazak: 20. mart 2019./ Povratak: 24.mart 2019. 5 dana / 4 noći

1. dan (20.03.2019.) BEOGRAD-MINHEN-LISABON Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 14:55 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 16:55 časova (let LH 1729). Sletanje u Minhen u 18:30 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:40 (let LH 1792). Sletanje u Lisabon u 22:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (21.03.2019.) LISABON Doručak. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje.


3. dan (22.03.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.


Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.


4. dan (23.03.2019.) LISABON Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.

5.dan (24.03.2019.) LISABON-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Slobodno pre podne za individualna razgledanja do transfera na aerodrom ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti  u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 16:50 časova (let LH1169). Sletanje u Frankfurt u 20:50 časova. Poletanje za Beograd u 21:40 (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:25 časova. 

Polazak: 28. april 2019. / Povratak: 02.maj 2019. 5 dana (4 noćenja) – avionom

1. dan (28.04.2019.) BEOGRAD-MINHEN-LISABON Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 04.30 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 06.30 časova (let LH 1727). Sletanje u Minhen u 08:00 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 11:20 (let LH 1790). Sletanje u Lisabon u 13:30 časova. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (29.04.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.

3. dan (30.04.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.

Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

4. dan (01.05.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti  u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela.

5.dan (02.05.2019.) LISABON-MINHEN-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Minhen u 14:20 časova (let LH1791). Sletanje u Minhen u 18:20 časova. Poletanje za Beograd u 21:05 (Let LH1726). Sletanje u Beograd u 22:35 časova. 


 

Portugalija
PORTUGALSKA TURA
PORTO - KOIMBRA - BATALJA - ALKOBASA - LISABON

Polazak: 01. april 2018.
9 dana (8 noćenja) – avionom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Cena po osobi 699€

U
z Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je  sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Beskrajna i neispitana prostranstva Atlanskog okeana naspram njihovih obala bila su stalni izazov za otkrivanje novih predela i pomeranje granica poznatog sveta. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... Upravljali su mnogim narodima na udaljenim i egzotičnim ostrvima i ogromnim teritorijama desetinama puta prostranijim od sopstvene i preneli im hrišćanstvo, kulturu i jezik kojim danas govori preko 230 miliona ljudi. U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Danas su kao građani ujedinjene Evrope mnogo više okrenuti budućnosti ali veoma poštuju ličnosti i velika dela sunarodnika nastala u prošlosti širom planete. Takođe, na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji i verovatno najlepši deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima. 

Dan 1
BELGRADE
(01.04.2018) BEOGRAD-FRANKFURT-PORTO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera KonTiki u 12:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:50 (Let LH1407). Sletanje u Frankfurt u 15:45 časova. Nastavak putovanja za Porto u 21.00 (Let LH1180). Sletanje u Porto u 22:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
PORTO
(02.04.2018.) PORTO Doručak. Panoramsko razgledanje glavnog grada severnog dela zemlje i jednog od najstarijih na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Vožnja glavnim gradskim bulevarima, panorama Katedrale iz XII i XIII veka i obližnje 75 metara visoke Klerigoš kule, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice ''Sao Bento'' sagrađene u stilu francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se, zahvaljujući živopisnoj arhitekturi, nalazi na listi svetske kulturne baštine. Noćenje.
Dan 3
PORTO
(03.04.2018.) PORTO Doručak. Fakultativni izlet za Gimaraeš i Bragu. Noćenje
Dan 4
LISABON
(04.04.2018.) PORTO-KOIMBRA-BATALJA-ALKOBASA-LISABON (oko 400km) Doručak. Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi i prestonog grada portugalskih kraljeva ukotvljenog na obalama reke Mondego. Panorama starog i novog grada i šetnja istorijskim centrom. Nastavak putovanja do Batalje i poseta dominkanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu–sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine). Vožnja do Alkobase i obilazak Crkve Santa Marija de Alkobasa iz XII veka (takođe pod zaštitom UNESCO).Nastavak putovanja za Lisabon. Po dolasku u Lisabon transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.l
Dan 5
LISABON
(05.04.2018.) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 6
LISABON
(06.04.2018.) LISABON Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska metroom do Parka nacija, futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Tu su i brojni drugi zabavni sadržaji poput koncertne arene, pozorišta, kazina i tržnog centra. Ovde se može uroniti u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni
Dan 7
LISABON
(07.04.2018.) LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Mafru, Sintru, Kabo da Roka i Kaškaiš. Noćenje
Dan 8
LISABON
(08.04.2018.) LISABON Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.
Dan 9
BELGRADE
(09.04.2018.) LISABON-MINHEN-BEOGRAD Transfer do aerodroma. Poletanje za Minhen u 06:10 časova (Let LH1793). Sletanje u Minhen u 10:10 časova. Poletanje za Beograd u 15:00 (Let LH1728). Sletanje u Beograd u 16:25 časova.