PERU, BOLIVIJA I ČILE 12. SEPTEMBAR 2018.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uključenom YQ taksom  u iznosu od Eur 415) , smeštaj u dvokrevetnim sobama  u hotelima (dole pomenutim ili sličnim) sa 4* u Peruu, Boliviji i Čileu (po lokalnoj kategorizaciji), ishrana i razgledanja prema programu putovanja, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

Trokrevetne sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu.


U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od oko 151,62 evra (EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR0.22RS, EUR42.50RA, EUR 18.00DE, EUR 12.66DY, EUR 9.64HW, EUR 21.10A7,  EUR 25.32ZQ - avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), lokalne takse u inostranstvu koje svaki putnik plaća lično, na licu mesta (oko 50-60 USD, ukoliko postoje), fakultativni izleti, troškovi viza i usluge viziranja, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, međunarodno putno osiguranje

Hoteli:


Lima –Hotel Jose Antonio Executive 4* (www.hotelesjoseantonio.com ) ili sličan –nalazi se u četvrti Miraflores, u blizini restorana i prodavnica. Ima 44 klimatizovane sobe i svaka ima WiFi, sef, mini bar,kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, recepciju, servis za pranje veša, internet, biznis centar, lekara, bazen, konferencijsku salu, parking,prodavnicu suvenira.


Kusko- Hotel San Augustin El Dorado 3 / 4 * (www.hotelessanaugustin.com.pe) ili sličan – nalazi se blizu glavnog trga, ispred hrama Sunca Korikanča, kao i u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, 220/110 Volti, aparat za pripremanje kafe i čaja, televizor, telefon, kadu, fen za kosu i peglu. Ima i restoran, bar, servis za pranje veša, WiFi na javnim mestima, poslovni centar, sobni servis, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.


Sveta dolina – Hotel San Augustin Monasterio De La Recoleta 4* (www.hotelessanaugustin.com.pe) ili sličan –nalazi se u blizini Urubamba centra u istorijskom i religioznom spomeniku iz XVII veka. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, pisaći sto, sef, minibar, kablovsku TV, fen. U hotelu se nalaze restoran, bar, servis za pranje veša, WiFi na javnim mestima, poslovni centar, aparat za kiseonik na recepciji, velnes i spa centar, sala za konferencije i prodavnica suvenira.


Puno- Hotel Jose Antonio Puno 4* (www.hotelesjoseantonio.com) ili sličan- nalazi se na obali jezera Titikaka, desetak minuta od grada Puno. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, minibbar, kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, bar, servis za pranje veša, Internet, poslovni centar, sobni servis, lekara, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.


La Paz - Hotel Rey Palace 4* (www.hotelreypalace.com) ili sličan -nalazi se u centru La Paza, na 5 min. od glavne avenije El Prado, u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju velike krevete, radio sa satom, mini bar, centralno grejanje, sef, Internet, kablovsku TV i telefon. Takođe ima i restoran, poslovni centar i 24 časovni sobni servis.


Santiago de Čile Hotel Best Western Marina Las Condes 4* (www.marinahoteles.cl)  ili sličan -nalazi se u jednom od glavnoh poslovnih centara u blizini parka Arauko, najvećeg šoping centra u gradu. Sobe su klimatizovane i imaju kablovsku TV, mini bar, sef, centralno gerjanje, telefon. Ima nekoliko restorana, bar, zatvoreni bazen, saunu i salu za sastanke.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije koji poseduju biometrijske pasoše potrebna viza za Boliviju. Dobija se na licu mesta na  granici. Placa se lično oko 96 usd, a potrebne su i dve fotografije, kao I određena dokumentacija. Državljani bivših jugoslovenskih republika treba da se obrate konkretnim diplomatskim predstavništvima u svojim zemljama. 
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).

KLIMA: Lima -  dnevne temperature 20-30°C, na Andima, u Kusku  jutra i večeri nešto svežiji, dnevna temperatura 20-25°C. Ređi kraći pljuskovi.

La Paz - period boravka grupe poklapa se sa krajem proleća i početkom letnjeg perioda te su prosečne dnevne temperature od  15 do 25°C. Mogući kraći pljuskovi.
Santiago de Čile - period od septembra do kraja novembra je proleće sa dnevnim prosečnim temperaturama od 10-15°C, dosta sunčanih perioda.  Mogući povremeni kratkotrajni pljuskovi.

VALUTE:
Peru: Peruanski novi  SOL        1USD = 3,242  PEN        1EUR = 3,868  PEN
Bolivija : B. BOLIVIANO          1USD = 6,91  BOB          1EUR = 8,243 BOB
Čile:  C.PESO                        1USD =  613,897 CLP      1EUR = 732,384  CLP

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE  31.JUL 2018.  ILI DO POPUNE MESTA.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, vremenskim nepogodama, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Cena aranžmana ne uključue osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 
• gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 20. februar 2018.  KonTiki Travel & Service doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva 3.
Program broj 1     Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.  

SMESTAJ PERU, BOLIVIJA, ÈILE-

TEXT FOR LIST2

Hoteli:

Lima –Hotel Jose Antonio Executive 4* (www.hotelesjoseantonio.com ) ili sličan –nalazi se u četvrti Miraflores, u blizini restorana i prodavnica. Ima 44 klimatizovane sobe i svaka ima WiFi, sef, mini bar,kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, recepciju, servis za pranje veša, internet, biznis centar, lekara, bazen, konferencijsku salu, parking,prodavnicu suvenira.


Kusko- Hotel San Augustin El Dorado 3 / 4 * (www.hotelessanaugustin.com.pe) ili sličan – nalazi se blizu glavnog trga, ispred hrama Sunca Korikanča, kao i u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, 220/110 Volti, aparat za pripremanje kafe i čaja, televizor, telefon, kadu, fen za kosu i peglu. Ima i restoran, bar, servis za pranje veša, WiFi na javnim mestima, poslovni centar, sobni servis, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.


Sveta dolina – Hotel San Augustin Monasterio De La Recoleta 4* (www.hotelessanaugustin.com.pe) ili sličan –nalazi se u blizini Urubamba centra u istorijskom i religioznom spomeniku iz XVII veka. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, pisaći sto, sef, minibar, kablovsku TV, fen. U hotelu se nalaze restoran, bar, servis za pranje veša, WiFi na javnim mestima, poslovni centar, aparat za kiseonik na recepciji, velnes i spa centar, sala za konferencije i prodavnica suvenira.


Puno- Hotel Jose Antonio Puno 4* (www.hotelesjoseantonio.com) ili sličan- nalazi se na obali jezera Titikaka, desetak minuta od grada Puno. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, minibbar, kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, bar, servis za pranje veša, Internet, poslovni centar, sobni servis, lekara, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.


La Paz - Hotel Rey Palace 4* (www.hotelreypalace.com) ili sličan -nalazi se u centru La Paza, na 5 min. od glavne avenije El Prado, u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju velike krevete, radio sa satom, mini bar, centralno grejanje, sef, Internet, kablovsku TV i telefon. Takođe ima i restoran, poslovni centar i 24 časovni sobni servis.


Santiago de Čile Hotel Best Western Marina Las Condes 4* (www.marinahoteles.cl) ili sličan -nalazi se u jednom od glavnoh poslovnih centara u blizini parka Arauko, najvećeg šoping centra u gradu. Sobe su klimatizovane i imaju kablovsku TV, mini bar, sef, centralno gerjanje, telefon. Ima nekoliko restorana, bar, zatvoreni bazen, saunu i salu za sastanke.
 


LOCATION

Spisak hotela na turi Peru, Bolivija i Čile


TEXT FOR LIST2

Hoteli:

Lima –Hotel Jose Antonio Executive 4* (www.hotelesjoseantonio.com ) ili sličan –nalazi se u četvrti Miraflores, u blizini restorana i prodavnica. Ima 44 klimatizovane sobe i svaka ima WiFi, sef, mini bar,kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, recepciju, servis za pranje veša, internet, biznis centar, lekara, bazen, konferencijsku salu, parking,prodavnicu suvenira.


Kusko- Hotel San Augustin El Dorado 3 / 4 * (www.hotelessanaugustin.com.pe) ili sličan – nalazi se blizu glavnog trga, ispred hrama Sunca Korikanča, kao i u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, 220/110 Volti, aparat za pripremanje kafe i čaja, televizor, telefon, kadu, fen za kosu i peglu. Ima i restoran, bar, servis za pranje veša, WiFi na javnim mestima, poslovni centar, sobni servis, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.


Sveta dolina – Hotel San Augustin Monasterio De La Recoleta 4* (www.hotelessanaugustin.com.pe) ili sličan –nalazi se u blizini Urubamba centra u istorijskom i religioznom spomeniku iz XVII veka. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, pisaći sto, sef, minibar, kablovsku TV, fen. U hotelu se nalaze restoran, bar, servis za pranje veša, WiFi na javnim mestima, poslovni centar, aparat za kiseonik na recepciji, velnes i spa centar, sala za konferencije i prodavnica suvenira.


Puno- Hotel Jose Antonio Puno 4* (www.hotelesjoseantonio.com) ili sličan- nalazi se na obali jezera Titikaka, desetak minuta od grada Puno. Sve sobe imaju grejanje, WiFi, sef, minibbar, kablovsku TV, telefon i fen za kosu. Hotel ima restoran, bar, servis za pranje veša, Internet, poslovni centar, sobni servis, lekara, aparat za kiseonik na recepciji, salu za konferencije i prodavnicu suvenira.


La Paz - Hotel Rey Palace 4* (www.hotelreypalace.com) ili sličan -nalazi se u centru La Paza, na 5 min. od glavne avenije El Prado, u blizini restorana i prodavnica. Sve sobe imaju velike krevete, radio sa satom, mini bar, centralno grejanje, sef, Internet, kablovsku TV i telefon. Takođe ima i restoran, poslovni centar i 24 časovni sobni servis.


Santiago de Čile Hotel Best Western Marina Las Condes 4* (www.marinahoteles.cl) ili sličan -nalazi se u jednom od glavnoh poslovnih centara u blizini parka Arauko, najvećeg šoping centra u gradu. Sobe su klimatizovane i imaju kablovsku TV, mini bar, sef, centralno gerjanje, telefon. Ima nekoliko restorana, bar, zatvoreni bazen, saunu i salu za sastanke.
 


LOCATION

Spisak hotela na turi Peru, Bolivija i Čile

PERU, BOLIVIJA I ČILE
13 dana/10 noćenja – avionom
Polazak: 12.septembar 2018. / Povratak: 24. septembar 2018.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Peru ili “Kraljevina Sunca”, je  zemlja antičke kulture u kojoj se tardicionalni način života starih naroda zadržao do današnjih dana. Pored raskošno lepe prirode i raznovrsnih pejsaža ono što najviše privlači turiste su kulturno istorijski spemenici poznati u celom svetu. Pored “Izgubljenog grada Inka” Maču Pikču, tu su i impresivne ruševine u Kusku i okolini, jezero Titikaka, Naska linije, Kolka kanjon i dr.

           
Bolivija ili kako je popularno zovu “Tibet Južne Amerike” jedna je od najviših i najzabačenijih  zemalja ovog kontinenta. To je zemlja kontrasta u kojoj se pruzaju  Andi, ali bez izlaza na okean. Više od polovine stanovništva su punokrvni indijanci koji su skoro u potpunosti zadržali staru  tradiciju  i običaje. Zajedno sa misterioznim ostacima starih civilizacija,  Bolivija je jedna od najinteresantnijih destinacija Južne Amerike.

             
Čile se nalazi stišnjen između Anda i Tihog okeana sa  dužinom obale od 4300 km.  Odlikuje se raznovrsim i veoma raskošnim pejsažima. Tu se nalazi najsuvlja pustinja na svetu, mnogo šuma, fantastični glečeri i fjordovi. Uočljiv je uticaj evropljana, naročito u gradovima, gde su kulturni uticaji najvidljiviji. U današnje vreme Čile je jedna od najrazvijenijih zemalja Južne Amerike, ali i jedna od najatraktivnijih na kontinentu.

 

Dan 1
BELGRADE
(12.09.2018.) BEOGRAD–FRANKFURT–SAO PAOLO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 12:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 14:00 časova (letLH 1407). Sletanje u 15:55 časova. Nastavak putovanja za Sao Paolo u 21:50 časova (let JJ8071). Obrok u avionu.
Dan 2
LIMA
(13.09.2018.) SAO PAOLO–LIMA Dolazak u 04:50 časova Poletanje za Limu u 07:50 (letJJ 8066). Dolazak u 11:05. Transfer do hotela. Smeštaj (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3
LIMA
(14.09.2018.) LIMA Doručak. Pre podne razgledanje prestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao „grad kraljeva". U 16. i 17.veku važila je za najveći i najmoćniji grad Južne Amerike. Obilazak Trga oružja na kome se nalaze sjajna stara kolonijalna zdanja, kao što su katedrala, predsednička i biskupova palata. Razgledanje manastira San Francisko, obilazak čuvenog trga San Martin, kao i Muzeja zlata. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
CUSCO
(15.09.2018.) LIMA-KUSKO Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kusko u 09:15 časova (let LA 2047). Dolazak u 10:50 časova.Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne poludnevno razgledanje centra legendarne imperije Inka (grad se nalazi na 3.326 m n/v.). Trg oružja sa kolonijalnim građevinama jedan je od najlepših u Peruu. Kusko je bio više nego prestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gde su svi bili ujedinjeni pod „bogom sunca". U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Sačajhuamana. Noćenje
Dan 5
CUSCO
(16.09.2018.) KUSKO-SVETA DOLINA Doručak. Celodnevni izlet do čuvene Svete doline Inka, reke Urubamba, koja je za vreme Inka bila glavni poljoprivredni centar. Obilazak vrlo koloritne pijace u Pisku, kao i ostataka moćnog utvrđenja Olantajtambo. Odlazak do tipične kuće u gradiću Oljantajtambo, koje često nazivaju “poslednjim Inka selom u Peruu.” Povratak u Kusko. Noćenje u Svetoj dolini.
Dan 6
CUSCO
(17.09.2018.) SVETA DOLINA - MAČU PIKČU-KUSKO Doručak. Rani jutarnji transfer do stanice Oljantajtambo. Polazak vozom (ranac težine 5 kg dozvoljen u vozu) za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se malim autobusima ide do svetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje
Dan 7
PUNO
(18.09.2018.) KUSKO-PUNO Rani jutarnji polazak autobusom za Puno (oko 6 -7 sati vožnje) sa usputnim zadržavanjima za kratki predah. Obilazak čuvene Andahuajijas crkve, koju zbog visokih umetničkih vrednosti nazivaju Sistinskom kapelom Južne Amerike. Ručak u prirodi (lanč-paket). Dolazak u Puno. Vožnja brodićem po jezeru do ostrva Uros, koja su poznata kao „plutajuća". Na njima žive potomci Ajmara Indijanaca u kolibama od pruća. Odlazak do hotela u Punu. Smeštaj. Noćenje
Dan 8
LA PAZ
(19.09.2018.) PUNO-JEZERO TIKIKAKA-LA PAZ Doručak. Polazak autobusom ka gradiću Kopakabana, koje je po mišljenju mnogih, najvažnije hodočasničko mesto u Latinskoj Americi. Obilazak crkve Kopakabana. Odatle se katamaranom prelazi jezero Titikaka, najviše plovno jezero na svetu (3.820 m n/v.). Odlazak do Ostrva sunca, koje već pripada Boliviji. Obilazak južnog dela ostrva, a zatim iz mesta Kokotoni nastavak putovanja autobusom za La Paz. U toku dana lakši ručak na katamaranu. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 9
LA PAZ
(20.09.2018.) LA PAZ Doručak (kontinentalni). Polazak na poludnevno razgledanje glavnog grada Bolivije, najviše metropole na svetu, koja leži na oko 4000 m n/v. Smešten je u valovitoj dolini Čokejapu i okružen je visokim vrhovima večito pokrivenim snegom. Grad je osnovan u 16. veku i do danas je zadržao mnoge građevine iz kolonijalnog vremena, i to u odličnom stanju. Posle podne vožnjom kroz vrlo elegantne četvrti, dolazi se do čuvene Mesečeve doline, koju nazivaju geološkom „prostotom" majke prirode. Ako ranije niste, na ovom mestu sigurno ćete uspeti da dočarate sebi mesečev pejzaž od crvenkastih i zelenih stena starih nekoliko miliona godina. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 10
SANTIJAGO DE ČILE
(21.09.2018.) LA PAZ-SANTIJAGO DE ČILE Doručak. Slobodno pre podne. Transfer na aerodrom. Poletanje za Santijago u 11:20 časova (let LA893). Dolazak u 15:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 11
SANTIJAGO DE ČILE
(22.09.2018.) SANTIJAGO DE ČILE Doručak. Ovaj grad, koji u svojoj zaleđini ima Ande, važi za jedan od najčistijih i najevropskijih gradova Južne Amerike. U toku prepodnevnog razgledanja prolazi se pored lepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (predsednička palata), Trg Ustava i dr. Vožnja kroz moderne i elegantne četvrti grada do brda San Kristobal, odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Posle podne slobodno. Slobodno vreme za odmor i individualna razgledanja. Noćenje.
Dan 12
FRANKFURT
(23.09.2018.) SANTIJAGO DE ČILE-SAO PAOLO-FRANKFURT Doručak. Slobodno pre podne ili fakultativni izlet do doline Kazablanka, poznate po čuvenim vinarijama. Transfer na aerodrom. Poletanje za Sao Paolo 16:35 (let JJ8027). Dolazak u 20:30. Nastavak putovanja za Frankfurt u 22:10 (let JJ8070). Obrok u avionu.
Dan 13
BELGRADE
(24.09.2018.) FRANKFURT - BEOGRAD Sletanje u 15:05. Poletanje za Beograd u 22:05 (let LH1410). Sletanje u 23:50.