MADAGASKAR 18. SEPTEMBAR 2018.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrši se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

VAŽNA NAPOMENA: Dozvoljena težina prtljaga na lokalnim letovima je do 20kg, a za ručni do 7kg. Za svaki kg prekoračenja plaća se na licu mesta.


U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u guest hausu 2* u Antananarivu, lodževima/ bungalovima 3* u Antsirabeu, Ranomafani i Ranohiri i hotelu 4* u Ifatiju. Ishrana i razgledanja prema programu, kao i troškovi organizovanja i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 375.5 evra, koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: evra 200.00 YR i 22.00 YQ i refundabilnih taksi: 16.94 RS, 0.98 RF, 4.48 LG, 38.24 QX, EUR 15.60 FR, EUR 14.02 A5, EUR 25.24 MG, EUR 38.00 G9 (podložne su promeni , a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, lokalna aerodromska taksa (ako postoji), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozača (plaćanje na licu mesta), kao i međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
 

VIZE: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Madagaskar. Dobija se po dolasku, na aerodromu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza mogu se dobiti u odeljenju viza  (telefon 011/2098-184).

KLIMA: U Antananarivu i višim predelima temperature je od 12 do 24°C, dok je na jugu temperaturama izmedju 19 i 29°C. Mogući veoma retki kraći tropski pljuskovi.


VALUTE: Madagaskar - Ariari      1 evro = 3,909  ariari    1usd = 3,199 ariari


VAKCINE: Vakcnacija nije obavezna; sa sobom poneti kreme za zaštitu od sunca i protiv komaraca.


SMEŠTAJ:


Antananarivo: LES 3 METIS- guest house 2* www.les-trois-metis.com ili sličan


Ova kuća je izgradjena u tradicionalnom buržuaskom kolonijalnom stilu i nalazi se 750 m od glavne železničke stanice Antananariva. Nudi 24-časovnu recepciju i smještaj sa sopstvenim kupatilom, mini-barom i besplatnim bežičnim internetom.  Sve sobe su uređene u neutralnim tonovima i ukrašene umetninama lokalnih umetnika i zanatlija. Svaka soba ima satelitsku TV i balkon ili terasu sa pogledom na grad i okolne ravnice.  Kontinentalni doručak je dostupan svakodnevno u Les 3 Metis, a mogu se dostaviti u prostorije gostiju. U večernjim satima, spoljna terasa je zagrejana i gosti mogu probati niz madagaskarskih jela.  Muzej umetnosti i arheologije se nalazi na 3 km udaljenosti, a kraljičin dvor na 5 km.


Antsirabe: LES CHAMBRES DU VOYAGEUR- eco lodge 3* www.chambres-voyageur.mg ili sličan


Ovaj lodge se nalazi u blizini autobuske stanice, katedrale i pijace. Ima terasu za sunčanje i baštu. Dostupan je bežični internet.


Ranomafana: LE GRENAT- lodge 3*  ili sličan


Ovaj lodge se nalazi u blizini poznatog Ranomafana nacionalnog parka. Smeštaj je u šarmantnim, ljupko opremljenim bungalovima sa zasebnim kupatilima. Dostupan je bežični internet.


Ranohira: ISALO RANCH- bungalow 3*  www.isalo-ranch.com ili sličan


Ovo je veliki ranč sa smeštajem u kabana stilu. Sobe su pomalo rustične, sa velikim mrežama protiv komaraca.Doručak se poslužuje u prostranoj trpezariji.


Ifati: PRINCESSE DU LAGON- hotel 4*  www.princessedulagon.com ili sličan


Lociran ispred svoje privatne plaže, ovaj šarmantni hotel poseduje spa i fitnes centar, pejzažnij bazen i čitaonicu sa knjigama, DVD i računar.  Sve sobe sadrže TV sa ravnim ekranom i DVD plejer. Kupatilo ima tuš, fen i komplet za plažu sa sesirom, torbom i sandalama.  Princesse du Lagon služi kontinentalni doručak.  Lokalne aktivnosti uključuju ronjenje, ronjenje, Kite surfing i jahanje.


KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE DO 30. JUNA 2018  ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena, kao i da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 
 

• gotovinski - uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 27. april 2018.  KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolačeva 3.
Program broj 1.     Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

MADAGASKAR- TURA I ODMOR
11 dana ( 9 noćenja)- avionom
Polazak: 18. septembar 2018/ Povratak: 28. septembar 2018.

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 31. MAJA POPUST 90€ PO OSOBI! NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Madagaskar je ostrvo beskrajne lepote i sinonim za egzotiku. Smešteno  je u Indijskom okeanu na raskrsnici morskih puteva između Afrike i Azije. Četvrto je ostrvo po veličini na svetu. Na njemu žive ljudi različitih rasa. Znano je i kao ostrvo kontrasta, magije i misterije, što boravak na njemu pretvara u nezaboravno putovanje. Zato, Tonga Soa ili dobrodošli na Madagaskar!
 

Dan 1
BELGRADE
(18.09.2018.) BEOGRAD– PARIZ- ANTANANARIVO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 04:40 časova. Poletanje za Pariz u 06:40 časova (let AF6291). Sletanje u 09:20 časova. Poletanje za Antananarivo u 10:40 časova (let AF 934 ). Obrok u avionu. Dolazak u 22:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u gest hausu. Noćenje.
Dan 2
ANTSIRABE
(19.09.2018.) ANTANANARIVO–ANTSIRABE Doručak. Pre podne razgledanje grada i okoline. Grad je poznat pod nazivom “grad hiljadu ratnika", što vuče korene iz istorije ove zemlje. Nalazi se na 1.400 m. n/v.i zahvaljujući geografskom položaju ima mediteransku klimu. Odlazak do svetog brda Ambohimanga, gde se nalazila prva prestonica Madagaskara. Ostaci nekadašnjeg kraljevskog grada, kako palate tako i sakralni delovi, čine ovo brdo značajnim simbolom kulturnog identiteta stanovnika ostrva. Uvršteni su u svetsku kulturnu baštinu od strane Uneskaa. Polazak autobusom ka jugu ostrva, do grada Antsirabe. Usputna poseta radionici za izradu grnčarije od tradicionalnih materijala. Grad Antsirabe je poznat po termalnim izvorima. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, obilazak grada rikšama. Dolazak. Smeštaj u eko-lodžu. Noćenje.
Dan 3
RANOMAFANA
(20.09.2018.) ANTSIRABE- RANOMAFANA Doručak. Polazak autobusom do grada Ranomafana. Duž puta uživanje u prelepom pejzažu pirinčanih polja i tradicionalnih kućica od sirove cigle osušene na suncu. Pauza u Ambositri, centru rukotvorina Malagazija, ponatog po drvenim rezbarijama plemena Zafimaniri. Nastavak vožnje ka Ranomafani. Smeštaj u lodžu. Noćenje.
Dan 4
RANOMAFANA
(21.09.2018.) RANOMAFANA- RANOHIRA Nakon doručka, poseta Ranomafana nacionalnog parka. Sa više od 41,600 hektara tropske šume Ranomafana je dom nekih od retkih vrsta biljaka i životinja, kao što su orhideje i Hapalemuri. Nakon ove posete, pauza u gradu Fianarantsou, radi njegovog kraćeg obilaska. Sledeća pauza se prvi u seoskom parku Ni Anja, domu mnogih prstenorepih lemura. Vožnja se nastavlja ka jugu, do grada Ranohira. Tokom vožnje se i krajolik menja, te se čak mogu videti i krda Zeba. Dolazak u Ranohir. Smeštaj u bungalovima. Noćenje.
Dan 5
RANOHIRA
(22.09.2018.) RANOHIRA Doručak. Obilazak Isalo parka, sa lunarnim pejzažima kamena peščara iz doba Jure. Poseta Nimfinim kaskadama, gde je moguće videti i Sifaka lemure, a zatim i obilazak Isalo muzeja gde ćete čuti neke legende o njima. Povratak u bungalove. Noćenje.
Dan 6
IFATI
(23.09.2018.) RANOHIRA- TULEAR- IFATI Doručak. Polazak za Tulear. Tokom vožnje, moguće je videti tipične Mahafala i Antandroj grobove, na kojima se nalaze veličanstveni “aloalo” stubovi napravljeni od izrezbarenog drveta sa geometrijskim simbolima, koji prikazuju scene iz svakodnevnog života. Pauza u mestu Ilakaka, poznatom po ekspoalataciji safira. Nastavak vožnje do Ifatija. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
IFATI
(24.09.2018.) IFATI Doručak. Odlazak do Musa šume i sela u kojem se stanovnici bave očuvanjem ugroženih vrsta kornjača. Povratak u Ifati. Slobodno popodne za odmor na plaži. Noćenje.
Dan 9
IFATI
(25- 26.09.2018.) IFATI Doručak. Slobodan dan za odmor na plaži ili uživanje u divljoj prirodi okoline, bogatoj raznovrsnim biljnim i životinjskim vrstama. Noćenje.
Dan 10
ANTANANARIVO
(27.09.2018.) IFATI- TULEAR- ANTANANARIVO Doručak. Napuštanje soba pre podne. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Tulearu. Poletanje za Antananarivo tokom dana. Sletanje u Antananarivo. Čekanje na vezu.
Dan 11
BELGRADE
(28.09.2018.) ANTANANARIVO- PARIZ- BEOGRAD Poletanje za Istanbul u 00:55 časova (let AF 935). Obrok u avionu. Sletanje u 10:45 časova. Moguće je organizovanje fakultativnog odlaska do Pariza. Nastavak putovanja za Beograd u 20:30 časova (let AF6292). Sletanje u 22:55 časova.