KOPENHAGEN I DVORCI DANSKE LETO 2018

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit ! Trokrevetnih soba nema.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Beograd, transferi autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom,  obilazak Kopenhagena, dvoraca Frederiksborg i Kronborg,  ulaznice za dvorce : Frederiksborg, Kronborg, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse oko 101,07 evra (od kojih YQ  54.00 evra  ne podleže refundaciji i evra  0.98RF ,16.72RS  0.22RS ,7.47OY,4.48LG , 5.47DE,11.73RA podležu refundaciji), (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), fakultativni izleti  Roskilde i Malme i posete koje nisu predviđene programom.


Napomena: obavezna je prijava i uplata fakultativnih isleta Roskilde i Malme u agenciji prilikom uplate aranžmana. Prijava i uplata na licu mesta nije moguća. ( Rezervacije autobusa i ulaznica, na fakultativnim izletima, moraju se potvrditi i platiti pre polaska grupe na put.)
Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti kopiju pasoša .

Hoteli :
Polazak 19.8.18. Kopenhagen : Scandic Hvidovre 3 sup * www.scandichotels.dk/hvidovre

Hotel iz poznatog lanca Scandic hotela nalazi se na periferiji Kopenhagena, u rezidencijalnom kvartu Hvidovre, na 8 km od Gradske većnice i starog dela Kopenhagena. Na 200 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza (Hvidovre Hospital) kojim se za 25 minuta stiže do centra grada, Glipkoteke Kopenhagena. U blizi se nalazi supermarket i Mc Donald s restoran. Hotel je uređen u svedenom, skandinavskom stilu i od sadržaja ima restoran, bar, zatvoren bazen, saunu, kongresne sale. Sve sobe imaju  besplatan WI FI, sat TV, sef, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Ulazak u sobe moguć je nakon 15 h a izlazak iz soba do 12 h.


Polazak 9.9.18.  Kopenhagen : Hotel Astoria 3 *  www.brochner-hotels.com/hotel-astoria/


Nalazi se u centru Kopenhagena,  na 50 m od železničke stanice i na 100 m od Gradske većnice i Tivoli parka. Okružen je brojnim restoranima, barovima , prodavnicama i muzejima. Od sadržaja ima:  restoran za doručak (organska hrana), bar, kongresne sale.  Standardne sobe su manjih dimenzija ( karakteristično za Skandinaviju) od 9 do 15 m 2  . Neke dvokrevetne sobe imaju krevet na sprat. Sobe su opremljene kablovskom TV, WI FI,kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

KORISNE INFORMACIJE:

●Lokalno vreme: U Danskoj je isto kao i u Srbiji.


●Novac.  Danska: Dan.kruna (1 DKK = 0.134 €;1€=7,44 DKK )  (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim zemljama  severne Evrope. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a.

Preporučujemo da na put ponesete danske krune u iznosu koji će vam biti potreban prvog dana boravka, a koje se mogu kupiti u svim većim menjačnicama u Beogradu.

Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10 – 15 C, a dnevna i do 25 C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.


●U Kopenhagenu vas očekuje  sjajna gastro ponuda, s obzirom da  predstavlja gastro prestonicu Skandinavije. Sa velikim brojem svetski poznatih restorana i kuvara, Danska je predvodnik kako u nordijskoj kuhinji tako i u svetu. Tu se nalazi i jedan od najboljih restorana sveta NoMa. Ali nije sjajna hrana u Danskoj rezervisana samo za vrhunske restorane. Tu je i pregršt restorana sa tradicionalnim specijalitetima. Svakako jedno od najpoznatijih jela je Smorrebrod- verzija sendviča koju jednostavno morate probati.


●Preporučujemo i obilazak Kristijansborg palate u Kopenhagenu i sale sa tapiserijama.


OPŠTE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta (ukoliko ih ima na turi )potrebno je najmanje 15 učesnika.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.


• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg. Na letu Air Serbia nije uključen obrok u avionu.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.


NAČINI PLAĆANJA:
 

- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim od strane Intesa banke, moguće je plaćeni do 6 mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zakljucenog sa ugovaracem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. broj polise 300060268 od 25.01.2018. akcionarskog drustva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.


 Beograd, 3.maj.2018.                                KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3                                               
   Program broj  1                                                        Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

 

HOTEL 3* Danska/Kopenhagen
HOTEL 3*-

TEXT FOR LIST2

Polazak 19.8.18. Kopenhagen : Scandic Hvidovre 3 sup * www.scandichotels.dk/hvidovre

Hotel iz poznatog lanca Scandic hotela nalazi se na periferiji Kopenhagena, u rezidencijalnom kvartu Hvidovre, na 8 km od Gradske većnice i starog dela Kopenhagena. Na 200 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza (Hvidovre Hospital) kojim se za 25 minuta stiže do centra grada, Glipkoteke Kopenhagena. U blizi se nalazi supermarket i Mc Donald s restoran. Hotel je uređen u svedenom, skandinavskom stilu i od sadržaja ima restoran, bar, zatvoren bazen, saunu, kongresne sale. Sve sobe imaju besplatan WI FI, sat TV, sef, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Ulazak u sobe moguć je nakon 15 h a izlazak iz soba do 12 h.


Polazak 9.9.18. Kopenhagen : Hotel Astoria 3 * www.brochner-hotels.com/hotel-astoria/


Nalazi se u centru Kopenhagena, na 50 m od železničke stanice i na 100 m od Gradske većnice i Tivoli parka. Okružen je brojnim restoranima, barovima , prodavnicama i muzejima. Od sadržaja ima: restoran za doručak (organska hrana), bar, kongresne sale. Standardne sobe su manjih dimenzija ( karakteristično za Skandinaviju) od 9 do 15 m 2 . Neke dvokrevetne sobe imaju krevet na sprat. Sobe su opremljene kablovskom TV, WI FI,kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


LOCATION

Spisak hotela na turi kopenhagen i dvorci Danske


TEXT FOR LIST2

Polazak 19.8.18. Kopenhagen : Scandic Hvidovre 3 sup * www.scandichotels.dk/hvidovre

Hotel iz poznatog lanca Scandic hotela nalazi se na periferiji Kopenhagena, u rezidencijalnom kvartu Hvidovre, na 8 km od Gradske većnice i starog dela Kopenhagena. Na 200 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza (Hvidovre Hospital) kojim se za 25 minuta stiže do centra grada, Glipkoteke Kopenhagena. U blizi se nalazi supermarket i Mc Donald s restoran. Hotel je uređen u svedenom, skandinavskom stilu i od sadržaja ima restoran, bar, zatvoren bazen, saunu, kongresne sale. Sve sobe imaju besplatan WI FI, sat TV, sef, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Ulazak u sobe moguć je nakon 15 h a izlazak iz soba do 12 h.


Polazak 9.9.18. Kopenhagen : Hotel Astoria 3 * www.brochner-hotels.com/hotel-astoria/


Nalazi se u centru Kopenhagena, na 50 m od železničke stanice i na 100 m od Gradske većnice i Tivoli parka. Okružen je brojnim restoranima, barovima , prodavnicama i muzejima. Od sadržaja ima: restoran za doručak (organska hrana), bar, kongresne sale. Standardne sobe su manjih dimenzija ( karakteristično za Skandinaviju) od 9 do 15 m 2 . Neke dvokrevetne sobe imaju krevet na sprat. Sobe su opremljene kablovskom TV, WI FI,kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


LOCATION

Spisak hotela na turi kopenhagen i dvorci Danske

Danska
KOPENHAGEN I DVORCI DANSKE
KOPENHAGEN-FREDERIKSBORG-KRONBORG–ROSKILDE

Polasci: 19.avgust i 9.septembar 2018.
(6 dana / 5 noćenja) – avionom i autobusom

CENA PO OSOBI OD 889 EVRA  


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Divna stara bajka – prva je asocijacija na Dansku, najmanju skandinavsku zemlju, ali zato s pravom najneobičniju i najinteresantniju ne samo na Skandinavskom poluostrvu, već sigurno i u celoj Evropi. U čarobnim bajkama Hansa Kristijana Andersena piše  ,, Između Baltičkog i Severnog mora od davnina leži labudovo gnezdo i zove se Danska “. Tako je pišući o svojoj domovini pripovedač bajki, poznatih širom sveta,  postao simbol Danske, baš kao i sam beli labud. Zemlja cvetnih vrtova i zelenih ravnica, brojnih ostrva spojenih mostovima, po lepoti skoro nadmašuje i tako velike susede, Norvešku i Švedsku. Pritom je začuđujuće, kako je Danska, sačuvavši u celosti veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, postala jedna od najmodernijih, najnaprednijih zemalja, sa specifičnim stilom koji se odražava ne samo na planu arhitekture već i u načinu života. Zemlja kraljevskih dvoraca i bajkovitih zamkova, zemlja poznatih dizajnera,  biciklista, belih labudova i cveta margarete na saobraćajnim znacima, domovina režisera Larsa Fon Trira, konstruktora Lego kockica i piva – to je danas Danska. 

Dan 1
BELGRADE
(19.8. ili 9.9.2018.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06:35 časova (Let JU400). Sletanje u Kopenhagen u 08:50 časova. Odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Transfer do hotela. Smeštaj. Po podne fakultativno šetnja doTivoli parka. Zabavni park Tivoli, osnovan je u avgustu, daleke 1843. godine i predstavlja najstariji zabavni park u svetu! Prostire se na 61.000 kvadratnih metara. Od samog početka, imao je više različitih atrakcija, čitavih kvartova izgrađenih u orjentalnom stilu, parkova i aleja za šetnje, specijalnih bina za koncerte, odmorišta, mesta za razonodu i zabavu, kafea, restorana, ukrasnu železnicu sa scenografijom, ringišpil. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(20.8.ili 10.9.2018.) KOPENHAGEN-FREDERIKSBORG-KRONBORG-KOPENHAGEN (oko 90 km u jednom pravcu) Doručak. Vožnja prema severoistoku zemlje, do ostrva Sjeland i grada Hilerod. Vožnja živopisnim predelima Danske. Grad je nastao na omanjem jezeru na kome se nalazi i zamak Frederiksborg iz XVII veka. Jedno od najlepših zdanja u Danskoj, impresivan renesansni dvorac, danas je dom Istorijskog muzeja i bogate zbirke slika, tapiserija i porcelana. Eksponati u dvorcu dočaravaju 500 godina bogate danske istorije. Ovde su pohranjeni; danska bibija, mnoštvo zlatnog i srebrnog posuđa, fotografije kraljevske porodice, nameštaj iz XVII veka. Osim po impresivnoj arhitekturi i bogatoj riznici, ovaj dvorac je poznat i po prelepom baroknom vrtu. Oko dvorca protežu se kanali povezani mostovima, kaskadni vodoskok i jezero. Nakon obilaska ovog impresivnog zdanja nastavak vožnje prema obali Baltičkog mora i dvorcu Kronborg u Elsinoru, po kome je Šekspir nazvao dvorac u “ Hamletu “. Dvorac Kronborg nalazi se na najužoj tački Oresunda, morskog kanala, na nadmorskoj visini od 12 metara sa čijih obronaka se vidi susedna Švedska, na udaljenosti od svega četiri kilometra. Priča o zamku Kronborg vezuje se za 1420. godinu i vreme danskog kralja Erika Pomeranskog.Tokom proteklih vekova bio je i kraljevska rezidencija i kasarna i zatvor, stecište glumaca i reditelja, ali i značajna turistička atrakcija. Kronborg je bio svedok burne i dramatične istorije što ga je svrstalo na listu UNESCO svetske kulturne baštine. Zamak ima lepo uređen park sa kanalom, bedeme sa topovima, kraljevske apartmane sa bogato ukrašenim plafonima, dvoranu dugačku 62 metra sa crno-belim pločicama na podu koja se smatra i najvećom dvoranom u ovom delu sveta. Tu su i brojne sale sa tapiserijama koje predstavljaju život danskih kraljevskih porodica, skupocen nameštaj itd. U jednom delu dvorca smešten je i Holgar Danski, junak iz danske epske poezije koji je prema legendi nastanio u zamku Kronborgu. Povratak u Kopenhagen. Noćenje .
Dan 3
KOPENHAGEN
(21.8. ili 11.9.2018.) KOPENHAGEN–ROSKILDE –KOPENHAGEN ( oko 40 km u jednom pravcu) Doručak. Slobodan dan ili fakultativni, poludnevni, izlet Roskilde . Vožnja do bivše srednjovekovne prestonice Danske, grada Roskilde, koji se nalazi na kraju fjorda Roskilde i nije daleko od užurbanog Kopenhagena. Danski gradić Roskilde sa 50.000 stanovnika glavni je grad jednog velikog, severnog carstva. To je, naime, stara prestonica Skandinavije i, poput Kjota za japansku civilizaciju, temelj hiljadugodišnje tradicije s kojom se Nordijci izdvajaju u okviru evropske istorije. Roskilde je metropola Vikinga. Kao i Kopenhagen od kojeg je udaljen trideset kilometara, Roskilde leži na ostrvu Sjeland. Gusto naseljen, ali bez velikih gradova, ostrvo obuhvata pola stanovništva današnje Danske. Povezan je mostovima i trajektima s južnom Švedskom, te s kopnenom Danskom – poluotokom Jiland, a uskoro će biti i sa nemačkim kopnom, novim tunelima i mostovima koji se dovršavaju i otvaraju 2021. godine.Nekada davno stara vikinška oblast, danas je moderan grad sa dobro očuvanim starim jezgrom grada. Roskilde ima nekoliko turističkih znamenistosti: Katedrala Roskilde, koja je vekovima bila grobnica danske kraljevske porodice, muzej vikinških brodova sa preko 60 eksponata, kao i širom sveta poznati muzički festival. Na brdu iznad fjorda uzdiže se divovski kompleks roskildske katedrale. Ovo je najstarija gotička crkva u severnoj Evropi, sagrađena u XII i XIII veku. Domkirke je sedište danske luteranske crkve i grobnica danske kraljevske porodice. Među prvima tu je sahranjen Harald Modrozubi kao i njegov sin Sven Rašljaste Brade. Ovi vladari severa stvorili su veliku severnu imperiju, koja je tada obuhvatala uz ”nordijski trougao” Danske, Švedske i Norveške, još i celu Englesku s Irskom , “hanzeatsku” Nemačku, kao i kolonije na Islandu, Grenlandu i u Severnoj Americi. Nakon obilaska katedrale obilazak Muzeja vikinških brodova. Kraće vreme za individualnu šetnju gradom. Povratak u Kopenhagen. (Cena izleta: 70€ ) Noćenje.
Dan 4
KOPENHAGEN
(22.8.ili 12.9.2018.) KOPENHAGEN- MALME-KOPENHAGEN (oko 80 km) Doručak. Slobodan dan ili fakultativni , poludnevni, izlet Malme . Polazak autobusom prema Švedskoj i Malmeu, trećem po veličini gradu Švedske. Prelazak impresivnog, 16 km dugačkog, mosta koji povezuje Dansku i Švedsku. Malme je karakterističan po prelepim parkovima i 2km dugačkoj peščanoj plaži, koja se nalazi nadomak centra grada. Kraća šetnja centrom grada. Obilazak užeg centra: najveći skandinavski trg Stortorget, statua kralja Karla X, Sankt Petrikirkan- kasnogotička katedrala, Opera- jedna od najvećih u Skandinaviji, Gradska kuća, Foklets park, Turning Torso- najviša građevina Skandinavije. Slobodno vreme u centru. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje grada. Povratak u Kopenhagen.(Cena izleta: 30 €) Noćenje.
Dan 5
KOPENHAGEN
(23.8.ili 13.9.2018.) KOPENHAGEN Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, šetnju ili kupovinu suvenira. Preporučujemo odlazak na jednočasovno krstarenje kanalima Kopenhagena . Noćenje.
Dan 6
BELGRADE
(24.8.ili 14.9.2018.) KOPENHAGEN-BEOGRAD Doručak. Izlazak iz soba do 11 časova. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 21:00 časova (Let JU405) .Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.