KINA I TIBET 25. APRIL 2018

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Lijiang-Kunming (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalne kategorizacije) : Čengdu - Hotel Mercure Chengdu North 4*,  Cetang - Tibet Shannan Yulong Holiday Hotel 3*, Šigace - Shigatse Manasarovar Hotel 3*, Lasa - Yak Hotel 3*, Šangri La - Shangri-La Old Town Hotel 4*, Lijilang - LIjiang Palace Hotel 4*, Kunming - Kunming Jin Jiang Hotel, 4*, Peking - Jintailong International Hotel 4*, transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak u hotelima - internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere prema programu u lokalnim restoranima - kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi dozvole za ulazak na Tibet, troškovi organizacije i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse u iznosu od 283,75 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 222.00 YQ, i refundabilnih  EUR 10.24YR, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 16.72G4, EUR 0.86PZ, EUR 11.53CN) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara po rezervaciji, fakultativni izleti, obavezne napojnice od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i  vozača, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koji se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
 

• KLIMA:
Proleće i jesen su najlepša godisnja doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperature se kreću od 15-25°C , jutra i večeri nešto svežiji. Na Tibetu je u ovo doba godine svežija klima, shodno nadmorskoj visini na kojoj se nalazi. Jutarnje temperature su od 5 do 10°C, a dnevne od 10 do 25°C.

•VALUTA: Kina:  (Kineski juan) 1 USD = 6.65143 CNY  1 EUR = 7.80838 CNY

•VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za  Kinu. Troškovi dozvole za ulazak na Tibet su uključenu u cenu aranžmana (potrebno je dostaviti skeniranu kopiju pasoša tri nedelje pre početka putovanja). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

• SMEŠTAJ:
 

Čengdu: Hotel Mercure Chengdu North 4*
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-9070-mercure-chengdu-north-/index.shtml
Hotel se nalazi u blizini Severne železničke stanice Čengdu, a na samo 15 minuta vožnje od Čendu istraživačkog centa za odgajanje pandi i 5 minuta vožnje od čengdu zoološkog vrta. Hotel ima 290 soba koje su opremljene sa  modernim enterijerom i pastelnih nijansi. Sobe sadrže mini bar, TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, klima uređaj i besplatan bežični internet. Na petom spratu hotela nalazi se restoran koji služi razna internacionalna jela.

Cetang: Tibet Shannan Yulong Holiday Hotel 3*,

https://www.booking.com/hotel/cn/xi-cang-shan-nan-yu-long-jia-ri-da-jiu-dian.en-gb.html#tab-main
Hotel se nalazi na 5 minuta vožnje od Naidong Shannan autobuske stanice. Hotel ima besplatan internet u svim prostorijama. Sobe su opremljene klima uređajem i televizorom sa ravnim ekranom, kupatilom sa tuš kabinom.

Šigace: Shigatse Manasarovar Hotel 3*,

http://www.tibettravel.org/tibet-hotels/shigatse-manasarovar-hotel.html

Hotel je u tibetanskom stilu. Nalazi se u samom centru grada, na oko 20 minuta pešice od Tašilunpo manastira. Sve sobe imaju klima uređaj, televizor i telefon. Hotel ima bar, restoran, kafe, fitness salu, masažu.


Lasa: Yak Hotel 3*, http://www.yak-hotel.com/

Hotel ima pogodnu lokaciju, udaljen je samo 9 km od šelezničke stanice i na oko jedan kilometar od veličanstvene Potala palate i svetski poznatog Džokang manastira. Komforne sobe su opremljene klima uređajem, telefonom.

Šangri La: Shangri-La Old Town Hotel 4*,  https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g670561-d3479267-Reviews-Shangri_la_Old_Town_Hotel-Shangri_La_County_Yunnan.html

Hotel se nalazi direktno u drevnom gradu Dukezong, koji čine srce Šangri La sa svojom tibetanskom kulturom. Hotel je otvoren 2012. godine, ima 4 sprata i 200 smeštajnih jedica koje su opremljene sa LCD televizorom, ketlerom za kafu/čaj, kupatilom sa šušem, fenom za kosu i besplatnim brzim internetom. Restoran u hotelu je poznat po autentičnoj lokalnoj hrani Sečuanske kuhinje.

Liđiang: LIjiang Palace Hotel 4*, http://www.ljhotel.cn/hotel_ljwffd.php?locale=en-us


Hotel ima odličnu lokaciju jer se nalazi u centru straog grada. Luksuzne sobe u hotelu su opremljene orijentalnim nameštajem i sadrže klima uređaj, televizor sa ravnim ekranom, mini bar, aparat za kafu/čaj, kupatilo sa kadom, bade matilom i papučama.

Kunming: Kunming Jin Jiang Hotel 4*, http://kunming.jinjianghotels.com/Hotels/604
Hotel se nalazi u blizini Kunming železničke stanice (5 minuta hoda), U centru je trgovačkog i poslovnog dela Kunminga. Ima ukupno 320 smeštajnih jedinica. Sobe sadrže LCD televizor sa kablovskim kanalima, aparat za kafu/čaj, mini bar, fen za kosu, sef, centralnu klimu. Hotel ima kineski restoran i restoran zapadne kuhinje.

Peking: Jingtailong International Hotel 4*,  http://www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us

Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljenjen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime.
 

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE (40%) DO 10. MARTA 2018. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,  16. februar 2018.                  KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, 27. marta 12
Program broj  3.                                            Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ KINA I TIBET Kina/Cengdu
SMESTAJ KINA I TIBET-

TEXT FOR LIST2
Čengdu: Hotel Mercure Chengdu North 4*
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-9070-mercure-chengdu-north-/index.shtml

Hotel se nalazi u blizini Severne železničke stanice Čengdu, a na samo 15 minuta vožnje od Čendu istraživačkog centa za odgajanje pandi i 5 minuta vožnje od čengdu zoološkog vrta. Hotel ima 290 soba koje su opremljene sa modernim enterijerom i pastelnih nijansi. Sobe sadrže mini bar, TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, klima uređaj i besplatan bežični internet. Na petom spratu hotela nalazi se restoran koji služi razna internacionalna jela.


Cetang: Tibet Shannan Yulong Holiday Hotel 3*,

https://www.booking.com/hotel/cn/xi-cang-shan-nan-yu-long-jia-ri-da-jiu-dian.en-gb.html#tab-main

Hotel se nalazi na 5 minuta vožnje od Naidong Shannan autobuske stanice. Hotel ima besplatan internet u svim prostorijama. Sobe su opremljene klima uređajem i televizorom sa ravnim ekranom, kupatilom sa tuš kabinom.

Šigace: Shigatse Manasarovar Hotel 3*,

http://www.tibettravel.org/tibet-hotels/shigatse-manasarovar-hotel.html

Hotel je u tibetanskom stilu. Nalazi se u samom centru grada, na oko 20 minuta pešice od Tašilunpo manastira. Sve sobe imaju klima uređaj, televizor i telefon. Hotel ima bar, restoran, kafe, fitness salu, masažu.

Lasa: Yak Hotel 3*, http://www.yak-hotel.com/

Hotel ima pogodnu lokaciju, udaljen je samo 9 km od šelezničke stanice i na oko jedan kilometar od veličanstvene Potala palate i svetski poznatog Džokang manastira. Komforne sobe su opremljene klima uređajem, telefonom.

Šangri La: Shangri-La Old Town Hotel 4*,

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g670561-d3479267-Reviews-Shangri_la_Old_Town_Hotel-Shangri_La_County_Yunnan.html

Hotel se nalazi direktno u drevnom gradu Dukezong, koji čine srce Šangri La sa svojom tibetanskom kulturom. Hotel je otvoren 2012. godine, ima 4 sprata i 200 smeštajnih jedica koje su opremljene sa LCD televizorom, ketlerom za kafu/čaj, kupatilom sa šušem, fenom za kosu i besplatnim brzim internetom. Restoran u hotelu je poznat po autentičnoj lokalnoj hrani Sečuanske kuhinje.

Liđiang: LIjiang Palace Hotel 4*, http://www.ljhotel.cn/hotel_ljwffd.php?locale=en-us

Hotel ima odličnu lokaciju jer se nalazi u centru straog grada. Luksuzne sobe u hotelu su opremljene orijentalnim nameštajem i sadrže klima uređaj, televizor sa ravnim ekranom, mini bar, aparat za kafu/čaj, kupatilo sa kadom, bade matilom i papučama.

Kunming: Kunming Jin Jiang Hotel 4*, http://kunming.jinjianghotels.com/Hotels/604

Hotel se nalazi u blizini Kunming železničke stanice (5 minuta hoda), U centru je trgovačkog i poslovnog dela Kunminga. Ima ukupno 320 smeštajnih jedinica. Sobe sadrže LCD televizor sa kablovskim kanalima, aparat za kafu/čaj, mini bar, fen za kosu, sef, centralnu klimu. Hotel ima kineski restoran i restoran zapadne kuhinje.

Peking: Jingtailong International Hotel 4*, http://www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us

Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljenjen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime. 
LOCATION

Spisak hotela na kružnoj turi Kina i Tibet


TEXT FOR LIST2
Čengdu: Hotel Mercure Chengdu North 4*
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-9070-mercure-chengdu-north-/index.shtml

Hotel se nalazi u blizini Severne železničke stanice Čengdu, a na samo 15 minuta vožnje od Čendu istraživačkog centa za odgajanje pandi i 5 minuta vožnje od čengdu zoološkog vrta. Hotel ima 290 soba koje su opremljene sa modernim enterijerom i pastelnih nijansi. Sobe sadrže mini bar, TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, klima uređaj i besplatan bežični internet. Na petom spratu hotela nalazi se restoran koji služi razna internacionalna jela.


Cetang: Tibet Shannan Yulong Holiday Hotel 3*,

https://www.booking.com/hotel/cn/xi-cang-shan-nan-yu-long-jia-ri-da-jiu-dian.en-gb.html#tab-main

Hotel se nalazi na 5 minuta vožnje od Naidong Shannan autobuske stanice. Hotel ima besplatan internet u svim prostorijama. Sobe su opremljene klima uređajem i televizorom sa ravnim ekranom, kupatilom sa tuš kabinom.

Šigace: Shigatse Manasarovar Hotel 3*,

http://www.tibettravel.org/tibet-hotels/shigatse-manasarovar-hotel.html

Hotel je u tibetanskom stilu. Nalazi se u samom centru grada, na oko 20 minuta pešice od Tašilunpo manastira. Sve sobe imaju klima uređaj, televizor i telefon. Hotel ima bar, restoran, kafe, fitness salu, masažu.

Lasa: Yak Hotel 3*, http://www.yak-hotel.com/

Hotel ima pogodnu lokaciju, udaljen je samo 9 km od šelezničke stanice i na oko jedan kilometar od veličanstvene Potala palate i svetski poznatog Džokang manastira. Komforne sobe su opremljene klima uređajem, telefonom.

Šangri La: Shangri-La Old Town Hotel 4*,

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g670561-d3479267-Reviews-Shangri_la_Old_Town_Hotel-Shangri_La_County_Yunnan.html

Hotel se nalazi direktno u drevnom gradu Dukezong, koji čine srce Šangri La sa svojom tibetanskom kulturom. Hotel je otvoren 2012. godine, ima 4 sprata i 200 smeštajnih jedica koje su opremljene sa LCD televizorom, ketlerom za kafu/čaj, kupatilom sa šušem, fenom za kosu i besplatnim brzim internetom. Restoran u hotelu je poznat po autentičnoj lokalnoj hrani Sečuanske kuhinje.

Liđiang: LIjiang Palace Hotel 4*, http://www.ljhotel.cn/hotel_ljwffd.php?locale=en-us

Hotel ima odličnu lokaciju jer se nalazi u centru straog grada. Luksuzne sobe u hotelu su opremljene orijentalnim nameštajem i sadrže klima uređaj, televizor sa ravnim ekranom, mini bar, aparat za kafu/čaj, kupatilo sa kadom, bade matilom i papučama.

Kunming: Kunming Jin Jiang Hotel 4*, http://kunming.jinjianghotels.com/Hotels/604

Hotel se nalazi u blizini Kunming železničke stanice (5 minuta hoda), U centru je trgovačkog i poslovnog dela Kunminga. Ima ukupno 320 smeštajnih jedinica. Sobe sadrže LCD televizor sa kablovskim kanalima, aparat za kafu/čaj, mini bar, fen za kosu, sef, centralnu klimu. Hotel ima kineski restoran i restoran zapadne kuhinje.

Peking: Jingtailong International Hotel 4*, http://www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us

Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljenjen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime. 
LOCATION

Spisak hotela na kružnoj turi Kina i Tibet

KINA I TIBET

15 dana (12 noćenja) – avionom i vozom
Polazak: 25. april 2018. / Povratak: 09. maj 2018.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

 

Za Kineze Kina je – centar sveta. Za one koji je nisu upoznali idoživeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka sveta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrednostima moglo samo naslućivati.Baš takva Kina je oduvek interesovala i mamila Evropljane. Još od dana kada je Marko Polo zakoračio na njen prostor pa sve do danas kada je i zvanično jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.Na jednom putovanju upoznaćete obilje njenih prirodnih lepota, proći putevima burne prošlosti pretvorene u bogatstvo istorije, ali i uživati u fascinantnoj sadašnjosti.
 

Tibet je jedna od 5 autonomnih regija NR Kine. Nalazi na prosečnoj visini od 4.900 m i naziva se „Krov sveta“. Za većinu ljudi, Tibet je misteriozan i veličanstven. Uživaćete u pogledu na najviše vrhove sveta i spektakularna tirkizna jezera, preći ćete preko nepreglednih ravnica, posetićete predivne manastire i uživati u veličanstvenim pejzažima. Jedna od retkih destinacija na koju ljudi dolaze da uživaju u nesvakidašnjim prirodnim lepotama i istorijskim sadržajima, ali i da prošire svoje spoznajne horizonte kroz duhovnu avanturu na krovu sveta.Tibet, magična zemlja u kojoj duhovnost prožima svaki aspekt života, pruža svim ljudima otvorenog uma i srca nova iskustva, uz koja će produbiti svoja religijska i duhovna saznanja i obogatiti svoj dotadašnji pogled na svet.  

Dan 1
BEOGRAD
(25.04.2018.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki u 10:25 časova. Poletanje za Dohu u 12:25 časova (let QR 232). Obrok u avionu. Dolazak u 18:25 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
CENGDU
(26.04.2018.) DOHA – ČENGDU Nastavak putovanja za Čengdu, glavni grad provincije Sečuan, u 02:50 časova (let QR 860). Obrok u avionu. Sletanje u 14:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Odlazak na poludnevno razgledanje. Wide Alley (Široki sokak) je kulturno istorijska znamenitost koja prikazuje život nekadašnjeg grada kroz tradicionalne restorane, čajdžinice i muzejske postavke. Večera. Noćenje.
Dan 3
CHENNAI
(27.04.2018.) ČENGDU – GONGAR – CETANG Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Gongar u 08:40 časova (let 8L9627). Sletanje u 12:25 časova. Po sletanju odlazak autobusom do Cetanga, četvrtog grada po veličini u Tibetu, koji se nalazi u Jarlung dolini, kolevke tibetanske kulture (vožnja traje oko 3 sata). Usput poseta manastira Trandruk, jednog od najstarijih budističkih svetilišta na Tibetu. Sledi razgledanje jedne od grobnica starih tibetanskih kraljeva. Po dolasku u Cetang večera. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 4
TIBET
(28.04.2018.) CETANG – GIANCE – ŠIGACE Doručak. Polazak za Giance. Usput razgledanje tirkiznog jezera Jamdrok, jednog od tri najveća sveta jezera na Tibetu, koji se nalazi na 4441 m/nv. Nastavak vožnje preko visokih planinskih prevoja. Po dolasku u Giance poseta Palčo manastiru i Kumbum građevini visokoj 35 m sa hiljadu Budinih lica. Smatra se najvećom građevinom ovog tipa u Tibetu i najpoznatija je po 108 kapela raspoređenih na nekoliko spratova. Nastavak puta za Šigace. To je stari trgovački i politički centar provincije Cang, na južnoj obali reke Bramaputre. Večera. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 5
TIBET
(29.04.2018.) ŠIGACE – LASA Doručak. Odlazak na poludnevno razgledanje Tašilunpo manastira, najvećeg u celoj oblasti. Još poznatiji je kao sedište Pančen lama. Polazak vozom za Lasu (vožnja traje 3 sata). Po dolasku u Lasu, transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 6
TIBET
(30.04.2018.) LASA Doručak. Obilazak nekadašnje letnje rezidencije Dalai Lama Norbulinke, koja se nalazi u neposrednoj blizini Lase, Džokang manastira koji je najstariji na Tibetu. Šetnja po Barkor ulici. Obilazak pijace sa izvanrednim predmetima umetničkih zanata. Obilazak Sera manastira. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 7
TIBET
(01.05.2018.) LASA Doručak. Obilazak Potale, najpoznatije palate na Tibetu, rezidencije Dalaj Lame, građene u 17. veku. Po svojoj arhitekturi i umetničkim dostignućima ubraja se u jedno od svetskih čuda. Potom obilazak Drepung manastira, najvećeg na Tibetu. Večera. Noćenje.
Dan 8
TIBET
(02.05.2018.) LASA – ŠANGRI LA Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Šangri La u 13:45 časova (let MU 5940). Sletanje u 15:30 časova. Transfer do hotela. Večera. Noćenje.
Dan 9
TIBET
(03.05.2018.) ŠANGRI LA Doručak. Celodnevi izlet u Napa Hai („Jezero iza šume“), rezervat prirode na 3270m nadmorske visine, okružen planinama sa tri strane, poznat kao stanište brojnih vrsta ptica, posebno vodenih. Nakon toga, poseta tibetanskoj porodici. Večera. Noćenje.
Dan 10
LIDJIJANG
(04.05.2018.) ŠANGRI LA – KLISURA TIGROV SKOK – LIĐIANG Doručak. Odlazak za Liđiang, glavni grad istoimenog okruga u pokrajini Junan. Poseta klisuri “Tigrov skok”, jednoj od najdubljih klisura na svetu i najspektakularnijih geoloških čuda u Aziji. Naziv potiče od legende prema kojoj je tigar preskočio reku. Dužina klisure je oko 15 km, a maksimalna dubina je 3790 m. Dolazak u Liđiang. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 11
LIDJIJANG
(05.05.2018.) LIĐIANG – KUNMING Doručak. Poseta Snežnoj planini zmaja od žada, najjužnijem glečeru na severnoj hemisferi i utočištu za retke životinje i biljke. Obilazak Starog grada, sa tradicionalnom kulturom i običajima, kao i sela Baiša, poznatog po umetničkim muralima istorijskog sadržaja. Večera.Transfer do železničke stanice. Odlazak vozom za Kunming u 21:10 časova.
Dan 12
KUMNING
(06.05.2018.) KUNMING – ŠILIN – KUNMING Dolazak u Kunming u 06:00 časova. Odlazak na doručak, pa potom na celodnevni izlet do „Kamene šume“ u Šilinu, formacije krečnjačkih stena fantastičnih oblika, stvorenih erozijom tokom miliona godina, koju Kinezi smatraju jednim od svetskih čuda. Večera. Noćenje.
Dan 13
PENANG
(07.05.2018.) KUNMING – PEKING Doručak. Pre podne poseta pijaci cveća i ptica, i parku Zeleno jezero, omiljenom mestom za šetnju ili izlet zbog brojnih vrba, lotosa i galebova. Ručak. Nakon toga, let za Peking u 16:15 časova (let MU 5299). Sletanje u 21:25 časova. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 14
PENANG
(08.05.2018.) PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Odlazak na večeru. Transfer na aerodrom.
Dan 15
BEOGRAD
(09.05.2018.) PEKING – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 01:50 časova (let QR 895). Obrok u avionu. Sletanje u Dohu u 05:45 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:00 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Dolazak u 11:25 časova.