KARNEVAL U RIO DE ŽANEIRU 09. FEBRUAR 2018.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)

Napomena: Trokrevetne sobe (Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama (sa uključenom bezpovratnom YQ taksom u iznosu od 400 evra), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama  u hotelu (ili sličnom iste kategorizacije) sa 4* u Rio de Žaneiru - hotel Mirador Copacabana 4* po lokalnoj kategorizaciji, na bazi noćenja s doručkom (služe buffet doručak), ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima  i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Hotel:
Rio de Žaneiro - Mirador Cpacabana Rio 4*(www.hotelmirador.com.br)  -  nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse u iznosu od 115,22 evra – koje se sastoje od sledećih refundabilnih taksi : EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 19.12DE, EUR 42.76RA, EUR 30.94BR, (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje. 

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :


VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije  potrebna viza za Brazil. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).

VALUTA:    Brazil: B.REAL          1usd = 3,529 BRL        1 eur = 4,018 BRL                                 


KLIMA:  Ovo je  period visoke turističke sezone sa pravim letnjim temperaturama od 25C do 33°C.


KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE DO 15. NOVEMBRA 2017.  ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
              Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 29. avgust 2017.     KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, 27. marta 12.
Program broj  1                           Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.
 

SMESTAJ U RIO DE ZANEIRU Brazil/Rio De Žaneiro
SMESTAJ U RIO DE ZANEIRU-

TEXT FOR LIST2

Rio de Žaneiro - Mirador Cpacabana Rio 4* - nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe. 


LOCATION

Nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana 


TEXT FOR LIST2

Rio de Žaneiro - Mirador Cpacabana Rio 4* - nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe. 


LOCATION

Nalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana 

KARNEVAL U RIO DE ŽANEIRU
8 dana (5 noćenja) - avionom

Polazak: 09. februar 2018/ Povratak: 16.02.2018.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Rio de Žaneiro, jedan od najlepših gradova na svetu, glavni je grad istoimene brazilske države, jedne od 26 federalnih država. Ima nešto preko 6 miliona stanovnika. Nalazi se u Guanabara zalivu, na Atlantskom okeanu. Smešten je u dužini od 24 km. između planina i okeana. To je grad čuvenih karioka, stanovnika Ria, uvek nasmejanih, vedrih, dobro raspoloženih i spremnih za sambu.  Iako više nije prestonica Brazila, veliki je kulturni, finansijski i turistički centar zemlje. Reklo bi se da je najpoznatija svetska adresa. 

Dan 1
BEOGRAD
(09.02.2018.) BEOGRAD – FRANKFURT – RIO DE ŽANEIRO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 11:30 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:30 časova (let LH1407). Dolazak u 15:30 časova. Nastavak putovanja za Rio de Žaneiro u 22:15 časova (let LH500). Obrok u avionu.
Dan 2
RIO DE ŽANEIRO
(10.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO Dolazak u Rio u 06:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 I 14:00 časova). Slobodan dan za odmor i kupanje. Uveče fakultativna šetnja po ulicama Rija da bi se doživela karnevalska atmosfera. Zvanični početak Karnevala. Noćenje.
Dan 3
RIO DE ŽANEIRO
(11.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Celodnevno razgledanje ovog fascinantnog grada, čiji su najlepši ukras plaže Kopakabana. Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada "Glava šećera" i brdo Korkovado sa čuvenom statuom Hrista, Tidžuka šuma, ulica Branko, crkva Kandelabria, Katedrala Svetog Sebastijana, gradsko pozorište, Nacionalna biblioteka, zgrada Muzeja lepih umetnosti i dr. nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Naše razgledanje će vam pomoći da vam Rio ostane u najlepšoj uspomeni. Uveče fakultativna šetnja po ulicama Rija da bi se doživela karnevalska atmosfera ili fakultativni odlazak na sambodrom (potrebne ulaznice) radi posmatranja parade sambo škola. Noćenje.
Dan 4
RIO DE ŽANEIRO
(12.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje i individualne obilaske. Moguće je organizovati fakultativni izlet za carski grad Petropolis. Tom prilikom obilazi se muzej u letnjoj palati cara Pedra II brazilskog, katedrala u kojoj se nalaze grobnice cara i njegove žene. Najlepši deo ture je tzv. “Kristalna palata”, koja se sastoji od više različitih građevina iz carskog i modernijeg doba. Noćenje.
Dan 6
RIO DE ŽANEIRO
(13-14.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje i individualne obilaske. Mogućnost organizovanja raznih fakultativnih izleta. Uveče fakultativna šetnja po ulicama Rija da bi se doživela karnevalska atmosfera ili fakultativni odlazak na sambodrom (potrebne ulaznice) radi posmatranja parade sambo škola. Noćenje.
Dan 7
FRANKFURT
(15.02.2018.) RIO DE ŽANEIRO – FRANKFURT Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 22:50 časova (let LH 501). Obrok u avionu.
Dan 8
BEOGRAD
(16.02.2018.) FRANKFURT – BEOGRAD Dolazak u Frankfurt u 14:10 časova. Moguće fakultativno otići do grada u pratnji našeg vodiča. Nastavak putovanja za Beograd u 21:45 časova (let LH 1410). Dolazak u 23:30 časova.