JUZNA INDIJA 28. MART 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona (doručak i večera), i 2 noćenja na brodu na bazi punog pansiona (doručak, ručak, večera), transferi, razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse u iznosu od  302,63 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 230.00 YQ, i refundabilnih  EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 14.08-YR, EUR 0.22-RS, EUR 16.92-G4, EUR 0.88-PZ, EUR 10.60-YM, EUR 4.40-IN, EUR 3.35-WO) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji. Fakultativni izleti, usluga viziranja (10 evra), troškovi on-line izrade vize za Indiju (trenutno iznosi oko 75 evra), obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 45 evra za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje.


Napomena: Na međunarodnim letovima avio kompanije Qatar Airways dozvoljena težina prtljaga je 30kg (čekirani prtljag) +7kg ručni prtljag, dok je na lokalnim letovima u Indiji dozvoljeno 15kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga po osobi. Doplata za dodatni kilogram prtljaga iznosi 6,5 eur i plaća se na licu mesta.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE: Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Indiju koja se dobija posredstvom naše agencije. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098-184).


VALUTA:  Indija: indijska rupija    1 EUR = 80.5437 INR    1 USD = 70.8172 INR 


KLIMA: Suvo i toplo sa temperaturama od 20 do 35◦C. Period visoke turističke sezone.


HOTELI:


MUMBAJ: Hotel Fariyas 4* ili sličan  https://www.fariyas.com/hotel-in-mumbai/

Hotel je lociran u Kolabi, južnom delu grada, na 5 minuta vožnje od Vrata Indije, sa pogledom na luku Mumbaj. Lokacija je odličan izbor za putnike koje zanimaju istorijski lokaliteti, arhitektura i kultura. Hotel ima otvoreni bazen, 4 restorana, bar, spa i fitnes centar, besplatan wifi, menjačnicu. Svaka smeštajna jedinica sadrži kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, telefon, HD televizor sa satelitskim/kablovskim kanalima, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, fen za kosu.

AURANGABAD: Hotel Vits 4* ili sličan https://www.vitshotels.com/Aurangabad/

Hotel se nalazi na oko 600 metara od železničke stanice. U neposrednij blizini se nalaze i atraktivne šoping zone Nirala Bazar, City Chowk i Prozone šoping centar. Hotel ima otvoreni bazen, spa i fitnes centar, suvenirnicu, bar, restoran sa muzikom uživo vikendom. Sobe sadrže kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, telefon, televizor, besplatan wifi, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, fen za kosu.

KOČIN: Hotel Casino 4* ili sličan https://www.vitshotels.com/Aurangabad/

Hotel se nalazi na ostrvu Willingdon, samo 6 km od centra grada ali daleko od buke i gužve. Hotel je spoj starog i novog, konvencionalnog i savremenog. Hotel ima otvoreni bazen, spa i fitnes centar, Ayurveda centar za masaže, suvenirnicu, bar, restorane sa izvanrednim specijalitetima indijske kuhinje. Svaka soba sadrži kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, telefon, LCD televizor, wifi (doplata), sef, mini bar (doplata), aparat za kafu i čaj, fen za kosu.

ALEPEJ: Marvel Cruise  (Deluxe Houseboat) http://www.marvelcruise.com/ 

Kabine sadrže kupatilo (tuš/wc), klima uređaj (od 20h do 06h), ventilator. Marvel Cruise nudi ostavu za prtljag, i posluživanje u sobi. Pristup internetu nije omogućen. Od aktivnosti turistima je na raspolaganju pecanje.

KOVALAM: Hotel Uday Samudra 4* ili sličan http://www.uds.co.in/

Hotel se nalazi na popularnoj Kovalam plaži, samo 15 m od mora. Hotel nudi otvoreni bazen, fitnes centar, časove joge, spa i velnes centar (doplata), besplatan wifi na javnim mestima, bar, 3 restorana sa indijskom / međunarodnom kuhinjom, suvenirnicu. Svaka soba sadrži kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, ventilator, telefon, televizor sa kablovskim/satelitskim kanalima, sef, frižider, aparat za kafu i čaj, fen za kosu.

MUMBAJ: Hotel Kohinoor Elite 4* ili sličan  http://www.hotelkohinoorelite.com/ 

Hotel je udaljen 6km od aerodroma. Svaka soba sadrži kupatilo (tuš/wc), klima uređaj, telefon, LCD televizor sa satelitskim kanalima, besplatan wifi, sef, mini bar, aparat za kafu i čaj, fen za kosu. Restoran služi specijalitete indijske i međunarodne kuhinje.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 10. FEBRUARA 2019. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


•Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).


• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.


• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu kontiki Banke Intesa. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:


• gotovinski

• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,  15. januar 2019.    KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd-Stari grad, Kolarčeva 3.
Program broj  2.                                Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

BISERI JUŽNE INDIJE

Maharaštra i Kerala

PRESTONICE, KULTURNA BLAGA I ČAROLIJE PRIRODE

FIRST MINUT POPUST OD 100 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. JANUARA 2019. ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU. 

15 dana / 14 noćenja, avionom
Polazak: 28. mart 2019. / Povratak: 11. april 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Mumbaj je haotičan, šarmantan i po mnogo čemu šokantni glavni grad države Maharaštra, treća po veličini u Indiji. Njeno najveće umetničko blago su budističke pećine i zagonetni hram Kailaš koji vekovima inspirišu hodočasnike i posetioce iz celog sveta.

Svetski putnici kažu da zlatne plaže, smaragdne lagune, plantaže začina, čaja i kokosovih palmi, kao i kultura očuvana hiljadama godina čine Keralu jednom od deset rajskih naselja na zemlji. 

Dan 1
BELGRADE
(28.03.2019) BEOGARD – DOHA – MUMBAJ Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Poletanje za Mumbaj u 20:25 časova (let QR 556). Obrok u avionu.
Dan 2
MUMBAI
(29.03.2019) MUMBAJ (Maharaštra) Dolazak u 02:30 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. Doručak. Celodnevno razgledanje grada. Mumbaj je danas moderna metropola. Predstavlja međunarodnu kapiju Južne Indije.To je veliki finansijski i ekonomski centar nacije, sedište svih vrsta industrije, prestonica filmske industrije Indije. Današnji Mumbaj su osnovali Britanci da im služi za njihove trgovačke interese, ali je njegova istorija mnogo duža. Obilazak kapije Indije, podignute na mestu gde su se kralj Džordž V i kraljica Meri iskrcali po prvi put 1911 g., Velingtonove fontane koja je izgrađena 1865. godine i nazvana je po vojvodi od Velingtona, u čast njegove posete Mumbaju 1801. godine. Vožnja pored železničke stanice Victorija, koja predstavlja najimpresivniji primer viktorijanske i gotičke arhitekture u Indiji. Ovu stanicu dnevno koristi više od dva miliona putnika koje prevozi više od 1000 vozova na gradskim i prigradskim linijama. Poseta Hadži Alijine džamije koja je istovremeno i džamija i grobnica ovog bogatog trgovca po kojem je dobila ime. Džamija se nalazi u moru, na malom ostrvu, koje je sa kopnom povezano uskom dugom stazom dugom nekoliko stotina metara. Iz tog razloga, pristup džamiji je moguć samo tokom oseke. Neizostavna je poseta čuvenom Muzeju Princa od Velsa, jednog od najboljih u Indiji. Večera. Noćenje.
Dan 3
Aurangabad
(30.03.2019) MUMBAJ – AURANGABAD Rani jutarnji transfer do aerodroma. Poletanje za Aurangabad u 05:20 časova (let 9W 313). Dolazak u 06:20 časova. Transfer do hotela. Doručak. Odlazak na poludnevno razgledanje grada. Aurangabad je jedan od najznačajnijih gradova Maharaštre. Obilazak mauzoleja Bibi Ka Makbara, u kome je sahranjena Rabia ul Daurani, žena čuvenog mogulskog imperatora Aurangzeba. Predstavlja kopiju čuvenog Tadž Mahala. Poseta fabrici brokata Himro, koja neguje tradiciju rukotvorina. Fabrika je otvorena za posetioce i u njoj je moguće kupiti sarije, ešarpe i ostale proizvode. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.
Dan 4
Aurangabad
(31.03.2019.) AURANGABAD Doručak. Polazak za Ađantu autobusom (oko 100 km - oko 2 sata vožnje) na celodnevni izlet. Ovaj monumentalni spomenik kulture i umetnosti nalazi se na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Ceo kompleks sadrži oko 30 budističkih pećinskih hramova isklesanih u stenama, građenih između 2.veka p.n.e. i 5.do 7.veka n.e. U njima suočuvana slikarska remek dela indijske budističke umetnosti. Veoma zanimljivo su prikazane scene iz Đataka priča, koje govore o Budi i njegovom životu i učenju. Uopšte fascinatno je celokupno zidno slikarstvo. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
Aurangabad
(01.04.2019.) AURANGABAD Doručak. Odlazak do Elore, jednog od velikih spomenika indijske umetnosti koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Veličanstveni hramovi isklesani u stenama nalaze se 30-tak km. od Aurangabada. Predstavljaju impresivni kompleks budističkih, hindu i džainističkih pećinskih hramova građenih između 6.i 10.veka. Najpoznatiji od njih je hram Kailaš koji je jedinstven po tehnologiji izrade koja je i danas misterija za arheologe i istoričare. Građen je kao replika nebeskog prebivališta boga Šive, i jedan je od najboljih predstavnika arhitekture klesane u kamenu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 6
Kochi
(02.04.2019.) AURANGABAD – KOČIN (Kerala) Rano ujutru transfer do aerodroma. Poletanje za Mumbai u 06:50 časova (let 9W 355). Sletanje u 07:50 časova. Poletanje za Kočin u 10:40 časova (let 9W 407). Sletanje u 12:45 časova. Po dolasku odlazak na poludnevno razgledanje grada. Kočin je najkosmopolitskiji grad indijske države Kerala. Glavni je trgovački centar za začine i morske plodove. Okružen palmama, zelenim poljima, živopisnim lagunama i jezerima, vekovima očarava i privlači posetioce širom sveta. Poseta Matančeri palate koju su izgradili Portugalci oko 1555. godine i poklonili je vladaru Kočina u zamenu za trgovačka prava, kao i crkvi Svetog Franje koja je jedna od prvih evropskih crkava u Indiji, sa jednostavnom fasadom koja je postala model za kasnije crkve. Vasko de Gama je sahranjen u crkvi 1524. godine ali je njegovo telo preneto u Portugaliju 14 godina kasnije. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 7
Kochi
(03.04.2019.) KOČIN – ALEPEJ Doručak. Odlazak za Alepej koji je poznat kao Venecija istoka zbog živopisnih kanala, plaza i laguna. Smeštaj u kabinama na drvenom brodu (house boat). Krstarenje uskim kanalima – Palaturuti kanal, Karumadi kanal, proviodba kraj sela Karimpavalavu, i noćenje u selu Totapali. Ručak i večera na brodu. Noćenje.
Dan 8
ALAPPUZHA
(04.04.2019.) ALEPEJ Doručak. Uživanju u krstarenju uskim kanalima Kerale. Ručak i večera na brodu. Noćenje.
Dan 9
KOVALAM
(05.04.2019.) ALEPEJ – KOVALAM Doručak. Odlazak za Kovalam (letovalište na Indijskom okeanu) - oko 4sata vožnje. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 10
KOVALAM
(06.04.2019.) KOVALAM Doručak. Slobodan dan za odmor. Večera. Noćenje.
Dan 11
KOVALAM
(07.04.2019.) KOVALAM Doručak. Celodnevni izlet za Kanjuakumari, najjužniju tačku Indije. (oko 3 sata vožnje). Hram Kanjukumari je verovatno jedino mesto na svetu na kome se može videti ušće tri mora – Arapskog, Indijskog okeana i Bengalskog zaliva. Potom razgledanje Padmanabhapuram palate, dobro održavane drvene palate iz 16. veka. Izvanredan je primer posebnih deuboreza, jedinstvenim za ovaj kraj. U palati se nalazi i sat star 300 godina koji još uvek tačno pokazuje vreme. Povratak u Kovalam. Večera. Noćenje
Dan 12
KOVALAM
(08.04.2019.) KOVALAM Doručak. Odlazak na razgledanje Trivandruma koji je glavni i najveći grad države Kerala. Bio je sedište bivše kraljevske porodice od 1750. godine do 1956. godine. Značajne znamenitosti koje će se videti su muzej Napier, palata muzej Kutiramalika i umetnička galerija Srićitira. Večera. Noćenje.
Dan 13
KOVALAM
(09.04.2019.) KOVALAM Slobodan dan za odmor. Večera. Noćenje.
Dan 14
MUMBAI
(10.04.2019.) KOVALAM – MUMBAJ Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Mumbaj u 10:45 časova (let 6E 176). Sletanje u 13:00 časova. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 15
BELGRADE
(11.04.2019.) MUMBAJ – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 04:10 časova (let QR 557). Obrok u avionu. Sletanje u 05:20 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:35 časova (let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 11:00 časova.