JUZNA AFRIKA 09. MART 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe,jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*, 3 / 4* i 4* (lokalna kategorizacija), ishrana prema programu, kompletan turistički program, transferi kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 432.2 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih:  EUR 252.00-YQ i EUR 13.64-YR; i refundabilnih taksi u EUR: 4.48-LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 16.36-G4, EUR 0.86-PZ, EUR  4.23-EV, EUR  30.05-ZA, EUR 3.93-UM, EUR 11.30-WC, EUR 1.35-K2, EUR 8.51-H2, EUR  21.27-JI, EUR 4.26-QJ, EUR  8.51-RM, EUR  5.41-H1, EUR  28.12-NA) (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), aerodromske takse u inostranstvu (plaćaju se na licu mesta, ukoliko postoje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, viza za Južnu Afriku 40 evra, viza za Namibiju 80 evra, troškovi viziranja za obe zemlje 150 evra, viza za Zambiju se dobija po sletanju u Zambiju i na licu mesta se plaća oko 50 usd, fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.


Napomena: Putovanje kroz Namibiju realizuje se autobusima. Dnevno se prelazi izmedju 150 i 450 km. ukljućujući i sve usputne obilaske i razgledanja. Namibija ima relativno dobru infrastrukturu, ali se moraju očekivati lošiji putevi, presvučeni katranom ili prašnjavi, zemljani na pojedinim delovima, zbog specifičnosti terena po kojima će se voziti.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE - Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne vize za sve tri zemlje.  Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).


Napomena: za Zambiju je obavezna vakcina protiv žute groznice.

Obavezno se obratiti Institutu za zaštitu zdravlja u Dr. Subotića br.5, tel.br. 011 2684566 ili 2686155.

KLIMA:

u sve tri zemlje sa prosečnim dnevnim temperaturama  15-25 °C, pa čak i 30 °C, ali su mogući tropski pljuskovi. Jutra i noći hladniji.U Svakopmundu može, a ne mora da bude povoljno vreme za kupanje. Ima svoju specifičnu mikro klimu.Klima u pustinji u Namibiji je pustinjska, što znači visoke temperature preko dana, a dosta niske noću.

VALUTE: 

Juzna Afrika:  JA Rand          1usd = 14,17 ZAR        1eur = 16,66 ZAR
Namibija Na Dolar            1usd = 14,16 NAD              1eur = 16,66 NAD
Zambija          Z. Kvača                  1usd = 11,93 ZMW              1 eur = 14,02 ZMW

SMEŠTAJ:


Kejp Taun – Sunsquare Cape Town 3* / 4* ili sličan- ima otvoreni bazen, fitness centar I bar. Moderne sobe u kojima svaki gost individualno kontroliše klima uređaj, satelitsku TV I kupatila sa tušem. Takodje postoji besplatni WiFi.


Johanesburg – Southern Sun Katherine Street 4* ili sličan- smešten je u delu Johanesburga koji se zove Sandton. Pruža besplatni WiFi. Svaka moderna I svetla soba je klimatizovana, ima privatno kupatilo I TV. U svakoj sobi postoji mašina za kafu ili čaj, fen za kosu I servis buđenja. U hotelu gosti mogu da se odmaraju na brojnim terasama, pored bazena, ili u tropskoj bašti.


Livingstone (Viktorijini vodopadi) 4* –.AVANI Victoria Falls Resort 4* ili sličan- nalazi se u Liningstonu, ima otvoreni bazen, lepu baštu i terasu. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV sa satelitskim programom, privatno kupatilo sa tušem. Na raspolaganju je I biznis centar.


Vindhuk – Safari Court hotel 3* / 4 * ili sličan- je hotel u kome se nalazi bazen otvoren preko cele godine, spa, welnes kao I fitnes centar. Sve sobe su klimatizovane, opremljene mini barom, TV om I sefom. Kupatilo ima ili kadu ili tuš.


Etoša Nacionalni Park – Mondjila Safari Camp 3* ili sličan- nalazi se 25 km od Anderson kapije u parku. Ima sobe sa delom za sedenje. Svaka soba ima kupatilo sa tušem. Besplatni WiFi je takodje moguć. Postoji I bazen.


Twyfelfontein (Damarlend) – Madisa Camp 3* / 4* ili sličan- nalazi se 36 km od Tvaifelfonteina u Kalkbronu. Ima otvoreni bazen i barbekju u okviru kampa.


Svakopmund – Alte Brucke 3* / 4* ili sličan- smešten je na obali (plaži), a opet na 10 min. peške  do centra grada. U hotelu nema restorana, ali je okružen manjim ili većim restoranima I barovima. Svoje ime dobio je jednom starom mostu. Sobe su lepo opremljene. Imaju TV, mini bar, mikrotalasnu I kupatilo.


Naukluft – Desert Quiver Camp 3+* ili sličan- nalazi se na 5 km. od ulaza u Sosusvlai. Ima prostrane sobe sa privatnim kupatilom, Svaka jedinica ima I patio, malu kuhinju, frižider I deo za sedenje.


KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 15. JANUARA 2019. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanjesobajedo12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 15.novembar 2018.            KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3.
Program broj  3.                                                 Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

SMESTAJ JUZNA AFRIKA, ZAMBIJA I NAMIBIJA Juznoafricka Republika/Kejptaun
SMESTAJ JUZNA AFRIKA, ZAMBIJA I NAMIBIJA-
 
 

Kejp Taun – Sunsquare Cape Town 3* / 4* ili sličan- ima otvoreni bazen, fitness centar I bar. Moderne sobe u kojima svaki gost individualno kontroliše klima uređaj, satelitsku TV I kupatila sa tušem. Takodje postoji besplatni WiFi.

Johanesburg – Southern Sun Katherine Street 4* ili sličan- smešten je u delu Johanesburga koji se zove Sandton. Pruža besplatni WiFi. Svaka moderna I svetla soba je klimatizovana, ima privatno kupatilo I TV. U svakoj sobi postoji mašina za kafu ili čaj, fen za kosu I servis buđenja. U hotelu gosti mogu da se odmaraju na brojnim terasama, pored bazena, ili u tropskoj bašti.


Livingstone (Viktorijini vodopadi) 4* –.AVANI Victoria Falls Resort 4* ili sličan- nalazi se u Liningstonu, ima otvoreni bazen, lepu baštu i terasu. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV sa satelitskim programom, privatno kupatilo sa tušem. Na raspolaganju je I biznis centar.


Vindhuk – Safari Court hotel 3* / 4 * ili sličan- je hotel u kome se nalazi bazen otvoren preko cele godine, spa, welnes kao I fitnes centar. Sve sobe su klimatizovane, opremljene mini barom, TV om I sefom. Kupatilo ima ili kadu ili tuš.


Etoša Nacionalni Park – Mondjila Safari Camp 3* ili sličan- nalazi se 25 km od Anderson kapije u parku. Ima sobe sa delom za sedenje. Svaka soba ima kupatilo sa tušem. Besplatni WiFi je takodje moguć. Postoji I bazen.


Twyfelfontein (Damarlend) – Madisa Camp 3* / 4* ili sličan- nalazi se 36 km od Tvaifelfonteina u Kalkbronu. Ima otvoreni bazen i barbekju u okviru kampa.


Svakopmund – Alte Brucke 3* / 4* ili sličan- smešten je na obali (plaži), a opet na 10 min. peške do centra grada. U hotelu nema restorana, ali je okružen manjim ili većim restoranima I barovima. Svoje ime dobio je jednom starom mostu. Sobe su lepo opremljene. Imaju TV, mini bar, mikrotalasnu I kupatilo.


Naukluft – Desert Quiver Camp 3+* ili sličan- nalazi se na 5 km. od ulaza u Sosusvlai. Ima prostrane sobe sa privatnim kupatilom, Svaka jedinica ima I patio, malu kuhinju, frižider I deo za sedenje.
 


   
 

Spisak hotela na turi po Južnoj Africi


 
 
 

Kejp Taun – Sunsquare Cape Town 3* / 4* ili sličan- ima otvoreni bazen, fitness centar I bar. Moderne sobe u kojima svaki gost individualno kontroliše klima uređaj, satelitsku TV I kupatila sa tušem. Takodje postoji besplatni WiFi.

Johanesburg – Southern Sun Katherine Street 4* ili sličan- smešten je u delu Johanesburga koji se zove Sandton. Pruža besplatni WiFi. Svaka moderna I svetla soba je klimatizovana, ima privatno kupatilo I TV. U svakoj sobi postoji mašina za kafu ili čaj, fen za kosu I servis buđenja. U hotelu gosti mogu da se odmaraju na brojnim terasama, pored bazena, ili u tropskoj bašti.


Livingstone (Viktorijini vodopadi) 4* –.AVANI Victoria Falls Resort 4* ili sličan- nalazi se u Liningstonu, ima otvoreni bazen, lepu baštu i terasu. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV sa satelitskim programom, privatno kupatilo sa tušem. Na raspolaganju je I biznis centar.


Vindhuk – Safari Court hotel 3* / 4 * ili sličan- je hotel u kome se nalazi bazen otvoren preko cele godine, spa, welnes kao I fitnes centar. Sve sobe su klimatizovane, opremljene mini barom, TV om I sefom. Kupatilo ima ili kadu ili tuš.


Etoša Nacionalni Park – Mondjila Safari Camp 3* ili sličan- nalazi se 25 km od Anderson kapije u parku. Ima sobe sa delom za sedenje. Svaka soba ima kupatilo sa tušem. Besplatni WiFi je takodje moguć. Postoji I bazen.


Twyfelfontein (Damarlend) – Madisa Camp 3* / 4* ili sličan- nalazi se 36 km od Tvaifelfonteina u Kalkbronu. Ima otvoreni bazen i barbekju u okviru kampa.


Svakopmund – Alte Brucke 3* / 4* ili sličan- smešten je na obali (plaži), a opet na 10 min. peške do centra grada. U hotelu nema restorana, ali je okružen manjim ili većim restoranima I barovima. Svoje ime dobio je jednom starom mostu. Sobe su lepo opremljene. Imaju TV, mini bar, mikrotalasnu I kupatilo.


Naukluft – Desert Quiver Camp 3+* ili sličan- nalazi se na 5 km. od ulaza u Sosusvlai. Ima prostrane sobe sa privatnim kupatilom, Svaka jedinica ima I patio, malu kuhinju, frižider I deo za sedenje.
 


   
 

Spisak hotela na turi po Južnoj Africi


 

JUŽNA AFRIKA
REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA, ZAMBIJA, NAMIBIJA
16 dana (13 noćenja)- avionom

Polazak: 09. mart 2019. / Povratak: 24. mart 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Johanesburg, poznatiji kao Jo'burg ili Joži, je grad koji se brzo menja i samo srce Južnoafričke Republike. Posle skoro 20 godina pada, grad sada gleda sa optimizmom u budućnost. Jo'burg je neverovatno prijateljski, opušten grad u kome ima puno da se vidi, od podsećanja na nedavnu prošlost zemlje u Muzeju aparthejda do savremenih ulica Melvile.


Zambija je još jedna od afričkih zemalja koja se može pohvaliti ogromnim prirodnim lepotama i etničkom raznovrsnošću. Za ovo kratko vreme koje je predviđeno ovom turom obići će se jedno od prirodnih čuda sveta, Viktorijini vodopadi.

Malo zemalja u Africi može parirati prirodnoj lepoti Namibije. Ime zemlje potiče od njene (i svetske) najstarije pustinje Namib. Kroz unutrašnjosti, planine Naukluft, Brandberg, Spickope i Damaraland stvaraju slikovite pejzaže.  

Dan 1
BELGRADE
(09.03.2019.) BEOGRAD–DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki Travel-a u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (let QR 232). Dolazak u 18:45 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
KEJPTAUN
(10.03.2019.) DOHA–KEJP TAUN Poletanje za Kejp Taun u 01:45 časova (let QR 1369). Dolazak u 11:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Poludnevno razgledanje grada, koji se smatra jednim od najlepših na afričkom kontinentu i zauzima veoma impresivan položaj. Razgledanje obuhvata vožnju kroz Malajsku četvrt Bo Kaap, poznatu po uskim kaldrmisanim ulicama, zatim odlazak do čuvene Tejbl (Sto) planine (ukoliko dozvole vremenski uslovi), koja je veoma specificna po svojoj mikro klimi i endemskim biljnim i zivotinjskim svetom. Spuštanje sa planine zičarom, što predstavlja izuzetan doživljaj. U nastavku razgledanja obićiće se najzanimljiviji delovi centra grada, sa svojim istorijskim zgradama i spomenicima. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3
KEJPTAUN
(11.03.2019.) KEJP TAUN Doručak. Celodnevni izlet za Rt Dobre nade. To je prilika da se dođe do najjugozapadnije tačke africkog kontinenta do koje su prvi evropski moreplovci doplovljavali u 15 i 16. veku. Izlet uključuje upoznavanje sa biljnim i životinjskim svetom malog poluostrva Dobre nade, kao što su pingvini, morski lavovi, vrlo retki crni kormorani i dr, kao i vožnju brodićem do ostrva Duiker (ukoliko dozvole vremenski uslovi). Obilazak Nacionalne Botaničke Bašte, u svetu čuvene po vrlo neobičnim endemskim vrstama zbog kojih se svrstava u 7 najpoznatijih bašti u svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
JOHANNESBURG
(12.03.2019.) KEJP TAUN–JOHANEZBURG–PRETORIJA–JOHANESBURG Transfer na aerodrom. Poletanje za Johanesburg u 12:20 časova (let BA 6414). Dolazak u 14:20 časova. Polazak autobusom za Pretoriju (oko 1 sat vožnje), jednu od zvaničnih prestonica Južne Afrike. Pretoriju nazivaju gradom džakarandi (vrsta drveta sa veoma lepim cvetovima). Istovremeno, to je vrlo zanačajan istorijski grad sa interesantnim građevinama i spomenicima vezanih za istoriju grada i zemlje. Povratak u Johanezburg. Po dolasku, kraće panoramsko razgledanje grada u kome je pronađen prvi grumen zlata i odakle je buknula "zlatna groznica" u drugoj polovini 19. veka. Danas je Johanezburg jedan veoma moderan grad i najveći poslovni centar u celoj Africi. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5
LIVINGSTONE
(13.03.2019.) JOHANESBURG–LIVINGSTON (VIKTORIJINI VODOPADI) (ZAMBIJA) Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Livingtone u 11:00 časova (let BA 6291). Dolazak u 12:45 časova. Viktorijini vodopadi predstavljaju pravo remek delo prirode i nalaze se na granici između Zambije i Zimbabvea. Vožnja brodom po reci Zambezi, pred zalazak sunca, što takođe predstavlja nezaboravan doživljaj. Noćenje.
Dan 6
WINDHOEK
(14.03.2019.) LIVINGSTONE (VIKTORIJINI VODOPADI) – JOHANESBURG – VINDHUK (NAMIBIJA) Doručak. Šetnja oko vodopada (samo sa zambijske strane) koje nazivaju sedmim prirodnim čudom sveta. Posle šetnje transfer na aerodrom. Poletanje za Johanesburg u 13:30 časova (let BA 6292). Dolazak u 15:15 časova. Nastavak putovanja za Vindhuk u 19:30 časova (let SA 078). Dolazak u 21:25 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 7
ETOSHA
(15.03.2019.) VINDHUK–ETOŠA Doručak. Polazak autobusom ka severu zemlje, preko Okahandje, mesta poznatog po predmetima u duborezu, Ojivaronga, stočarske oblasti. Potovanje pokriva razdaljinu od 390 km, u trajanju od 5-6 sati. Dolazak u lodž u blizini Etoša parka i smeštaj. Ručak. Posle podne odlazak na safari.Večera. Noćenje.
Dan 8
ETOSHA
(16.03.2019.) ETOŠA NACIONALNI PARK Doručak. Polazak na celodnevni safari. Vožnja kroz Etoša nacionalni park. Naziv u prevodu znači "veliko belo mesto suve vode", tj. slano udubljenje koje se nalazi u središtu parka. Veoma je poznat u svetu po bogatstvu u životinjama. U njemu živi 114 vrsta mamala, 340 vrsta ptica, 16 vrsta reptila, jedna vrsta ribe i bezbroj vrsta insekata. Danas zauzima površinu od preko 23.000 km². Ručak i večera. Noćenje.
Dan 9
ETOSHA
(17.03.2019.) ETOŠA–TVAIFELFONTEIN (Damarlend) Doručak. Vožnja do petrifikovane (okamenjene) šume do Tvaifelfonteina (oko 325 km – 4-5 sati vožnje). Okamenjena šuma nalazi se na jednom uzvišenju od peščanika po kome su razbacana stabla, za koja se veruje da su stara oko 260 miliona godina. Dužine su i preko 30 m. a prečnika oko 6 m. Ima ih oko 50. Tvaifelfontein nalazi se u srcu Damarlenda (zemlji damara plemena), a poznat je kao jedna od najvecih galerija petroglifa, starih oko šest hiljada godina. U blizini se nalaze čuvene bazaltne formacije tzv. svirale za orgulje (organ pipes), koje su stare preko 125 miliona godina. To su stenoviti stubovi koji podsećaju na svirale ili cevi orgulja u nekoj velikoj crkvi. "Goruća" planina je poslednji prirodni fenomen za ovaj dan. Kraći obilazak lokalnog muzeja. Doziveti ovaj fenomen moguće je rano ujutru ili kasno posle podne, kada crveno narandzasti skriljci zabljeste na svetlosti u ovo doba dana. Smeštaj u lodž. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 10
SWAKOPMUD
(18.03.2019.) TVAIFELFONTEIN–SVAKOPMUND Doručak. Nastavak putovanja prema jugozapadu ka Svakopmundu (445 km oko 7-8 sati vožnje). To je letovalište na obali Atlantskog okeana, sa mnogobrojnim građevinama iz nemačkog kolonijalnog perioda. Drugi je po veličini grad u Namibiji, a takođe i letnja prestonica, zbog mogućnosti za kupanje i druge sportske aktivnosti. Ipak, klima u ovom gradu je čudna, te jutra i večeri mogu biti vrlo sveža preko cele godine zbog čega Svakopmund ne svrstavaju u toplu tropsku Meku kako mnogi očekuju. Ima puno restorana, kafića, umetničkih galerija, muzeja, park zmija i akvarijum. Dolazak u hotel. Smeštaj. Slobodno posle podne. Nocenje.
Dan 11
SWAKOPMUD
(19.03.2019.) SVAKOPMUND Doručak. Odlazak do Valvis zaliva (30 km.) odakle se polazi na vožnju brodom po luci i laguni u kojoj ima puno delfina I morskih lavova. Valvis Bej (zaliv) je glavni lučki grad u zemlji. Prolazi se pored velike drvene platforme , poznate kao ptičije ostrvo. Sagrađeno je da bi se omogućilo pticama da prave svoja gnezda i skuplja ptićiji izmet od koga se pravi đubrivo. Laguna je poznata po raznim vrstama ptica. Na brodu se služi snek uz osvežavajuća pića. Povratak u Svakopmund. Moguće fakultativno otići za Mondesu, svega nekoliko kilometara od centra Svakopmunda, gde se doživljava jedan drugi svet, potpuno afrički. Noćenje.
Dan 12
SWAKOPMUD
(20.03.2019.) SVAKOPMUND–NAMIB NAUKLUFT.Doručak. Nastavak putovanja ka jugu zemlje (oko 350 km– 5-6 sati vožnje) kroz Namib pustinju, koja se graniči sa Atlantskim okeanom na zapadu i prostire se 1400 km u pravcu sever-jug, širine 140 km. Najsatrija je i najekstremnija pustinja na zemlji. Odlikuje se neobičnom lepotom raznovrsnog pejsaža, koji se menja od ogromnih šljunkovitih ravnica do prostranog "mora" peščanih dina, grebenastih dubokih kanjona, vulkanskog kamenja i udaljenih planinskih lanaca. Uživanje u vožnji pri zalasku sunca. Smeštaj u lodžu u okviru nacionalnog parka. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 13
WINDHOEK
(21.03.2019.) NAMIB NAUKLUFTNACIONALNI PARKDoručak. Celodnevni boravak u nacionalnom parku sa obilascima. Ovo je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Africi, koji pokriva veći deo Namib pustinje i Naukluft planina. U njemu žive neke od najređh biljnih i životinjskih vrsta. Jedna od najvećih atrakcija mu je Sosusvlei, neverovatno "more" peščanih dina koje se sastoje od šarenog kvarcnog peska, te tako mogu menjati boje od kremaste do oranž, crvene i ljubičaste. Vremenom, vetrovi su vrhove dina formirali u neverovatne oblike. Odlazak do Sesriem kanjona, 30 m. dubokog. Formirala ga je reka Caušab, koja se probijala kroz 15 miliona godina stare naslage peska i šljunka. Povratak u lodž. Slobodno posle podne. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 14
WINDHOEK
(22.03.2019.) NACIONALNI PARK–VINDHUK Doručak. Polazak autobusom za Vindhuk (oko 350 km. – oko 6 sati vožnje ). Dolazak. Posle podne razgledanje glavnog grada Vindhuka, koji se nalazi u srcu Namibije. Zbog takvog položaja predstavlja glavni trgovinski i poslovni centar zemlje. Nadmorska visina od 1.660 m. omogućava mu veoma prijatnu klimu preko cele godine. Ima oko 280.000 stanovnika, a na njegovim ulicama sreću se sve etničke grupe koje zive u Namibiji. Stara arhitektura grada bila je pod velikim uticajem nemačke. U toku razgledanja prolazi se pored starih zdanja kao Kristkirhe (Hristova crkva), Alte Feste, najstarije građevine u gradu, nacionalne galerije, Tintenpalasta ili zgrade Parlamenta i dr. Noćenje.
Dan 15
DOHA
(23.03.2019.) VINDHUK–DOHA Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 12:55 časova (let QR 1374). Dolazak u 23:45 časova. Čekanje na vezu.
Dan 16
BELGRADE
(24.03.2019.) DOHA–BEOGRAD Poletanje za Beograd u 06:50 časova (let QR 231). Dolazak u 10:40 časova.