CENTRALNA AMERIKA 05. NOVEMBAR 2018

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)

Trokrevetne sobe  mogu se dobiti na upit, a dvokrevetne sa pomoćnim ležajem se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, vožnje autobusom unutar zemalja, smeštaj u dvokrevetnim  sobama u hotelima (ili sličnim iste kategorizacije): u San Hozeu Palma Real Hotel 3 / 4, u Arenalu Tilajari hotel 4*, u Granadi Hotel Granada 3*/ 4*, u Managvi hotel Europeo 3+*, u Leonu hotel Austria 3*, u La Unionu hotel Comfort 3 +*, u Sučitotu hotel Mirador 3*, u Kopanu Plaza Copan hotel 3+* u Antigvi Villa Colonial Hotel 4*,  na jezeru Atitlan Villa Santa Catarina Hotel 3+*, u Floresu Maya Internacional hotel 3*/4*, i u Panama Sitiju hotel Garden Inn 4*, obroci prema programu, razgledanja, ulaznice i transferi prema programu, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse u iznosu od oko 384,65 evra koja se sastoji od sledećih refundabilnih taksi u EUR: EUR 4.48LG,EUR 0.98RF,EUR16.72RS,EUR 0.22RS,EUR 19.12QX,EUR 7.80FR,EUR 1.29IK,EUR 12.83NW,EUR 1.07AH,EUR 10.26F3,EUR 34.19FZ,EUR 6.09CJ,EUR 5.60RN i nerefundabilnih: EUR 64.00YQ, EUR 200.00YR (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), izlazne i lokalne aerodromske takse u inostranstvu, kao i prelazak granice autobusom - oko 100 usd (plaćaju  se na licu mesta, ukoliko postoje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, troškovi C4 vize (30 evra) i usluge viziranja (40 evra), kao ni međunarodno putno osiguranje.

Hoteli:

San Hoze - Palma Real Hotel 3 / 4*
- nalazi se na 400 m. od Sabana parka u kome se nalazi Nacionalni stadion. Hotel ima teretanu i besplatni WiFi i parking. Moderne klimatizovane sobe imaju drveni pod, TV, sef, mini bar i aparat za pravljenje kafe. Kupatilo ima fen za kosu i papuče.Ima restoran u kome se poslužuje i buffet doručak. Postoji i bar. Hotel je sa 24 časovnom recepcijom  i pruža usluge prevoza sa/do aerodroma.  Ima fitnes centar i porodične sobe.

Mueje de San Karlos  –Hotel  Tilahari 4* (https:/tilajari.com/en ) Ima jednu od najboljih lokacija u gradu. Okružen je tropskom šumom i tropskom baštom. Ima spoljašnji bazen i baštu leptira. Klimatizovane sobe sa privatnim kupatilom imaju WiFi konekciju i pogled na trposku šumu, kao i  kablovsku TV.

Granada - Hotel Granada 3* / 4* elegantni hotel preko puta crkve Gvadalupe iz 18.v. nalazi se na 8 min od plaže. Sobe sa prijatnom  atmosferom  Imaju kablovska TV i besplatni WiFi. Izvanredan restoran, bar, salu za sastanke takođe nudi ovaj hotel.

Managva - Hotel Europeo 3/4*- nalazi se na 5 minuta od novog centra Managve. Ima spoljašnji bazen. Sve sobe imaju besplatni WiFi, kablovsku TV, sefove i privatno kupatilo sa tušem. Moguće popiti piće u bašti koja okružuje hotel i uživati u ukusnoj hrani restorana “El Rancon”.

Leon – Hotel Austria 3+* - je hotel sa lepom baštom, sve sobe klimatizovane i imaju besplatni WiFi. Svaka soba ima pisaći sto, plazma TV sa kablovskim programom i privatnim kupatilom. Nalazi se na jednoj od najboljih lokacija.

La Union – Comfort hotel 3* / 4*- nalazi se u blizini luke, oko 5 km. od grada. Hotel ima malu vežbaonicu, dva spoljanja bazena, veoma dobar restoran i bar, biznis centar, salu za konferencije i banket salu. U sobama postoji besplatni WiFi.

Sučitoto – Mirador hotel 3*  / 4* predstavlja mešavinu konfora i elegancije sa vrlo ekskluzivnom uslugom. Sobe su klimatizovane, vrlo udobne, sa telefonom, kablovskom TV, imaju lepo, prostrano kupatilo, sef. Hotel ima veoma lepu baštu, spoljašnji bazen, teretanu, restoran i bar, biznis centrar, salu za konferencije, 24 časovni internet.

Kopan - Plaza Copan hotel 3+* - nalazi se u samom Kopanu. Ima a la carte restoran, otvoreni bazen i besplatni WiFi u celom hotelu. Klimatizovane sobe imaju plazma TV sa DVD plejerom, privatni balkon sa pogledom na bazen.Kupatila imaju tuš, besplatne toaletne detalje i vlažne maramice. Na oko 100 m od hotela nalazi se dobro snabdevena prodavnica

Flores - Maya Internacional hotel 3* / 4* - nalazi se na obali Peten Iza jezera pa ima svoju privatnu plažu i spoljašnji bazen. Međunarodni aerodrom nalazi se na 5 minuta vožnje. Sve sobe imaju svoj balkon i gledaju na jezero. Klimatizovane su i imaju kablovsku TV, beslatni WiFi, mini bar i privatno kupatilo. Hotel je takođe okružen raskošonom vegetacijom i ima restoran sa sjajnim pogledom, a nudi specijalitete kako lokalne tako i internacionalne kuhinje. Ima dobro opremljenu teretanu, a na plaži ležaljke i suncobrane. Tikal nacionalni park udeljen je 40- tak minuta autobusom.

Atitlan - Villa Santa Catarina Hotel 3+* - nalazi se u selu Santa Catarina Palopo na prelepom jezeru Atitlan. Ima elegantne sobe sa nameštenim balkonom, i otvoreni bazen. Hotelske sobe gledaju na bazen, ili baštu ili jezero Atitlan sa okolnim vulkanima. Imaju kablovsku TV i privatno kupatilo. Moguć WiFi koji se plaća. Restoran Las Payas ima bogat izbor jela internacionalne i lokalne kuhinje. Postoji dobro opremljni  bar. Takođe postoji 24 časovna recepcija, besplatni parking i transfere do/sa aerodroma.

Antigva - Villa Colonial Hotel 4* - nalazi se u istorijskom delu grada Antigve de Gvatemala. U blizini je katedrale i glavnog trga. Ima restoran i bazen. Sobe imaju kablovsku TV, sto i privatno kupatilo sa fenom i  tušem. Restoran služi lokalnu i internacionalnu kuhinju. Ima i rum servis. Rade transfere sa/na aerodrome. WiFi na zahtev i posebno se plaća. U blizini je mnogih kolonijalnih zgrada i crkava.

Panama Siti – Hotel Garden Inn 4* - lociran je na svega par minuta od poslovnog centra, šoping molova, restorana, radnji i lokalnih atrakcija. Pored hotela nalazi se Atlapa kongresni centar. Hotelske sobe i apartman imaju plazma TV, klima uređaj i frižider. Ima i prostor za obrok kao i mašinu za kafu. Kupatilo je bogato opremljeno i ima tuš, kao i fen za kosu. Ima sef i peglu. Hotel ima 24 časovnu recepciju, terasu i bar, proctor za sastanke, sobu za igre i zajednički lounge

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne su vize za Nikaragvu, Salvador, Honduras i Gvatemalu. Viza C4 se obezbedjuje u konzularnom prestavništvu Nikaragve u Beču, validna je za ulazak u sve tri zemlje i obezbeđuje se posredstvom naše agencije. Cena vize je 30 evra, a troškovi viziranja su 40 evra (data cena vize je u momentu pravljenja programa, ali je moguće da dođe do promene).  Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).

VALUTE :      Kosta Rika - kolon              1eur = 577,48 CRC    1usd = 533,48 CRC
                    Nikaragva - zlatna kordoba 1eur = 28,88 NIO      1usd = 26,67 NIO
                  Salvador – salvad. kolon          1eur = 10,298 SVC      1usd = 8,750 SVC
                    Honduras - lempira            1eur = 23,71 HNL      1usd = 21,89 HNL
                    Gvatemala - kvetzal          1eur = 8,832 GTQ      1usd = 7,466 GTQ     
                  Panama - balboa                1eur = 1,082 PAB        1usd = 1,00 PAB

KLIMA: Temperature u Centralnoj Americi nemaju velike oscilacije. U planinskim predelima se kreću između 15 i 25°C, dok su u nižim između 25 i 30°C. Dve glavne sezone su sušna i kišna. Ova tura poklapa se sa sušnim periodom, u većini zemalja Centralne Amerike, te je to i period visoke turističke sezone. Mogući su i kraći pljuskovi u toku dana, naročito u Kosta Riki, Salvadoru i Gvatemali.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 01.SEPTEMBAR 2018.  ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.               
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Napuštanje soba je do12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 21. jun 2018.                        KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd-Stari grad, Kolarčeva 3.
Program broj  1.                                    Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ KOSTARIKA Kosta Rika/San Hose
SMESTAJ KOSTARIKA-

TEXT FOR LIST2

San Hoze - Palma Real Hotel 3 / 4* - nalazi se na 400 m. od Sabana parka u kome se nalazi Nacionalni stadion. Hotel ima teretanu i besplatni WiFi i parking. Moderne klimatizovane sobe imaju drveni pod, TV, sef, mini bar i aparat za pravljenje kafe. Kupatilo ima fen za kosu i papuče.Ima restoran u kome se poslužuje i buffet doručak. Postoji i bar. Hotel je sa 24 časovnom recepcijom  i pruža usluge prevoza sa/do aerodroma.  Ima fitnes centar i porodične sobe.

Mueje de San Karlos  –Hotel  Tilahari 4* (https:/tilajari.com/en ) Ima jednu od najboljih lokacija u gradu. Okružen je tropskom šumom i tropskom baštom. Ima spoljašnji bazen i baštu leptira. Klimatizovane sobe sa privatnim kupatilom imaju WiFi konekciju i pogled na trposku šumu, kao i  kablovsku TV.

 


TEXT FOR LIST2

San Hoze - Palma Real Hotel 3 / 4* - nalazi se na 400 m. od Sabana parka u kome se nalazi Nacionalni stadion. Hotel ima teretanu i besplatni WiFi i parking. Moderne klimatizovane sobe imaju drveni pod, TV, sef, mini bar i aparat za pravljenje kafe. Kupatilo ima fen za kosu i papuče.Ima restoran u kome se poslužuje i buffet doručak. Postoji i bar. Hotel je sa 24 časovnom recepcijom  i pruža usluge prevoza sa/do aerodroma.  Ima fitnes centar i porodične sobe.

Mueje de San Karlos  –Hotel  Tilahari 4* (https:/tilajari.com/en ) Ima jednu od najboljih lokacija u gradu. Okružen je tropskom šumom i tropskom baštom. Ima spoljašnji bazen i baštu leptira. Klimatizovane sobe sa privatnim kupatilom imaju WiFi konekciju i pogled na trposku šumu, kao i  kablovsku TV.

 

SMESTAJ NIKARAGVA Nicaragua/Managua
SMESTAJ NIKARAGVA-

TEXT FOR LIST2

Granada - Hotel Granada 3* / 4* elegantni hotel preko puta crkve Gvadalupe iz 18.v. nalazi se na 8 min od plaže. Sobe sa prijatnom  atmosferom  Imaju kablovska TV i besplatni WiFi. Izvanredan restoran, bar, salu za sastanke takođe nudi ovaj hotel.

Managva - Hotel Europeo 3/4*- nalazi se na 5 minuta od novog centra Managve. Ima spoljašnji bazen. Sve sobe imaju besplatni WiFi, kablovsku TV, sefove i privatno kupatilo sa tušem. Moguće popiti piće u bašti koja okružuje hotel i uživati u ukusnoj hrani restorana “El Rancon”.
 

Leon – Hotel Austria 3+* - je hotel sa lepom baštom, sve sobe klimatizovane i imaju besplatni WiFi. Svaka soba ima pisaći sto, plazma TV sa kablovskim programom i privatnim kupatilom. Nalazi se na jednoj od najboljih lokacija. 

La Union – Comfort hotel 3* / 4*- nalazi se u blizini luke, oko 5 km. od grada. Hotel ima malu vežbaonicu, dva spoljanja bazena, veoma dobar restoran i bar, biznis centar, salu za konferencije i banket salu. U sobama postoji besplatni WiFi.

Sučitoto – Mirador hotel 3*  / 4* predstavlja mešavinu konfora i elegancije sa vrlo ekskluzivnom uslugom. Sobe su klimatizovane, vrlo udobne, sa telefonom, kablovskom TV, imaju lepo, prostrano kupatilo, sef. Hotel ima veoma lepu baštu, spoljašnji bazen, teretanu, restoran i bar, biznis centrar, salu za konferencije, 24 časovni internet.
 

 


TEXT FOR LIST2

Granada - Hotel Granada 3* / 4* elegantni hotel preko puta crkve Gvadalupe iz 18.v. nalazi se na 8 min od plaže. Sobe sa prijatnom  atmosferom  Imaju kablovska TV i besplatni WiFi. Izvanredan restoran, bar, salu za sastanke takođe nudi ovaj hotel.

Managva - Hotel Europeo 3/4*- nalazi se na 5 minuta od novog centra Managve. Ima spoljašnji bazen. Sve sobe imaju besplatni WiFi, kablovsku TV, sefove i privatno kupatilo sa tušem. Moguće popiti piće u bašti koja okružuje hotel i uživati u ukusnoj hrani restorana “El Rancon”.
 

Leon – Hotel Austria 3+* - je hotel sa lepom baštom, sve sobe klimatizovane i imaju besplatni WiFi. Svaka soba ima pisaći sto, plazma TV sa kablovskim programom i privatnim kupatilom. Nalazi se na jednoj od najboljih lokacija. 

La Union – Comfort hotel 3* / 4*- nalazi se u blizini luke, oko 5 km. od grada. Hotel ima malu vežbaonicu, dva spoljanja bazena, veoma dobar restoran i bar, biznis centar, salu za konferencije i banket salu. U sobama postoji besplatni WiFi.

Sučitoto – Mirador hotel 3*  / 4* predstavlja mešavinu konfora i elegancije sa vrlo ekskluzivnom uslugom. Sobe su klimatizovane, vrlo udobne, sa telefonom, kablovskom TV, imaju lepo, prostrano kupatilo, sef. Hotel ima veoma lepu baštu, spoljašnji bazen, teretanu, restoran i bar, biznis centrar, salu za konferencije, 24 časovni internet.
 

 

SMESTAJ GVATEMALA Gvatemala/Gvatemala
SMESTAJ GVATEMALA-

TEXT FOR LIST2

Kopan - Plaza Copan hotel 3+* - nalazi se u samom Kopanu. Ima a la carte restoran, otvoreni bazen i besplatni WiFi u celom hotelu. Klimatizovane sobe imaju plazma TV sa DVD plejerom, privatni balkon sa pogledom na bazen.Kupatila imaju tuš, besplatne toaletne detalje i vlažne maramice. Na oko 100 m od hotela nalazi se dobro snabdevena prodavnica

Flores - Maya Internacional hotel 3* / 4* - nalazi se na obali Peten Iza jezera pa ima svoju privatnu plažu i spoljašnji bazen. Međunarodni aerodrom nalazi se na 5 minuta vožnje. Sve sobe imaju svoj balkon i gledaju na jezero. Klimatizovane su i imaju kablovsku TV, beslatni WiFi, mini bar i privatno kupatilo. Hotel je takođe okružen raskošonom vegetacijom i ima restoran sa sjajnim pogledom, a nudi specijalitete kako lokalne tako i internacionalne kuhinje. Ima dobro opremljenu teretanu, a na plaži ležaljke i suncobrane. Tikal nacionalni park udeljen je 40- tak minuta autobusom.

Atitlan - Villa Santa Catarina Hotel 3+* - nalazi se u selu Santa Catarina Palopo na prelepom jezeru Atitlan. Ima elegantne sobe sa nameštenim balkonom, i otvoreni bazen. Hotelske sobe gledaju na bazen, ili baštu ili jezero Atitlan sa okolnim vulkanima. Imaju kablovsku TV i privatno kupatilo. Moguć WiFi koji se plaća. Restoran Las Payas ima bogat izbor jela internacionalne i lokalne kuhinje. Postoji dobro opremljni  bar. Takođe postoji 24 časovna recepcija, besplatni parking i transfere do/sa aerodroma.

Antigva - Villa Colonial Hotel 4* - nalazi se u istorijskom delu grada Antigve de Gvatemala. U blizini je katedrale i glavnog trga. Ima restoran i bazen. Sobe imaju kablovsku TV, sto i privatno kupatilo sa fenom i  tušem. Restoran služi lokalnu i internacionalnu kuhinju. Ima i rum servis. Rade transfere sa/na aerodrome. WiFi na zahtev i posebno se plaća. U blizini je mnogih kolonijalnih zgrada i crkava. 


TEXT FOR LIST2

Kopan - Plaza Copan hotel 3+* - nalazi se u samom Kopanu. Ima a la carte restoran, otvoreni bazen i besplatni WiFi u celom hotelu. Klimatizovane sobe imaju plazma TV sa DVD plejerom, privatni balkon sa pogledom na bazen.Kupatila imaju tuš, besplatne toaletne detalje i vlažne maramice. Na oko 100 m od hotela nalazi se dobro snabdevena prodavnica

Flores - Maya Internacional hotel 3* / 4* - nalazi se na obali Peten Iza jezera pa ima svoju privatnu plažu i spoljašnji bazen. Međunarodni aerodrom nalazi se na 5 minuta vožnje. Sve sobe imaju svoj balkon i gledaju na jezero. Klimatizovane su i imaju kablovsku TV, beslatni WiFi, mini bar i privatno kupatilo. Hotel je takođe okružen raskošonom vegetacijom i ima restoran sa sjajnim pogledom, a nudi specijalitete kako lokalne tako i internacionalne kuhinje. Ima dobro opremljenu teretanu, a na plaži ležaljke i suncobrane. Tikal nacionalni park udeljen je 40- tak minuta autobusom.

Atitlan - Villa Santa Catarina Hotel 3+* - nalazi se u selu Santa Catarina Palopo na prelepom jezeru Atitlan. Ima elegantne sobe sa nameštenim balkonom, i otvoreni bazen. Hotelske sobe gledaju na bazen, ili baštu ili jezero Atitlan sa okolnim vulkanima. Imaju kablovsku TV i privatno kupatilo. Moguć WiFi koji se plaća. Restoran Las Payas ima bogat izbor jela internacionalne i lokalne kuhinje. Postoji dobro opremljni  bar. Takođe postoji 24 časovna recepcija, besplatni parking i transfere do/sa aerodroma.

Antigva - Villa Colonial Hotel 4* - nalazi se u istorijskom delu grada Antigve de Gvatemala. U blizini je katedrale i glavnog trga. Ima restoran i bazen. Sobe imaju kablovsku TV, sto i privatno kupatilo sa fenom i  tušem. Restoran služi lokalnu i internacionalnu kuhinju. Ima i rum servis. Rade transfere sa/na aerodrome. WiFi na zahtev i posebno se plaća. U blizini je mnogih kolonijalnih zgrada i crkava. 

SMESTAJ PANAMA Panama/Panama Grad
SMESTAJ PANAMA-

TEXT FOR LIST2

Panama Siti – Hotel Garden Inn 4* - lociran je na svega par minuta od poslovnog centra, šoping molova, restorana, radnji i lokalnih atrakcija. Pored hotela nalazi se Atlapa kongresni centar. Hotelske sobe i apartman imaju plazma TV, klima uređaj i frižider. Ima i prostor za obrok kao i mašinu za kafu. Kupatilo je bogato opremljeno i ima tuš, kao i fen za kosu. Ima sef i peglu. Hotel ima 24 časovnu recepciju, terasu i bar, proctor za sastanke, sobu za igre i zajednički lounge.


LOCATION

Hoteli na turi u Panami


TEXT FOR LIST2

Panama Siti – Hotel Garden Inn 4* - lociran je na svega par minuta od poslovnog centra, šoping molova, restorana, radnji i lokalnih atrakcija. Pored hotela nalazi se Atlapa kongresni centar. Hotelske sobe i apartman imaju plazma TV, klima uređaj i frižider. Ima i prostor za obrok kao i mašinu za kafu. Kupatilo je bogato opremljeno i ima tuš, kao i fen za kosu. Ima sef i peglu. Hotel ima 24 časovnu recepciju, terasu i bar, proctor za sastanke, sobu za igre i zajednički lounge.


LOCATION

Hoteli na turi u Panami

LEPOTE CENTRALNE AMERIKE
KOSTA RIKA, NIKARAGVA, EL SALVADOR, HONDURAS,
GVATEMALA I PANAMA

Polazak: 5.novembar 2018. /Povratak: 25.novembar 2018.
21 dan/19 noćenja
 
avion / autobus


FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 15. JULA 2018. POPUST 200€ PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Centralna Amerika je region Severne Amerike koji se nalazi između južne granice Meksika i severozapadne granice Kolumbije, u Južnoj Americi. Neki geografi klasifikuju Centralnu Ameriku kao veliki zemljouz. Centralna Amerika ima povoljan geografski polozaj zbog okena (Atlantski i Tihi) i povezana je gotovo sa celim svetom.  Razudjenost obala je velika. Ima puno ostrva (Mali i Veliki Antili) kao i poluostrvo Kalifornija. Plodna zemljišta zbog vulkanske lave su omogućila da se održi velika gustina stanovništva u poljoprivredno produktivnim predelima na visokim nadmorskim visinama. Kao najuži deo Amerike, Centralna Amerika je mesto gde se nalazi Panamski kanal kao i predloženi, ali nikada završeni, Kanal Nikaragve. Postojala je nacija Centralne Amerike u ranom 19. veku, koja se sastojala od sadašnjih nacija Gvatemale, Hondurasa, El Salvadora, Nikaragve, Kostarike i Paname. Ovo je ponekad poznato kao Ujedinjene Provincije Centralne Amerike ili Sjedinjene Države Centralne Amerike.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
 

Dan 1
BELGRADE
(05.11.2018.) Beograd – Pariz - San Hoze (Kosta Rika) Sastanak učesnika putovanja na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Kon Tiki Travel-a u 04:35. Poletanje za Pariz u 06:35 (let JU310). Dolazak u 09:15. Nastavak putovanja za San Hoze u 13:50 (let AF430). Dolazak u 18:30. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
SAN HOSE
(06.11.2018.) San Hoze – Muehe de San Karlos Doručak. Razgledanje glavnog grada Kosta Rike koji se nalazi u centralnoj dolini. To je grad sa veoma bučnom i veselom atmosferom na ulicama, što mu daje poseban šarm. U prilog tome je vrlo koloritna centralna pijaca i Trg kulture kojim dominira Nacionalni teatar i dr. Obilazak muzeja zlata. Polazak autobusom za Mueje de San Karlos. Put vodi kroz svet planina, lepih dolina i vrlo koloritnih gradića koji privlače pažnju. Usputna poseta plantaži kafe, na kojoj će se naučiti o starim tehnikama gajenja, branja, prženja i mlevenja kafe. Prolazi se pored vulkana Poas, koji se nalazi se na 2.708 m n/v. i jedan je od najspektakularnijih živih vulkana u Kosta Riki. Ima ogroman krater, 1,5 km. u prečniku, a 300 m dubine. Poseta bašti "La Pas" vodopada u čijem okruženju se nalazi najveća osmatračnica leptira u svetu. Bašta je poznata po ptici kolibri. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 3
MUELLE DE SAN CARLOS
(07.11.2018.) Muehe de San Karlos Doručak. Izlet do močvare "Kanjo negro", koja zauzima oko 800 ha, a stvara je reka Frio. Vožnja čamcem po njoj je izvanredno iskustvo, jer pruža mogućnost da se vide razne ptice koje žive u okruženju. U reci i njenim pritokama ima pored raznih vrsta riba i kornjača, kajmana, pa čak i jedna vrsta ajkula i dr. Posle podne uživanje u toplim izvorima Ekotermeles la Fortuna. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
MUELLE DE SAN CARLOS
(08.11.2018.) Muehe de San Karlos-Granada (Nikaragva) Doručak. Polazak autobusom za Nikaragvu. (vožnja traje oko četiri i po sata). Prolazi se kroz veoma živopisne predele Kosta Rike, kao što su oblast Kanjas I Nacionalni park Guanakaste. Posle graničnih formalnosti na prelazu Penjas Blankas nastavak putovanja do Granade (voznja traje sat i po). Dolazak u hotel. Smeštaj. Kraće slobodno vreme. Noćenje.
Dan 5
GRANADA
(09.11.2018.) Granada – Managva Doručak. Pre podne obilazak najstarijeg kolonijalnog grada u Amerikama, Granade, koji predstavlja pravi kolonijalni biser. Glavni trg sa katedralom i episkopskom palatom, centralni park, javne kolonijalne zgrade, Trg nezavisnosti, kuća " Tri sveta", istorijska crkva Svetog Franje samo su deo baštine ovog grada. Kasnije vožnja čamcem po jezeru Nikaragva, na kome se nalazi na stotine ostrvaca u senci fantastičnog Mombačo vulkana. Polazak autobusom za Managvu. Usput obilazak aktivnog vulkana Masaja, sa kraterom Santjago. Dolazak u Managvu. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
MANAGUA
(10.11.2018.) Managva - Leon de Los Kabaljeros Doručak. Pre podne razgledanje glavnog grada Nikaragve, zemlje koja zbog burnih političkih događanja u poslednjih nekoliko decenija, nije mogla da pokaže spomenike svoje bogate kulturno istorijske prošlosti, ni svoje raznovrsne prirodne lepote. Danas je situacija drugačija. Grad Managva nalazi se na obalama istoimenog jezera. Posle razgledanja polazak autobusom za Leon de los Kabaljeros. Po dolasku razgledanje ovog univerzitetskog, kolonijalnog grada. Grad je u toku nekoliko vekova bio politički, vojni i kulturni centar zemlje i do danas je zadržao sjajnu kolonijalnu atmosferu. Obilazak Metropolitan Katedrale (najveće kolonijalno zdanje Centralne Amerike) i Glavnog trga. Kasnije obilazak kuće Rubena Darija, velikog kastiljanskog pesnika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
LEON
(11.11.2018.) Leon de Los Kabaljeros – Potosi - La Union ( El Salvador) Doručak. Polazak autobusom ka granici sa Salvadorom, do luke Potosi. Prelazak brodom preko zaliva. Odlazak do Zakatijo ostrva. Nastavak putovanja za La Union. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 8
SAN SALVADOR
(12.11.2’018.) La Union – Sučitoto - San Salvador Doručak. Grad La Union dobio je svoje ime 1824 g, odmah po dobijanju nezavisnosti od Španije i formiranja Ujedinjenih Provincija Centralne Amerike. Polazak autobusom za Sučitoto, grada poznatog po kulturno istorijskim znamenitostima. Kratka šetnja gradom po kaldrmisanim starim ulicama sa obilaskom Santa Lucija crkve, muzeja mira i dr. Posle podne nastavak putovanja za San Salvador. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 9
SAN SALVADOR
(13.11.2018.) San Salvador Doručak. Pre podne razgledanje glavnog grada San Salvadora. Obilazak istorijskog centra sa crkvom Rosario, nacionalnim pozorištem, Metropoliten katedralom, Antroploškog muzeja I dr. Posle toga odlazak za arheološki lokalitet iz prekolumbijskog Maja perioda Hojas de Seren. Razgledaju se i najznačajnije iskopine Maja ruševina San Andres u kome su živele Maje između 7. i 10. veka. Povtratak u hotel. Noćenje.
Dan 10
SAN SALVADOR
(14.11.2018.) San Salvador – Kopan (Honduras) Doručak. Polazak autobusom za Kopan. Vožnja traje oko 5-6 sati. Prelazak granice. Dolazak u Kopan. Po dolasku razgledanje arheološkog lokaliteta Kopan, koji se ubraja u najimpresivnija i najvažnija mesta majanske civilizacije. Smatraju ga "Atinom Novog sveta" i biserom među lokalitetima Maja. Zbog svog značaja uvršten je u Svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Čuven je po raznovrsnim spomenicima. Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 11
FLORES
(15.11.2018.) Kopan – Flores (Gvatemala) Doručak. Polazak autobusom za Flores. Vožnja traje 8-9 sati. Prolazi se kroz veoma raznovrsne pejzaže zemlje. Usput, razgledanje mesta Kirigva koje je takođe poznato po lokalitetu Maja i uvršteno je u Svetsku kulturnu baštinu. Ovaj lokalitet čuven je po najmonumentalnijim spomenicima, pre svega stelama, ikada sagrađenim za vreme Maja (razgledanje traje oko 1 sat). Nastavak putovanja za Flores. Dolazak u hotel. Smeštaj Noćenje.
Dan 12
FLORES
(16.11.2018.) Flores – Tikal Nacionalni Park – Flores Doručak. Polazak autobusom za Tikal nacionalni park (oko 55 km). Ono po čemu je ovaj lokalitet različit od ostalih iz perioda Maja je što se nalazi duboko u džungli. Okružen je veoma bogatom vegetacijom, a prisustvo majmuna i raznih ptica doprinosi nesvakidašnjem doživljaju. Obilazak Glavnog trga, visokih hramova (najviši 44 m.), glavnog Akropolja i tzv. "izgubljenog sveta", kompleksa od 38 građevina sa ogromnom piramidom u sredini. Ceo kompleks potiče iz različitih perioda Maja civilizacije. Uvršten je u Svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 13
GVATEMALA
(17.11.2018.) Flores - Guatemala Siti – Atitlan jezero Doručak. U toku dana transfer na aerodrom u Floresu. Poletanje za Gvatemala Siti. Po sletanju kraće panoramsko razgledanje grada. Dolazak. Nastavak putovanja za Tikal jezero. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 14
GVATEMALA
(18.11.2018.) Atitlan (Ćićikastenango) Doručak. Polazak za Ćićikastenango, malo mesto koje je oduvek bilo i ostalo poznato trgovačko središte, u koje i danas za vreme pijačnih dana, ljudi iz okolnih mesta dolaze peške. Obilazak crkve Svetog Tome, u kojoj indijanske starešine (Aj'Kiij) ili "gospodari sunčevog kulta" održavaju ceremonije koje predstavljaju kombinaciju indijanskih i katoličkih običaja. Šetnja po veoma koloritnoj pijaci. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 15
ANTIGVA
(19.11.2018.) Oblast jezera Atitlan – Antigva de Gvatemala Doručak. Jezero Atitlan smatra se jednim od najlepših u svetu. Okružuju ga tri vulkana, a na njegovim obalama nalazi se 12 slikovitih sela Maja indijanaca. Vožnja čamcem do mesta Santijgo de Atitlan, poznato po lepim umetničkim zanatima. Kraće slobodno vreme. Kasnije polazak autobusom za Antigvu de Gvatemala. Dolazak. Smestaj u hotelu. Noćenje.
Dan 16
ANTIGVA
(20.11.2018.) Antigva de Gvatemala Doručak. Razgledanje jednog od najlepših i najstarijih gradova na američkom kontintinentu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.530m, između tri vulkana. Uvršten je u Svetsku kulturnu baštinu još 1979.g. Naše razgledanje obuhvatiće bisere kolonijalne arhitekture, kao što su crkva Svetog Franje, u kojoj je sahranjen jedini svetac Gvatemale, Pedro Betankur, Glavni trg, okružen gradskom većnicom, palatom i katedralom idr. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 17
PANAMA GRAD
(21.11.2018.) Antigva de Gvatemala - Gvatemala Siti – (San Salvador) - Panama Siti Doručak. Slobodno vreme. U toku dana poletanje za Panama Siti. Transfer do hotela . Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 18
PANAMA GRAD
(22.11.2018.) Panama Siti Doručak. Današnji izlet počinje vožnjom vozom (oko 1 sat) istočnom obalom Panamskog kanala, koja pruža dobar pogled kako na kanal tako i na prašumu kroz koju prolazi. Nastavak vožnje autobusom do mesta Portobelo, danas malog mesta, a nekada jedne od najvećih španskih luka u Centralnoj Americi. Zlato iz Perua, kao i raznovrsna roba iz Španije i Novog sveta završavali su u Portobelu. Obilazak tvrđava Santjago i San Heronimo.Vožnja brodićem do Velikog ostrva ( Isla Grande) za kupanje. Povratak u Panama Siti. Noćenje.
Dan 19
PANAMA GRAD
(23.11.2018.) Panama Siti Doručak. Celodnevni izlet do oblasti reke Čagres, u kojoj žive autohtona indijanska plemena, uz poštovanje vekovima starih tradicija. Poseta jednom od sela, u kome će se prisustvovati tipičnim igrama i naučiti od plemenskog starešine i vrača o kulturi i životu ovih indijanaca. Lagani ručak u selu. Vožnja čamcem po reci Čagres. Povratak u hotel. Večera u lokalnom restoranu sa folklornom predstavom. Noćenje.
Dan 20
AMSTERDAM
(24.11.2018) Panama Siti – Amsterdam Doručak. Celodnevno razgledanje prestonice Paname. Razgledanje uključuje obilazak istorijskog dela grada, "stare Paname", koju su osnovali Španci, a napao je i opustošio Henri Morgan 1671 godine. Šetnja kroz ostatke grada koji se nekada smatrao najbogatijim u Amerikama. Vožnja kroz lepe rezidencijalne delove grada, a zatim obilazak kolonijalnog dela "Casco Antiguo", sagrađenog 1673 godine. Arhitektura ovog dela grada bila je pod velikim uticajem francuskih, italijanskih i španskih stilova. Kasnije, naše razgledanje obuhvata mesta koja su vezana za sam kanal, njegovu izgradnju i istoriju, uključujuci i muzej posvećen kanalu. Odlazak do Amadora, mesta gde se spajaju tri ostrva i gde je ulaz u kanal. Kod brane Miraflores, pomoću audio vizuelne prezentacije, upoznaćete se sa izgradnjom i funkcionisanjem ovog čuda graditeljstva. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Amsterdam u 18:55(let KL 758)). Obroci u avionu.
Dan 21
BELGRADE
(25.11.2018.) Amsterdam – Beograd Sletanje u Amsterdam u 11. 00. Čekanje na vezu. Mogućnost izlaska u grad lokalnim prevozom. Poletanje za Beograd 20:45 (let JU 365). Dolazak u 23:00.