BELE NOĆI NA BALTIKU 07/06/18

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Napomena: Rezervacija dvokrevetnih soba sa pomonim ležajem vrši se na upit.

U cenu putovanja je uključeno: Avio prevoz na relaciji Beograd-Sankt Peterburg-Beograad, transferi prema programu, panoramsko razgledanje grada Sankt Peterburga, panoramska i pešačka tura po Helsinkiju i Talinu, smeštaj u hotelu prema izboru iz tabele na bazi  noćenja sa doručkom ; ručak u Narvi, prevoz vozom na relaciji Sankt Peterburg-Helsinki (sedišta B klase), usluge lokalnih vodiča , troškovi organizacije i vođenja  putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:  Avio-takse u zemlji i inostranstvu oko 129 evra  (od kojih YQ takse od EUR 58.00 ne podležu efundaciji i evra  0.98RF,16.72RS, 0.22RS,14.10RI, 4.48LG,14.10RI, 20.4U, podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, fakultativni izleti i posete (Ermitaž i Peterhof ),  međunarodno putno osiguranje.
                   
Hoteli

Sankt Peterburg: Azimut  4*      https://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/

Hotel se nalazi u admiralitetskoj četvrti, u širem centru grada, pored reke Fontanke. Smešten je u najvišoj zgradi istorijskog dela Sankt Peterburga. Na 10 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije ,, Tehnološki institut”kojom se nakon dve stanice stiže do Nevskog prospekta. Od sadržaja hotel ima: panoramski restoran, kafe bar, spa centar, bazen, kongresne sale. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef, radni sto,  besplatan Wi Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Helsinki: Hotel Crown Plaza 4*  http://helsinki.crowneplaza.com/en

Hotel se nalazi u  širem centru grada, nedaleko od zgrade Opere, na 15 minuta hoda od katedrale i centra grada.Preko puta hotela nalazi se stanica tramvaja 4,7 i 10 koje vode do strogog centra grada. Od sadržaja hotel ima: restoran, bar, kongresne sale, veliki Spa centar sa bazenom, teretanom, vešeraj, 24h recepciju, WI FI. Standardne sobe imaju TV (satelitski programi), telefon, minibar, sef, Wi Fi internet, aparat za kafu i čaj, peglu i dasku za peglanje. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Talin: Hotel Tallink Spa & Conference Hotel 4* www.tallinkhotels.com/tallink-spa-conference-hotel/

Moderan hotel  sa 4 *nalazi se na 15 minuta hoda od istorijskog centra Talina, u blizini luke. Sadržaj: restoran, cigar  bar Fidel, Spa centar sa bezenom, saunom, salonom za lepotu,veliki kongresni centar. Smeštaj : Standardne sobe imaju, radni sto, SAT TV, klima uređaj, minibar, internet vezu, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

KT Travel doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

KORISNE INFORMACIJE :

Valuta u Rusiji:
 rublja  1e = 69 Rub  1 USD = 58 Rub po kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće.


Lokalno vreme: Sankt Peterburg, Helsinki i Talin plus 1 h u odnosu na vreme u Srbiji

Valuta u Estoniji i Finskoj: Evro

Klima u sve tri države : od  umereno-kontinentalne do primorske. Letnje temperature 17 - 25 stepeni a vlažnost vazduha 78 %

Struja: 220V

OPŠTE NAPOMENE:
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, promene kursa rublje i nedovoljnog broja prijavljenih učesnika promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre predviđenog početka putovanja.

• Minimum za realizaciju grupe je 20 putnika.


• Prilikom prijave, obavezno se dostavljaju podaci iz pasoša. Za građane Republike Srbije viza za Rusiju nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, kao i broj i važnost pasoša).


      Krajnji rok za prijavu :06.april 2018. Ili do popune mesta.
      Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 

• Cena aranžmana uključuje i 20 kg prtljaga (1 torba, dodatna torba se naknadno naplaćuje čak iako je u okviru 20 kg).

• Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 2098-000.


• Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao isadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (praznicima, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično). Cene fakultativnih izleta važe za odredjeni broj prijavljenih, u koliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati ali po nešto višoj ceni.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.


CENE IZLETA U SANKT PETERBURGU
PETERBURG Za min 15 pax
Ermitaž* 40
Peterhof , donji i gornji park * 50

Za broj prijavljenih putnika(za fakultativne izlete) ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

• * Obavezna je prijava i uplata fakultativnih izlet Peterhof i Ermitaž prilikom uplate aranžmana. Uplata ovih izleta na licu mesta nije moguća.

NAČINI PLAĆANJA:

- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim od strane Intesa banke, moguće je plaćeni do 6 mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. broj polise 300060268 od 25.01.2018. akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 20.04.2018.             KonTiki Travel&Service doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva 3.
Program broj 4                           Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

BALTICKA TURA Finland/Helsinki
BALTICKA TURA  -

TEXT FOR LIST2

SMEŠTAJ:

Park Inn by Radisson Central Tallinn 4* www.parkinn.com/hotel-centraltallinn

Moderan hotel, čija je unutrašnost dekorisana živim bojama i namestajem modernog dizajna, nalazi se na 500 m od istorijskog dela Talina. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i prodavnice. Sadržaj: restoran sa internacionalnom kuhinjom, bar, sauna, WI FI, kongresne sale. Smeštaj : sve sobe imaju SAT TV, radni sto, min-ibar, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu.. Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

Avalon Riga 4* https://hotelavalon.eu

Hotel se nalazi u stalom delu grada , u blizini svih značajnih kulturno-istorijskih spomenika.Sadržaj: restoran,bar, teretana, kongresne sale. Smeštaj: soba sa SAT TVom, radnim stolom, WI FI-jem, mini barom, aparatom za kafu ili čaj,kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Socos Helsinki 4* www.sokoshotels.fi/en/helsinki/sokos-hotel-helsinki

Moderan, eko, hotel nalazi se u centru grada i u blizini Aleksanterinkatu šoping zone, u blizini katedrale i železničke stanice. U blizini hotela nalaze se i stanice gradskog prevoza. Sadržaj : restoran, bar, sauna, besplatan WI FI. Smeštaj : sve sobe imaju SAT TV, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo. Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

NAPOMEN: U mnogim hotelima je potrebno ostaviti podatke sa kreditne kartice ili depozit u kešu, koji se vraća po odjavljivanju iz hotela.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

LOCATION

Spisak hotela na Baltičkom krugu


TEXT FOR LIST2

SMEŠTAJ:

Park Inn by Radisson Central Tallinn 4* www.parkinn.com/hotel-centraltallinn

Moderan hotel, čija je unutrašnost dekorisana živim bojama i namestajem modernog dizajna, nalazi se na 500 m od istorijskog dela Talina. U blizini hotela nalaze se brojni restorani i prodavnice. Sadržaj: restoran sa internacionalnom kuhinjom, bar, sauna, WI FI, kongresne sale. Smeštaj : sve sobe imaju SAT TV, radni sto, min-ibar, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu.. Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

Avalon Riga 4* https://hotelavalon.eu

Hotel se nalazi u stalom delu grada , u blizini svih značajnih kulturno-istorijskih spomenika.Sadržaj: restoran,bar, teretana, kongresne sale. Smeštaj: soba sa SAT TVom, radnim stolom, WI FI-jem, mini barom, aparatom za kafu ili čaj,kompletno opremljenim kupatilom sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Socos Helsinki 4* www.sokoshotels.fi/en/helsinki/sokos-hotel-helsinki

Moderan, eko, hotel nalazi se u centru grada i u blizini Aleksanterinkatu šoping zone, u blizini katedrale i železničke stanice. U blizini hotela nalaze se i stanice gradskog prevoza. Sadržaj : restoran, bar, sauna, besplatan WI FI. Smeštaj : sve sobe imaju SAT TV, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo. Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

NAPOMEN: U mnogim hotelima je potrebno ostaviti podatke sa kreditne kartice ili depozit u kešu, koji se vraća po odjavljivanju iz hotela.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

LOCATION

Spisak hotela na Baltičkom krugu

Rusija-Finska-Estonija
BELE NOĆI NA BALTIKU
SANKT PETERBURG-HELSINKI-TALIN-GATČINA-SANKT PETERBURG

Polazak: 07. jun 2018.
(6 dana / 5 noćenja) – avionom

SPECIJALNA PONUDA ZA UPLATE DO 11.05.2018. POPUST 80 EVRA. PONUDA VAŽI ZA NOVOPRIJAVLJENE PUTNIKE OD 20.04.2018.

Cena po osobi 1035 evra  955 evra

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Priroda ima moć da nas fascinira a dokaz za to su gradovi iznad 59. stepena severne geografske širine, gde se tokom letnjih dana  dogodi da sunce ne silazi dovoljno iza horizontal kako bi pala noć. Dani se smenjuju sa noćima koje prelaze u blagi sumrak posebno u period od 25. maja do 2. jula, a ovaj fenomen se zove Bele noci. Gradove na Baltiku  Bele noći, kao prirodni fenomen, čine magičnim, posebno Sankt Peterburg, koji je tih dana, po mnogima, najromantičniji grad na svetu.

Za povezanost belih noći sa Sankt Peterburgom veliku ulogu igrala su dela ruskih klasika koji su verno dočaravali atmosferu ovog grada i život u njemu tokom belih noći. Jedna od čuvenih pripovedaka Fjodora Dostojevskog, o usamljenosti i neobičnom ljubavnom odnosu, dešava se mahom na ulicama Sankt Peterburga i nosi naziv „Bele noći“.


Tih dana sever Evrope posećuju brojni turisti a neizbežne su i manifestacije koje nose naziv ovog neobičnog prirodnog fenomena.


 

Dan 1
BEOGRAD
(07.06.2018.) BEOGRAD– SANKT PETERBURG Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki u 04:00 časova. Poletanje aviona za St. Peterburg u 06:30 časova (Let JU670). Sletanje na aerodrom u St Peterburgu u 10:15 časova. Po dolasku u Sankt Peterburg panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Kazanjska Saborna crkva, Isakijevska crkva, zgrada Admiraliteta, fascinantni mostovi na Nevi, Petropavlovskoj tvrđavi, kao i mnogi spomenici koje su projektovali najpoznatije arhitekte tog vremena. Mogućnost organzovanja fakultativne posete muzeju Ermitaž-Zimskom dvorcu. Zimski dvorac je bio dom ruskih careva od 1760. godine a izgrađen je na obalama reke Neve i oslikava klasičan stil barokne arhitekture. Takođe je popularan i kao glavna zgrada muzeja Ermitaž. . Danas je riznica sa više od tri miliona eksponata predstavljenih u 320 sala koje otkrivaju tajnu italijanske renesanse, kao i remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta...Gotovo da nema muzeja na svetu koji bi mogao da se takmiči sa veličinom i bogatstvom eksponata Ermitaža čuvenom kako po postavci tako i po svojoj unutrašnjoj dekoraciji i arhitektonskim detaljima. Transfer do hotela. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.
Dan 2
SANKT PETERBURG
(08.06.2018.) SAINT PETERBURG-HELSINKI (vozom)Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorskog kompleksa Peterhof. Peterhof se nalazi na samoj obali Finskog zaliva. Ovaj impozantni kompleks carskih rezidencija sa očaravajucim parkom jedna je od najpoznatijih i najposećenijih atrakcija u okolini Sankt Peterburga. Prvobitno, Petar I je izgradio običnu drvenu kućicu gde je zastajao da odmori na putu od Kronštata do Sankt Peterburga da bi kasnije ovaj posed Petar I učinio svojom zvaničnom rezidencijom i izgradio grandiozni kompleks sa 11 parkova, desetinom zgrada i paviljona, brojnim skulpturama…Carica Elizabeta je naredila dodatno proširenje Velike Palate, parka i sistema fontana od kojih je najpoznatija Velika Kaskada, jedinstvena po svojoj lepoti. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Helsinki u 15:30 časova savremenim vozom Allegro (smeštaj u kupe drugog razreda).Dolazak u Helsinki posle18:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 3
HELSINKI
(09.06.2018.) HELSINKI Doručak. Helsinki je smešten na jednom od najlepših arhipelaga na svetu. Sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase pre više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom XIX veka, kada nastaje većina građevina u neoklasicističkom stilu. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Finske; Trg senata sa jednim od simbola grada – Luteranskom Katedralom, bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja (najveća u severnoj Evropi), Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada Parlamenta, Nacionalni muzeji poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion, na kome su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u steni, Sibelijusov park sa impresivnom skulpturom posvećenom ovom velikom kompozitoru. Povratak u hotel. Slobodno popodne za individualno razgledanje grada. Noćenje.
Dan 4
TALIN
(10.06.2018.) HELSINKI-TALIN Doručak. Transfer do luke i ukrcavanje na feri za Estoniju i glavni grad Talin, koji se nalazi na južnoj obali Finskog saliva, 70km od Helsinkija. Plovidba ferijem sa više restorana i prodavnica. Dnevna plovidba. Uplovljavanje u luku Talina nakon dva sata plovidbe. Talin je osnovan na samom ulazu u Finski zaliv a procvat doživljava u XV veku kao važna članica lige Hanza. Danas je ovo velika luka na južnoj obali finskog zaliva i skladna mešavina srednjovekovne i moderne arhitekture. Talin ima jedan od najbolje očuvanih starih gradova u Evropi sa drevnim zidinama, popločanim alejama, brojnim kulama na zidinama koje ga i danas opasuju i mnoštvom crkava, što predstavlja zaostavštinu 850-godišnje istorije tokom koje su gradom vladali Danci, Šveđani, Nemci i Rusi. Dobro očuvano staro jezgro grada uvršteno je na UNESCO listu svetske kulturne baštine. Obilazak grada: Gornji i donji grad, dvorac Tompea, katedrala iz XIII veka, crkva Aleksandra Nevskog – ruska crkva koja svedoči da je stari grad Talin savršeno uklopio elemente zapadno-evropske i ruske kulture, Trg gradske skupštine iz XV veka, zgrada Starog Esnafa podignuta u vreme ulaska Talina u ligu Hanze, Crkva Svetog Olafa...Transfer do hotela. Smeštaj. Po podne slobodno vreme za individualno razgledanje grada.Noćenje.
Dan 5
SANKT PETERBURG
(11.06.2018.) TALIN-NARVA-DVORAC GATČINA-SANKT PETERBURG (oko 390 km) Doručak. Vožnja kroz Estoniju, jednu od najživopisnijih baltičkih država, zemlju izvanrednih prirodnih lepota . Estonija je slabo naseljena zemlja sa skoro polovinom teritorije pod šumom. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Pre prelaska granice sa Rusijom, a po dolasku u grad Narvu, pauza za ručak. Narva je grad sa najvećim procentom ruskog stanovništva u Estoniji, smešten uz granicu sa Rusijom. Nakon ručka i obavljanja carinskih formalnosti na granici ulazak na teritoriju Rusije i vožnje prema Lenjingradskoj oblasti i Sankt peterburgu. Usputno , kraće zadržavanje u gradu Gatčina. Gatčina se nalazi na 45 km južno od Sankt Peterburga i, osim po impresivnom dvorcu, poznat je i kao mesto gde je formirana prva vazduhoplovna škola u Rusiji i mesto gde je za vreme II Svetskog rata, u koncentracionom logoru, stradalo mnogo sovjetskih zarobljenika. Nepravedno zapostavljeni dvorac Gatčina predstavlja jedan od bisera u raskošnoj ogrlici kulturno-istorijskih spomenika Sankt Peterburga. Gatčinski dvorac je u XVIII veku sagradila carica Katarina Velika, na brežuljku kraj Srebrnog jezera. Dvorac je sagrađen kao polukružna građevina u stilu engleskih dvoraca, sa dve kule koje mu daju izgled srednjovekovnog utvrđenja. Građen od kamena svojom jednostavnom fasadom nimalo ne podseća na raskošne palate Sankt Peterburga, što ga čini jedinstvenim. Dvorac je danas muzej sa vrednim kolekcijama starog oružja i slika ruskih i svetskih slikara. Iza dvorca prostire se veliki dvorski park u okviru koga se nalaze: tri jezera i nekoliko paviljona. Na severnoj strani parka veliku teritoriju zauzima park nekada predviđen za lov. Deo parka zove se Čudo-poljana koja čini posebno zaštićenu teritorija na kojoj rastu retke biljke.Ponedeljkom je dvorac zatvoren za posete tako da je moguća samo foto pauza ispred dvorca. Nastavak vožnje do Sankt Peterburga. Smeštaj u hotel. Individualni odlazak do centra grada i uživanje u čarima Belih noći. Noćenje.
Dan 6
BEOGRAD
(12.06.2018.) SANKT PETERBURG-BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 11:05 časova (Let JU671). Sletanje u Beograd u 12:55 časova.