Call Center
011 / 20-98-000
Pon.–pet. 9 –21h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs

fiorentina2q.jpg

scheria-beach2.jpg

bluesea.jpg

labranda1a.jpg

NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Kontiki, Lord Travel. Lokalni partner organizator, Lord Travel, zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Ne izletima je prisutan lokalni vodič, uz pratioca na srpskom. Kontiki Travel & Service d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

CITY TOUR – KRF I OSTRVO VIDO  

07:30h – 13h

Prvi deo izleta posvećen je gradu Krfu i njegovim znamenitostima. Uz prijatnu šetnju obilaskom najznačajnijih znamenitosti, osetićete duh ovog kosmpolitskog grada koji se od 2007. godine nalazi pod zaštitom UNESCO. Šetnja obuhvata Spianada park, Kraljevsku palatu, šetalište Liston, Staru tvrđavu i Bosketo park. Drugi deo izleta posvećen je srpskoj istoriji i njega počinjemo obilaskom Srpski kuće, muzeja u kojem su izložena razna svedočanstva o stradanju srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Po obilasku muzeja, predviđen je odlazak na ostrvo Vido, koje predstavlja mesto hodočašća hiljada i hiljada Srba. Oko ovog malog ostrva prostire se „Plava grobnica“.

ALBANIJA – SARANDA

07:30h – 19h

Pošto isplovima iz grada Krfa, plovidbu nastavljamo prema luci i gradu Agia Saranda. Po dolasku u Sarandu imaćete mogućnost da se upoznate sa južnom stranom obale Albanije, prelepim i živopisnim pejzažima albanskih sela. Najlepši deo izleta je, možda, i mogućnost upoznavanja sa gradom Butrint koji se nalazi pod zaštitom UNSESCO od 1997. Obilaskom starog grada sa dobro očuvanim arheološkim spomenicima i starim pozorištem, koje predstavlja mešavinu helenističkog i rimskog perioda, vratićete se 2500 godina unazad. Stari grad je smešten na samom kraju jezera, a centralni deo starog grada čini hram sa prelepim mozaicima koji će Vas vratiti u vreme koje je čoveku nepoznato. Iznad starog grada dominira Ali Pašin zamak iz perioda Otomanskog carstva odakle Vam se pruža pogled na stari grad, jezero i planine. Odlazak u Butrint podrazumeva doplatu.  Prilikom povratka u Agia Sarandu imaćete priliku da se upoznate sa albanskom kuhinjom.

KASSIOPI – KRSTARENJE BRODIĆEM (SA UKLJUČENIM RUČKOM)

10h – 17h

Izlet obuhvata plovidbu istočnom obalom Krfa sa kupanjem na plaži, posetu mesta Kassipi i kupanje kod plave špilje. Namenjen je gostima iz Dasije. Program nije naporan i uvek se može naći senka od sunca. Plovi se duž istočne obale, prema severu, gde je more  po pravilu mirno i toplo. Izlet je osmišljen kao relaksirajuća plovidba sa kupanjem, pa je potrebno dobro raspoloženje i oprema za plažu. Preporučujemo ga umerenim avanturistima i porodicama sa decom do 4 godine. Ranijim ukrcavanjem, može se zauzeti mesto po želji.

Nakon 40 minuta plovidbe uz istočnu obalu, pored mesta Ipsos, Barbati, Nissaki, Kalami i Kulura, uz laganu muziku sa uzvišenja, dolazi se do prve pauze na peščano-šljunkovitoj plaži (nepristupačne sa kopna) sa izuzetno bistrom vodom. Komforno se može sići u vodu (1 m dubine, cca) drvenim stepenicama radi kupanja i sunčanja na plaži. Obrok na brodu podrazumeva roštilj (svinjetinu ili piletinu), grčku salatu posluženu na poslužavniku, a piće uključuje vino, sokove i vodu. Ostala pića se plaćaju, ali imaju povoljnu cenu. Nastavak plovidbe duž razuđene obale do turističkog gradića Kassiopi, koji je zadržao ambijent ribarskog sela i ostatke vladavine Venecije. Pauza od 60 minuta radi šetnje, osvežavanja u obližnim kafanicama ili kupanja na obližnjoj plaži. Povratak u Dasiju, uz zadržavanje pored Plave špilje, radi kupanja i istraživanja unutrašnjosti špilje, poznatoj po plavoj refleksiji svetlosti.

PAXOS, ANTIPAXOS (I PEĆINE)

07:30h – 19h

Izlet obuhvata obilazak pećina i ostrva Antipaksos, kako biste se opustili i uživali u prelepim plažama. Krstarenje, zatim, obuhvata i obilazak luke Gaios, koje je istovremeno i glavni grad Paksosa. Paksos je jedno od najmanjih i najlepših ostrva Jonskog mora, a s pravom se smatra i jednim od 20 najlepših ostrva sveta. Nalazi se 30 milja južno od Krfa. Gaios se nalazi u uskom kanalu ostrva odakle Vam se pruža pogled na ostrva Svetog Nikole i Panagie.

OSTRVSKA TURA

10h – 18h

Obiđite najlepša mesta u jednom danu. Izlet počinjemo obilaskom palate austrijske carice Elizabete Sissy. U okviru palate nalazi se muzej koji je posvećen njoj, ali i nemačkom caru Vilijemu. Obilaskom muzeja, put Vas vodi ka vrtovima Ahileona koji obiluju skulpturama, od kojih dve zauzimaju posebno mesto. Nakon sat vremena obilaska nastavljamo putovanje prema dragulju ostrva Krfa, Paleokastritsi, mestu prepunom divnih pejzaža. Posetu započinjemo obilaskom Bogorodičinog manastira iz 13. veka. Manastir obiluje ikonama, od kojih je najznačajnija Bogorodičina ikona stara preko 130 godina. Nakon toga, put nas vodi prema prelepim krfskim selima, koja su bila inspiracija mnogim slikarima i pesnicima. Prelepi pogled na Mediteran pružiće Vam vidikovac Golden Fox. Od sela Lakones i Makrades, pit nas vodi preko prevoja Troumpeta, koji pruža pogled na severni i centralni deo ostrva.