Call Center
020 / 291-100
Pon.–pet. 9 –21h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs

aleksandarbeachleco3.jpg

blue sea beach.jpg

london2e.jpg

excelsior hotel loutraki.jpg

parkhotel2ahhkk.jpg

NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Kontiki, Ion Tours. Lokalni partner Ion Tours, organizator zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Na izletima je prisutan lokalni vodič, uz pratioca na srpskom. Kontiki Travel & Service d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.”


ARGOLIDA – ROMANTIČNIM STAZAMA DREVNE GRČKE

(Korint, Korintski Kanal, Mikena, Nafplion, Epidaurus)

 Celodnevno 8:30h – 17h                                                         

Dan započinjemo odlaskom do Korintskog kanala koji spaja Egejsko i Jonsko more, gde pravimo foto pauzu nad ovim svojevrsnim gradjevinskim poduhvatom iz XIX veka, napravljenim bez upotrebe mehanizacije. Nastavljamo do drevne Mikene, o kojoj je pisao čuveni Homer, posećujući akropolj sa Lavljom Kapijom, ostacima Mikenske Palate i grobnice kralja Agamenona. Sledi vožnja kroz plantaže narandži i citrusa i dolazimo do Nafpliona, prve moderne prestonice Grčke, jednog od najlepših gradova ove zemlje. Šetnja kroz romantične ulice starog grada, panorama utvrdjenja hiljadu stepenika, Palamidi. U nastavku se pravi pauza za ručak koji nije uključen u cenu. Naposletku dolazimo i do Epidaurusa, prestonice boga medicine Eskulapa. Posetićemo poznati i najakustičniji teatar stare Grčke gde se i danas egzibiriju najveće zvezde pozorišta i muzike našeg doba. Ovaj izlet preporučujemo svim poštovaocima istorije drevne Grčke i znatiželjnicima koji bi da saznaju još nešto novo staro o antici. Na izlet poneti dobro raspoloženje, strpljenje, ravnu obuću, šešire, novac i osmeh.


ATINA – KOLEVKA GRČKE CIVILIZACIJE I KULTURE

(Panoramsko razgledanje grada uz posetu Akropolju i slobodno vreme)

 Celodnevno 8:30h – 17:30h                                        

Nakon vožnje od Lutrakija do Atine u trajanju od jednog i po sata odlazak do arheološkog parka Akropolja i poseta najznačajnijim spomenicima grčke arhitekture kao što su Dionizijevo pozorište, rimski teatar, hram Boginje Atine Pobednice, Erehteon i čuvenog Partenona. Nakon pauze za individualne obilaske i slikanje, odlazak na panoramsko razgledanje grada koje obuhvata najznačajnije gradjevine iz Antičkog doba, kao i iz perioda moderne grčke istorije. Izmedju ostalog videćete Hram Boga Zevsa na Marsovom polju, Hadrijanovu Kapiju, trgove Omonija i Sintagma, Parlament, Predsedničku Palatu, nacionalne gardiste Evzone, monumentalna zdanja Trilogija.  Pauza kod Parlamenta i ispred stadiona iz XIX veka gde su održane prve obnovljene moderne olimpijske igre. Slobodno vreme u boemskoj četvrti Plaka i Monastiraki. Na izlet poneti kamere i aparate, obavezno neklizajuću ravnu obuću, šešire i dovoljnu količinu tečnosti, kao i novac za suvenire i ručak.


KRSTARENJE – SUNČANA STRANA GRČKIH OSTRVA

(Ostrva Hidra, Poros i stari grad Aegina - celodnevno)

PREVOZ DO I OD LUKE KAO I RUČAK NA BRODU SU UKLJUČENI

Odlazak na celodnevno krstarenje u ranim jutarnjim satima i ukrcavanje na brod (3 palube, na gornjoj sa stolicama za sunčanje) od 7:40 do 8:00 (transfer do luke traje oko 30min). Nakon tročasovne plovidbe dolazimo u marinu ostrva Hidra poznatog kao stecište umetnika, slikara i fotografa, koje privlači svojim kospomolitskim duhom svetski džet set. Slobodno vreme za kupanje ili šetnju. U nastavku plovidbe do Porosa na donjoj palubi broda biće serviran ručak (piće nije uključeno) uz živu muziku. Na malom ostrvu i mestu Poros boravi se oko 1 sat. Potom sledi  plovidba do Aegine gde se ostaje oko dva sata uz mogućnost doplate tri ekskurzije (za odlazak na najlepše plaže na ostrvu 25€; panorama mesta, riblje pijace i poseta manastiru Svetog Nektarija 20€; poseta hramu boginje Atina Afeja, V p.n.e, 27€).  U povratku ćete uživati u tradicionalnom folklornom performansu na brodu. Na izlet poneti opremu za kupanje, nešto za presvući, popiti, novac za dobar provod, izlete i suvenire, te osmeh na lice koji ćete, ako ste ga zaboravili, sigurno opet pronaći.